Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Kérlek adjatok értelmes...

Kérlek adjatok értelmes tanácsokat mit tegyek?

Figyelt kérdés
elegem van családomból, egyszerűen már nem bírom tovább. Anyám és apám full önzőek főleg anyám, egocentrikus és szarik fejünkre. Világ életben arról szólt élet hogy ő szüleik körbe ugrálták őket amiből mármint segítségből visszaadni sosem kellett semmit...ha nagy ritkán megkérték őket 1 perc segítésre azt hallgattam tesómmal hogy hisztiznek puffognak. "szerencséjükre" elég könnyen mennek el sorban élők sorából szüleik, hirtelen és semmi gondoskodást nem kellet adniuk...most viszont már kéne a még élőknek, apróságok ne arra gondoljatok hogy ápolás stb hanem hogy vásárlás legdurvább amiben kéne teszem azt egy főnek. Én nekem pici gyerekeim vannak totálisan kimerült vagyok, szüleim semmiben nem segítenek de még csak fel sem hívnak hogy vagyok mindezt úgyhogy 2 utcányira laknak, a nagyszüleimnek is én segítek mert félnek anyámat megkérni mert akkor hisztizik. Én cincálom kisgyerekeket naponta hogy nekik vásároljak, segítsek. Nyilván ettől ők is nyűgösek feszültek még nagyon picik. Karácsonyra is az az elképzelés hogy egész életben nagymamám főztek szüleimre és most már nem bírnak csináljam én mert neki nincs kedve, emelett díszítsem a nagyszüleim fáját, süssek mert azt sem szeret anyám... abszolút nem veszi magát észre és saját anyja aki látja hogy vannak bajok nem mer neki szólni mert akkor anyám üvölt vele és fél tőle. Minden negatív kritikára így reagál. Még akkor sem segített nekem semmiben mikor megszülettek gyerekek, egyszer ne jött ide sosem vigyázott még rá tényleg nulla semmi. De állandóan ő fáradt és elfoglalt aki mindig am csak azt teszi amihez épp neki van kedve vagy érdeke de állandóan őt kell sajnálni és saját anyja ezt meg is teszi. Minden szart elvállal anyámtól amit végül én csinálok meg mert addig vagyok érzelmi zsarolva amíg választhatok vagy megteszem azonnal vagy ő fogja ami korára és állapotára való tekintettel nézve veszélyes. Nem bírom már egészet tovább kimerültem, nem tudok aludni gyomor idegem van ettől egésztől és gyerekeimre nincs türelmem kimerültségtől plusz rettegek mi jön még ahogy idősödnek és egyre több segítség kéne én meg picik mellett megyek vissza dolgozni. :( Nyilván leszarnám én egészet szívesen és elköltöznék jó messzire innen de a a nagyszüleim nem tudom itt hagyni :( Tőlük rengeteg dolgot kaptam gyerekként állandóan velük voltam...anyámmal tényleg nem lehet beszélni ha mondok bármit ami negatív ránézve volt csapkod hisztizik mint egy rosszabb két éves amíg nem lesz minden úgy ahogy neki kénvelmes.

#önző szülő
2023. nov. 22. 05:32
1 2 3 4
 1/34 anonim ***** válasza:
86%
Pszichológushoz kezdj el járni. Ő fog segíteni. Van min.
2023. nov. 22. 05:40
 2/34 A kérdező kommentje:

De miért én járjak? Azért mert segítek a nagyszüleimnek akiket szeretek és nem hagyom őket egyedül megrohadni? :( Én számtalanszor próbáltam ám beszélni velük és anyámmal is hogy ez így nem jó de hiába mikor legutobb mondtam anyukámnak hogy sosem segít semmit akkor nagyon csúnyán megbántott mert érezte hogy igazam nyilván. Én leülök őszintén beszélni velük de hiába, nem állhatok ki én állandóan másokért, legrosszabb helyzetben hogy anyukám anyukája nem mer neki semmit mondani mert fél tőle pl. neki nem mondja el hogy nem tud karácsonykor már főzni csak nekem sír, bármi kell nekem rimánkodik én meg sajnálom és megcsinálom helyette...illtve beszéltem én anyámmal is egészen picike segítséget kértem, nem volt túl lelkes de belement. Ezután a nagymamám kezdte el még sajnálni NEKEM anyámat hogy jaj szegénykém most segítenie kell és rosszul érezte magát hogy nem ő fog főzni...nem inkább nekik lenne szükségek segítségre? Igazából én az áldozata vagyok annak hogy szüleim elkényeztették kissé. Mert most abból soksok törődésből amit kaptak nem akarnak visszaadni én meg igen...és én tényleg szívesen segítek csak végesek az erőim, picik mellette aludni sem tudok rendesen éjjel és nonstop talpalok.

