Nekem sokx el lett mondva már kiskoromban hogy selejt vagyok, tehetségtelen vagyok és itt vagyok 29 évesen, se barátnőm nem volt még, se jogsim, se munkahelyem. Családi házban élek.
Amikor jó tanuló voltam, akkor nagyon büszkék voltak. Aztán ahogy becsúszott egy ötös alá (nem vicc), azonnal megkaptam, h “bezzeg XY-nak az osztályban biztos 5-ös lett”. Aztán ahogy elkezdtem kamaszodni és jöttek a gondok valahogy teljesen elengedtek a szüleim, semmilyen irányba meg sem próbáltak terelni. Leromlottak a jegyek és én lettem a “hát gimibe jár, majd lesz vele valami” gyerek a családban. Szóval ja, kaptam bőven önbizalomhiányt. Most úgy állok én is, mint te, +várom az ítéletemet egy rendőrségi ügy miatt is, aminek valszeg börtön lesz a vége. Egy valamit kőkeményen megtanultam az életben: bármekkora szarban vagyok, bármennyire is gyűlölöm magamat, mindig van lejjebb.
2023. nov. 24. 21:24
3/10 A kérdező kommentje:
1❗
Távol tarthatnám én is magam de bárhová megyek mindenhol eszembejut ha bele akarok kezdeni valamibe. Sose fogom már elfelejteni az ilyen bantasokat.
2023. nov. 24. 21:40
4/10 anonim válasza:
Sajnálom, hogy sok bántást és önbizalomhiányt kaptál a szüleidtől, de már felnőtt ember vagy, próbáld meg amennyire csak tudod elengedni ezeket a dolgokat. Elfelejteni biztosan nem lehet, de így sosem lesz normális életed, az idő pedig csak telik és te ezen őrlöd magad, miközben nem történik veled semmi jó. Mindenkinek egy élete van, ki kell használni minden pillanatot és lehetőséget, a sors annak ad kemény életet aki el is bírja viselni, te pedig egy erős ember vagy és megbirkózol ezzel :)
Nem is tartod akkor velük egyáltalán a kapcsolatot?
2023. nov. 24. 21:47
5/10 anonim válasza:
Nem
2023. nov. 24. 22:10
6/10 anonim válasza:
Mivel pénzt nem tudtak rám hagyni, maradt ez az örökség :D
2023. nov. 24. 23:09
7/10 anonim válasza:
Aki 29 (!) évesen semmit nem dolgozott még életében, az nem önbizalomhiányos, hanem életképtelen. Szedd már össze magad. Kitől várod, hogy legyen önbizalmad? Ha nem cselekszel semmit, semmo nem fog változni. Célol nélküli élet meg semmilyen. Képezd magad, járj el otthonról és megváltozik majd minden.
2023. nov. 24. 23:46
8/10 anonim válasza:
Elmentem pszichológushoz 21 éves koromban - amikor elköltöztem végre - és a segítségével az ilyen mondatok egy részét kiirtottam.
Nem vagyok 100% jól még most sem, de a súlyos önbizalomhiányom jelentősen csökkent, és már képes vagyok nemet mondani, vagy megvédeni magam.
2023. nov. 25. 09:48
9/10 Metionin válasza:
Hajjaj, a megfelelési kényszerrel egy csomagban. 2 in 1. Rég elmúltam 20 mire valamelyest ki tudtam mászni belőle.
2023. nov. 25. 18:24
10/10 anonim válasza:
Igen kaptam, mindig azt mondta anyám, hogy amiért ilyen dagadt vagyok, nem lesz barátom, ha épp volt,a kkor meg azt mondta, hogy ki fog dobni. Azóta lehetek bármilyen kevés kiló is kövérnek látom magam és attól félek hogy kidobnak. Amikor mondta ezt, akkor tényleg volt rajtam plusz súly, de akkor sem volt jogos.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!