Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Az normális ha a szüleim nem...

Az normális ha a szüleim nem akarják, hogy elköltözzek?

Figyelt kérdés
Nyilván szeretnek és minél több idot akarnak velem tölteni azt értem, de 24 és fél éves vagyok, van saját keresetem nem is rossz, most elterveztem, hogy tavasszal elköltözö ok meg ki vannak akadva amiért ott akarom hagyni öket. Nem az lenne a normális, hogy ok próbáljanak kirugdalni, hogy tanuljak meg önállósodni és függetlenedni? Hogy tanulom meg igy eltartani magam ha itthon akarnak tartani fozni mosni rám örökké?

2023. nov. 27. 11:28
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
65%

Szerintem örülj neki, hogy ilyenek a szüleid!

Más szülőkbe semmi szeretet nincs, bérleti díjat kérnek a gyerektől, sőt van, aki, ha elköltözik még küldeni kell pénzt haza, mert felnevelte címszó!

24 vagy, ez még elég fiatal.

Pár évet a helyedben gyűjtögetnék, ha jól keresel, hidd el 30 évesen nagyon jó lesz elköltözni több milliós megtakarítással.

2023. nov. 27. 13:51
 12/16 anonim ***** válasza:
70%

Elpazarlod a drága 20-as érveidet, amikor meg kéne tapasztalni az önállósodást, végig menni a felnőtté váláson, ami a szülők nélkül kell megtörténjen. Szabadon önállóan. Huszonévesen kell szembesülni a bal, hogy milyen egy önálló háztartást vezetni és az élet problémáit egyedül meholdani.

Harminc évesen már neked kéne a szülőkről gondoskodni ha igénylik, nem akkor kell 19 éveset játszani

2023. nov. 27. 14:06
 13/16 anonim ***** válasza:
23%

És milyen törvény írja ezeket elő, mert konkrétan baromság, amiket írsz!

Az otthon élés nem egyenlő az önállótlansággal!

Ha valakiről gondoskodni kell, arra pedig sosem tudsz igazán felkészülni, mert az egy kemény dolog, és nem is elvárható!

2023. nov. 27. 14:12
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

"Huszonévesen kell szembesülni a bal, hogy milyen egy önálló háztartást vezetni és az élet problémáit egyedül meholdani."

Én ezt az önálló háztartás vezetés dolgot abszolút túlfújtnak érzem. Persze, gyerekkel, pláne több gyerekkel nehéz, na de egyedül lakva? Hát te jó ég, igénytől függően heti 1x ki kell nyalni a lakást, néha el kell bevásárolni, meg elmosogatsz magad után, plusz a saját ruháidat bedobálod néha a mosógépbe. Ezt nem huszonévesen, egyedül lakva kell megtanulni, hanem kisgyerekként a szülőkkel. Vagy van olyan, aki nem tud majd egész életében mosogatni, port törölni meg gázóra leolvasót várni, ha nem lakott előtte 10 évig egyedül? :D

2023. nov. 27. 14:32
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
Egy normális empatikus szülőnek el kell tudni engedni a felnőtt gyereke kezét, és tudomásul kell vennie, ha már nem velük akar élni. Persze ez nem azt jelenti, hogy az életükből is "kiköltözik". Ha a szülő ezt nem tudja, vagy nem akarja belátni az előbb utóbb egyre nagyobb konfliktusokhoz fog vezetni, mígnem teljesen megromlik a kapcsolat. Tapasztalatból tudom, az én anyám mindent megtett, de szó szerint mindent, csak hogy ne költözzek még akkor sem, ha már férjhez mentem, vagy akkor vigyem őt is magammal. Öngyilkossággal fenyegetőzött, egész nap nem evett, csak hogy megtörjön, mindennel zsarolt érzelmileg, terrorizált lelkileg. Tudom, hogy anyám egy nagyon durva véglet volt és azért ilyen messzire kevés szülő megy, de meg kell húzni a határokat, és meg kell értetni velük, hogy egy felnőtt ember saját maga dönt a saját életéről, és ha el szeretne költözni, akkor abba nem szólhatnak bele. Tanácsot adhatnak, vagy elmondhatják a véleményüket, de itt véget is ér a szerepük.
2023. nov. 27. 15:35
 16/16 anonim ***** válasza:
44%
Normális
2023. nov. 27. 16:18
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!