Lelkileg persze értem hogy jót tenne nekem, abban nőttem fel hogy szuper családom van összetartó stb és ahogy egyre kevesebb nagyszülőm és egyre önállótlanabbak jövök rá hogy ez egy szemfényvesztés :( És meglehetősen félek mi marad ebből a családból ha ők nem lesznek? :( A tesom elköltözött jó messzire nem véletlen...Úgyhogy ő kb mintha nem is lenne évente 1szer vagy 2szer néz haza (na annyira nem lakik messze hogy ne tudna többször...:D de ő is szarik ám mindenkire még telefonon sem hívja fel nagyszüleit pedig nekünk van miért hálásnak lenni. Igazából azért is költöztünk ide vissza sok éve mert éreztem hogy baj lesz, hogy szüleim nem fognak eléggé segíteni nagyszüleimnek és féltettem őket mert tudtam hogy nem kérnek segítséget. De nem hittem hogy ez ennyire nehéz, közben lettek gyerekeim ugye és így egyszerűen sok. De nem tudom hogy tudná egy pszichológus ezt megoldani.

2023. nov. 22. 06:05
 3/34 A kérdező kommentje:
Mármint ne kötözködésnek vedd hanem hogy csak kérni szeretném hogy írj nekem róla. :)
2023. nov. 22. 06:06
 4/34 anonim ***** válasza:
91%

Hagyd már ezt a lelkizést.

Anyád szarik a saját anyjára, te meg kikészülsz?

Neked ott van a saját családod, arra fordítsd az energiád.

Ha anyád veri magát, kezdj el te is vergődni, hozzávágni amit itt elpanaszoltál és kész.

Nem vagy felelős a nagyszüleidért ezt kellene megértened és ezért kellene pszichológus, hogy ezt tudd gyakorlatba is átvinni.

Elárulom. Nem fogod. Az anyád kiszívja az összes energiád!

2023. nov. 22. 06:31
 5/34 anonim ***** válasza:
34%
Persze mindenre az a megoldás hogy pszichológus. Ha bármi bajom van menjek oda. Itt nagyjából meg is áll mindenkinél a tudomány.
2023. nov. 22. 07:08
 6/34 anonim ***** válasza:
94%

Ha igaz, hogy a szüleid nem fognak sose segíteni és te melód lesz mindig is a nagyival való törődés... Te meg mindig segítesz, mert az a fenejó lélek vagy... Gondolom ha elköltöznél nem úgy változna a szitu, hogy anyukád beállna segíteni, hanem előbb-utóbb öregek otthonába adná a nagyit... Akkor azt te nem hagynád..., szóval szerintem nem nagyon fog ez változni.

Inkább valahogy bele kellene törődnöd ebbe, hogy ez mindig a te melód lesz, (de akár lehetne is, ha mondjuk a szüleid már nem élnének bármi folytàn, akkor is rád maradna...)...

Inkább csak annyit kéne elérned, hogy cserébe a nagyi után te örökölj és ne az anyád. Vagy legalábbis valamekkora részben örökölj te is nagyi után.

Pl. Adja csak neked a házát, vagy ilyesmi. Egy összeköltözés a nagyival bármelyikteknél, és időben lepapírozva...

2023. nov. 22. 07:42
 7/34 anonim ***** válasza:
80%
Há kisgyerek mellett abszolut nem neked kell ugrálnod. Ne mártírkodj és ne nyavajogj. Foglalkozz a saját problémáiddal, nem vagy te áldozati bárány. A végén még téged fognak utálni a gyerekeid hogy elhanyagolod, semmibe veszed őket. És tudod? Igazuk lesz.
2023. nov. 22. 07:48
 8/34 anonim ***** válasza:
89%

Azért te, mert te szenvedsz a leírtaktól. Nem ők írtak ki kérdést.

