Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Kérlek adjatok értelmes...

Kérlek adjatok értelmes tanácsokat mit tegyek?

Figyelt kérdés
elegem van családomból, egyszerűen már nem bírom tovább. Anyám és apám full önzőek főleg anyám, egocentrikus és szarik fejünkre. Világ életben arról szólt élet hogy ő szüleik körbe ugrálták őket amiből mármint segítségből visszaadni sosem kellett semmit...ha nagy ritkán megkérték őket 1 perc segítésre azt hallgattam tesómmal hogy hisztiznek puffognak. "szerencséjükre" elég könnyen mennek el sorban élők sorából szüleik, hirtelen és semmi gondoskodást nem kellet adniuk...most viszont már kéne a még élőknek, apróságok ne arra gondoljatok hogy ápolás stb hanem hogy vásárlás legdurvább amiben kéne teszem azt egy főnek. Én nekem pici gyerekeim vannak totálisan kimerült vagyok, szüleim semmiben nem segítenek de még csak fel sem hívnak hogy vagyok mindezt úgyhogy 2 utcányira laknak, a nagyszüleimnek is én segítek mert félnek anyámat megkérni mert akkor hisztizik. Én cincálom kisgyerekeket naponta hogy nekik vásároljak, segítsek. Nyilván ettől ők is nyűgösek feszültek még nagyon picik. Karácsonyra is az az elképzelés hogy egész életben nagymamám főztek szüleimre és most már nem bírnak csináljam én mert neki nincs kedve, emelett díszítsem a nagyszüleim fáját, süssek mert azt sem szeret anyám... abszolút nem veszi magát észre és saját anyja aki látja hogy vannak bajok nem mer neki szólni mert akkor anyám üvölt vele és fél tőle. Minden negatív kritikára így reagál. Még akkor sem segített nekem semmiben mikor megszülettek gyerekek, egyszer ne jött ide sosem vigyázott még rá tényleg nulla semmi. De állandóan ő fáradt és elfoglalt aki mindig am csak azt teszi amihez épp neki van kedve vagy érdeke de állandóan őt kell sajnálni és saját anyja ezt meg is teszi. Minden szart elvállal anyámtól amit végül én csinálok meg mert addig vagyok érzelmi zsarolva amíg választhatok vagy megteszem azonnal vagy ő fogja ami korára és állapotára való tekintettel nézve veszélyes. Nem bírom már egészet tovább kimerültem, nem tudok aludni gyomor idegem van ettől egésztől és gyerekeimre nincs türelmem kimerültségtől plusz rettegek mi jön még ahogy idősödnek és egyre több segítség kéne én meg picik mellett megyek vissza dolgozni. :( Nyilván leszarnám én egészet szívesen és elköltöznék jó messzire innen de a a nagyszüleim nem tudom itt hagyni :( Tőlük rengeteg dolgot kaptam gyerekként állandóan velük voltam...anyámmal tényleg nem lehet beszélni ha mondok bármit ami negatív ránézve volt csapkod hisztizik mint egy rosszabb két éves amíg nem lesz minden úgy ahogy neki kénvelmes.

#önző szülő
2023. nov. 22. 05:32
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
93%
Szerinted milyen lehet a te gyerekednek lenni? Ne a bántást keresd a kérdésemben, csak nézz rá a történetre innen is.
2023. nov. 22. 08:46
 12/34 anonim ***** válasza:
88%

Azért neked kell járni, mert TÉGED cs.sz fel a helyzet és tesz tönkre, nem anyádat, akinek minden jó úgy, ahogy van ;)

Egyébként meg ignoráld és kész, az a kapcsolat, ahol csak az egyik feccöl bele energiát, NEM kapcsolat. Az egy kalap fs, egy semmi, nem kell fenntartani.

2023. nov. 22. 09:25
 13/34 anonim ***** válasza:
94%

Minden szart elvállal anyámtól amit végül én csinálok meg mert addig vagyok érzelmi zsarolva amíg választhatok vagy megteszem azonnal vagy ő fogja ami korára és állapotára való tekintettel nézve veszélyes - ez meg minimálisan nem érdekelne.

Akinek ennyi esze van, hogy képtelen felmérni a határokat, plusz mártírkodik ő is, így járt.

