Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Kérlek adjatok értelmes...

Kérlek adjatok értelmes tanácsokat mit tegyek?

Figyelt kérdés
elegem van családomból, egyszerűen már nem bírom tovább. Anyám és apám full önzőek főleg anyám, egocentrikus és szarik fejünkre. Világ életben arról szólt élet hogy ő szüleik körbe ugrálták őket amiből mármint segítségből visszaadni sosem kellett semmit...ha nagy ritkán megkérték őket 1 perc segítésre azt hallgattam tesómmal hogy hisztiznek puffognak. "szerencséjükre" elég könnyen mennek el sorban élők sorából szüleik, hirtelen és semmi gondoskodást nem kellet adniuk...most viszont már kéne a még élőknek, apróságok ne arra gondoljatok hogy ápolás stb hanem hogy vásárlás legdurvább amiben kéne teszem azt egy főnek. Én nekem pici gyerekeim vannak totálisan kimerült vagyok, szüleim semmiben nem segítenek de még csak fel sem hívnak hogy vagyok mindezt úgyhogy 2 utcányira laknak, a nagyszüleimnek is én segítek mert félnek anyámat megkérni mert akkor hisztizik. Én cincálom kisgyerekeket naponta hogy nekik vásároljak, segítsek. Nyilván ettől ők is nyűgösek feszültek még nagyon picik. Karácsonyra is az az elképzelés hogy egész életben nagymamám főztek szüleimre és most már nem bírnak csináljam én mert neki nincs kedve, emelett díszítsem a nagyszüleim fáját, süssek mert azt sem szeret anyám... abszolút nem veszi magát észre és saját anyja aki látja hogy vannak bajok nem mer neki szólni mert akkor anyám üvölt vele és fél tőle. Minden negatív kritikára így reagál. Még akkor sem segített nekem semmiben mikor megszülettek gyerekek, egyszer ne jött ide sosem vigyázott még rá tényleg nulla semmi. De állandóan ő fáradt és elfoglalt aki mindig am csak azt teszi amihez épp neki van kedve vagy érdeke de állandóan őt kell sajnálni és saját anyja ezt meg is teszi. Minden szart elvállal anyámtól amit végül én csinálok meg mert addig vagyok érzelmi zsarolva amíg választhatok vagy megteszem azonnal vagy ő fogja ami korára és állapotára való tekintettel nézve veszélyes. Nem bírom már egészet tovább kimerültem, nem tudok aludni gyomor idegem van ettől egésztől és gyerekeimre nincs türelmem kimerültségtől plusz rettegek mi jön még ahogy idősödnek és egyre több segítség kéne én meg picik mellett megyek vissza dolgozni. :( Nyilván leszarnám én egészet szívesen és elköltöznék jó messzire innen de a a nagyszüleim nem tudom itt hagyni :( Tőlük rengeteg dolgot kaptam gyerekként állandóan velük voltam...anyámmal tényleg nem lehet beszélni ha mondok bármit ami negatív ránézve volt csapkod hisztizik mint egy rosszabb két éves amíg nem lesz minden úgy ahogy neki kénvelmes.

#önző szülő
2023. nov. 22. 05:32
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:
100%
Feleslegesen készülsz ki. Fordítsd inkább a saját családodra az energiád, töltsd velük az időt, légy boldog. Anyádat szard le, utálatos ember a leírtak alapján. A nagyszüleidnek pedig segíts, amikor kell.
2023. nov. 25. 11:38
 32/34 A kérdező kommentje:

30 igazad van teljesen meg úgy többieknek is csak néhányaknál inkább stílust elleneztem nem amit mond na mindegy, ideges voltam bocsi mindenkitől.

Annyira azért nem rémes helyzet, mármint töltök sok időt gyerekekkel és nem vagyok állandoan ideges azért, őszintén szerintem jóval több idöt ttöltök velük mint egy átlag anya, sosem teszem öket TV elé meg ilyesmi, inkább mesélek. Nem érzem magam szar anyának azért, de ettőlmég igaz hogy ők isszák meg levét meg egész családom az egésznek és az is hogy nem fognak megtanulni kiállni magukért soha tőlem :( Meg férjemtől sem mert ő sem mond sosem nemet családomnak és sokat idegeskedik rajtuk. Abban nincs igazatokat h nem merem anyámnak megmondani de lepattan róla, én még iylet nem láttam...abban él hogy mindenki oldja meg saját életét magának egyedül ahogy ő is...XD És abszolut nem fogja fel hogy ő semmit nem old meg semmilyen téren egyedül se anyagilag se semmiileg....mint egy gyerek még mindig anyja segíti meg most már tőlünk si elvárás..Nem tudok az ő fejével gondolkodni én más ember vagyok emiatt baromira megdöbbenek folyton rajta és hirtelen köpni nyelni nem tudok reakcióin. Alap hoyg ő szüleik őket segitik amig élnek és elvárás hogy gyerekei is amikor kell ugorjanak én is tesom is...csak tesom messzebb van ezért csak nagyobb dolgokért kell és tesom néha nemet mond mostanában mert pl saját dolga van...ezeket anyám olyan felháborodva meséli és áltlában az a konkluzio hogy tesom felesége az oka , mármint hogy ő rá mondja azt az anyám amilyen p maga hogy tesom ugráltatja s biztos miatta nem ér rá neki segiteni...:XD Hát nemtom én tudom hogy mamám azért cseszte el anyám mert az volt nevelési elve hogy ő példát mutat és majd anyám is ugy fog viselkedni ahogy ő...(nem jött be) Nem hibáztatom mert a mamám árva volt, fogalma sem volt gyereknevelésről szegénynek....de most már látja hogy elcseszte mondom is neki hogy velem szur ki hogy tovább folytatja hogy körülötte ugrál és nem érdekli...:( Persze az indualt télleg enm nem nektek szolt pár bunko hozzaszolást kivéve és nyilván tudom h kell nekem pszichologus, el is megyek már kerestem egyet.

2023. dec. 13. 15:41
 33/34 anonim ***** válasza:
100%

Na, jófej csaj vagy, drukkolok neked. Most csak arra reagálnék, hogy anyád valóban igazat mond abban, hogy mindent megold egyedül. Elvégezteti másokkal a feladatokat, tehát megoldja. Ezt rágd egy picit. :)

Most ki kellene próbálni, hogy kifaroltok, onnantól hogy oldja meg?

2023. dec. 13. 15:48
 34/34 anonim ***** válasza:
100%
Ja, és nem csak megmondani kell neki, a szavak csak szavak. A szavakat követnie kell a tetteknek is. És tetszik, hogy akarod, a gyerekeid ne legyenek "áldozatok". Hajrá!
2023. dec. 13. 15:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!