Neked nincs érzelmi intelligenciád, eszköztárad, határaid. Ha ezeket pontosan megkapnád egy hosszútávú terápiábal egy olyan embertől, akinek bármit elmondhatsz, támogatni fog, ismerni fog mindent, ami benned van. Ez a terapeuta. Nem a gyakori népe. Mi idegenek vagyunk, ezért nem fogjuk tudni megoldani az életedet

Ez szól az 5-ösnek is. Ezért kell pszichológus, mert nincs két egyforma ember.

Én a kérdező helyzetét simán megoldanám, mert van önbizalmam, határaim, szeretem magam, hogy ne tűrjem a bántást, átlátok a manipulátorokon, kiosztom a németet. Aki még nem fogadja el, az az ő dolga, az ő frusztráció viselésének a hiánya. De ez én vagyok. A kérdező nyilván nem ilyen, nem is lesz, amíg ez a beteg közeg van körülötte.

Innen indul a tudomány, nem pedig mm megáll.

De ehhez el kell jutni egy szintre. Hogy felismeri miben vagy.

Vagy ilyenkor mit vártok idegenektől?

Írjunk mondatokat, hogy ezt és ezt mondjátok? És ha írunk, akkor a válaszra is fel vagytok készülve? Mert ilyenkor borítékolható a visszaszólás a másik részéről. Na és ezt az érzelmi intelligenciát, személyiséget, aki ezeket lerázza, mindenre tud válaszolni, megvédeni magát, ezt soha senki nem adja át nektek a neten. Én sem tudom átadni, hiába szajkózom kérdésről kérdésre, hogy ez kell. Ezért kell pszichológus. Nektek, igen. Ti szenvedtek és nincs eszközötök.

2023. nov. 22. 08:03
 9/34 anonim ***** válasza:
86%

Először is felejtsd a mártír szerepet. Önálló döntésed volt a nagyszülők pesztrálása, azoké, akik ennyire elcseszték anyád nevelését. Csináld csendben, ha már vállaltad, vagy hagyd a francba az egész bagázst és a saját családoddal foglalkozz.

Aztán felejtsd el, hogy egy felnőtt ember változtat magán a te kedvedért. Ez nem így működik, és soha nem is fog így működni. Anyád is ilyen marad amíg csak él. Ezt el kell fogadnod. Viszont nem kötelező elviselned a hülyeségeit, ha ennyire terhes számodra.Az hogy te magadra erőlteted mégis, az nem anyád sara.

Aztán azt is vésd az eszedbe, hogy a már meglévő körülmények ellenére a te kizárólagos döntésed volt a saját gyerekeid megszülése. Gyereket magunknak szülünk, és nem mások segítségére számítva.

A tesód jól csinálja. Végy róla példát. Egy szar családot nem kell mindig minden áron kényszeresen összetartani.Te kényszeresen próbálod. És ez nem egy szuper család, csak szeretnéd ezt hinni. Ébredj fel, és nézz ezzel végre szembe. Aztán kezd el élni a saját életed.

2023. nov. 22. 08:07
 10/34 anonim válasza:
96%
Szegény kaptál hideget is, meleget is. Sok igazság van a válaszokban, érdemes átgondolni amiket írtak. Szerintem Te egy jó ember vagy, értem és átérzem, mi motivál. A család fontos, próbálod egyben tartani, meg van lelkiismereted, az is hajt. Viszont érzed már, hogy ez sok neked és erődön felül próbálsz segíteni. Itt kell észrevenned, hogy ez már túlmegy egy határon. Más lenne, ha kölcsönös lenne, de itt egyoldalúan csak Te teszel bele energiát a családi életbe. Közben igen, ott a Te kis saját családod…. Meg kell hozni nehéz döntéseket és átszervezni a család életét. Határt húzni, neked mi fér bele. Többet nem tudsz vállalni. Vagy megértik, vagy nem. Nem vagy felelős sem anyud, sem mamád további sorsáért. Készülj fel, először felháborodnak, támadnak, sajnáltatják magukat. Állj ki magadért! Téged ki sajnál?
2023. nov. 22. 08:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!