Megj.: életem legjobb döntése volt megszakítani a teljes családommal a kapcsolatot: végre a sajátomat élem, nem mások hülyeségére pattanok ;) vagy hagyom zsarolni magam.

Persze ehhez fel kell nőni érzelmileg és fejben. Neked ez nem megy egyelőre.

2023. nov. 22. 09:28
 14/34 anonim ***** válasza:
94%

Kérdező: szerinted a gyerekeid hogy érzik magukat ilyen anyával, mint te? Komolyan kérdezem.

Oké, még kicsik, de a folyamatos feszkót érzik, és nem hülyék, még néhány év és rájönnek, minden szrt magadra vállalsz, képtelen vagy határt húzni, stb.

Nem rosszból írom, hanem mert én is egy tipik mártírral nőttem fel.

Most már 34 vagyok, nem tartom vele a kapcsolatot, mert akárhányszor hazamentem, valamin mindig ment a problémázás. Minden áldott alkalommal, egy nyugodt félpercünk nem volt beszélgetni mert jaj ez, jaj az...

TE ugyanezt csinálod. Mész, ugrálsz másoknak, képtelen vagy nemet mondani a nagyanyádnak, anyádnak, cserébe síkideg, feszkós, amit a gyerekek éreznek.

NEM bántásból írtam ezeket, viszont tény: te nem látod a fától az erdőt.

2023. nov. 22. 09:41
 15/34 anonim ***** válasza:
92%
Csatlakozom azokhoz, akik szerint a gyerekeid felé tartozol felelősséggel, es nem az infantilis anyád meg a tőle rettegő nagyanyád felé. Ehhez képest idegbetegen rángatod a gyerekeidet egész nap. Gondold ezt át. Neked szar anyád volt, aki nem adta meg neked a gondoskodást, amire szükséged volt. Pillanatnyilag nagyon jó úton vagy afelé, hogy te is ilyen anya legyél. Ezt akarod...?
2023. nov. 22. 11:10
 16/34 anonim ***** válasza:
93%
Anyádat nagyanyád elkényeztette, elvégezte helyette is a dolgát. Most, hogy már nem bírja a te válladra rakja ezt a terhet. Anyád éli világát, nagyanyád is megnyugodhat, mert te megcsinálod, amit ő elvállalt anyád helyett, csak TE szakadsz bele. A legfontosabbnak persze -a saját kis családodnak- már csak a kimerült, ingerült anya marad. Felejtsd el, hogy a nagyanyád szerepét átvedd!!! Karácsonyra anyukád rendeljen pizzát, vagy fogyózzon, ha nem akar sütni-főzni. Saját részükre a nagyszülők is meg tudnak talán főzni, csak a nagybani sütés-főzést nem bírják már. Ha nem akkor hívd át őket, vagy vigyél nekik. Állíts fel fontossági sorrendet, ne akarj mindenkin segíteni, tanulj meg NEM-et mondani. A gyerekeidnek van rád a legnagyobb szükségük, ne a felmenőidre pazarold az energiád, figyelmed.
2023. nov. 22. 11:29
 17/34 anonim ***** válasza:
100%
Férjed hogy viseli ezt? Vagy már lelépett? A gyest vagy ami most van a gyereked ellátásáért kapod, miért nem ennek felelsz meg? Nagyiék fogadjanak valami segítőt, te meg légy felnőtt. Anya lettél de gyerek maradtál. Na ehhez kellene szakember, hisz magadtól nem veszed észre ezek szerint.
2023. nov. 22. 11:48
 18/34 anonim ***** válasza:
36%
Ilyen esetekben csak a távolság a megoldás más nem, különben úgy is a anykaatokon elsznek.
2023. nov. 22. 12:21
 19/34 anonim ***** válasza:
100%

Karácsonykor főzzél, hívd meg a nagyszülőket de anyádékat ne.

Talán észreveszi magát ha nem lesz mit ennie Karácsonykor.

2023. nov. 22. 13:22
 20/34 anonim ***** válasza:
93%
16. vagyok Még hozzátenném....Ha pedig anyád kivágja a hisztit, maradj nyugodt, ásítozzál közben, ne érdekeljen a cirkusza, foglalkozz közben mással, ne is figyelj rá. Ahhoz van szokva, hogy hisztivel mindent elér. Erről kellett volna leszoktatni nagyanyádnak még idejében.
2023. nov. 22. 15:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!