Elfogadhatom a pénzt vagy nem?
Albérletben lakom, van rendes keresetem, megélek belőle, ha kell valami meg is tudom venni. De kb minden hónapban a szüleim adnak egy 10-20 ezer forintot, hogy tegyem el, költsem kajára vagy amire kell.
Nagyon szeretem őket, de én egész életemben utáltam ha pluszt adtak, nem tehetek róla, szégyellem magam ilyenkor.
Mindig azt mondják, hogy ők a szüleim, ott segítenek ahol tudnak.
Nekik nem teher, megélnek ők is, de tudom hogy ők spórolni szoktak és ilyenkor mindig az jut eszembe hogy a spórolt pénzüket adják nekem és rossz érzés fog el.
28/L
Nekem is apum, azt mondta, hogy kinek adja, ha ne nekem, mikor párszor szóltam neki, hogy költse inkább magára, vagy spóroljon. Félreteszem ezt a pénzt, volt már régebben, hogy szorult időkben hozzá kellett nyúlnom, de én ajándék formájában szoktam nekik visszajuttatni, vagy mivel nincs autójuk és megyünk haza a párommal, akkor bevásárolok nekik. De ez csak én vagyok, arra költsd, amire jónak látod, tekintve, hogy nem hiányzik nekik a pénz és szívből adják.
Nemrég pont az egyik szomszéddal álltam le beszélgetni, és szóba jött a szülői viszony is. Mesélte, hogy neki nagyon fura volt másoknál az, hogy a szülők visszavárják, amit adtak, mert ő olyan családban nevelkedett, ahol a szülők azt mondták, ne nekik adja vissza a segítséget, időt, pénzt, hanem a gyerekeinek adja tovább azt, amit kapott. Szerintem ez nagyon szép gondolat, és természetesen bármikor számíthatnak viszont rá a szülei, anélkül, hogy bármilyen elvárásokat tennének, kérniük sem kell, olyan szoros szeretet alakult ki köztük. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!