Mikor mondjam el a gyermekemnek hogy nem a párom az apukája?
Huhh 31-es, ez nagyon gyenge, én tuti nem így mondanám el a gyerekemnek.
Magocska ... csúnya bácsi, mert nem akart minket ... jajj ne már!
Kedves Kérdező !
Az biztos, hogy el kell mondanod hamarosan, mert az oviban úgy is megtudja.
Elmondom az én unokám esetét, ami nem olyan rég történt. A lányomék elváltak és vissza költözött a majdnem 4 éves unokámmal hozzánk, külföldről. Persze a gyerek tele volt kérdésekkel, hogy most hogy lesz tovább ? Új ovi, új barátok, nem jött apa,stb. Mondtuk, apukád szeret és majd jön meglátogatni. Majd a lányomnak lett új párja,(már a férje) a Tomi.Mondtuk az unokának, hogy Apukád nem jött haza külföldről anyával már nem szeretik úgy egymást, ezért a Tomi a párja, aki téged is szeret, meg anyát is ! Persze azóta is Tominak szóllítja, de nagyon megszerette. Annyit mondtunk, Ő anya új párja !
Az Oviban megkérdezték az Unokámat, hogy miért Tomi jön érted ? Ki ő neked ? És önállóan mondta, hogy Ő a nevelőapám,velük élek. Pedig ezt mi sosem mondtuk, hogy NEVELŐAPA . Ovónéni ujságolta, hogy biztos hallotta valamelyik gyerektől,hogy a nem édesapa, az a nevelőapa. De szerencsére nagyon megszerette a Tomit, igaz Ő is sokat tett érte.
"Mivel a biológiai édesapád, egy családi oknál fogva, vagy egy másik nőtől vezérelve nem akarta folytatni velem a szerelmi kapcsolatot, így úgy döntött, a családra sem tart már igényt"
Szerinted ebböl mennyit ért meg egy HÁROM ÉVES gyerek????? Mert fogalma sincs, mi a biológiai apa, mit jelent a szerelmi kapcsolat, mi az, hogy másik nötöl vezérelve, nem tart igényt a családra !!! Egyek közöl egyik sem olyan, ami egy ekkora gyerek fogalomkészletében szerepel!
#10 pont ezért kellene elmondani még most, mert azt sem tudja miről van szó, így nem vágja földhöz, csak tudja az igazságot.
Mikor kellene? Mikor már teljesen képben van a világgal és úgy tudatosuljon vele, hogy eddig hazugságban élt?
(Más tészta, de én pl mindig is tudtam, hogy keresztapám nem a keresztapám, csak keresztanyám férje, ő 'Zoli' volt, a felesége meg keresztanyu, ettől még ugyanúgy keresztszülőnek tekinten (jobban is, mint kanyámat), csak tisztában voltam vele, hogy nem volt ott azon a bizonyos napon és így ő nem az nekem hivatalosan)
"Az a baj a kezdettől kellett volna :("
És mégis hogy? Azt mondani az 1 évesnek, hogy ő nem az igazi apukád, és elmagyarázni, hogy van neki igazi is, de igazából a jelenlegi az igazi, mert ő nevelei és szereti, de mitől is igazi? Hogy anyukáját megdugta egy másik bácsi és abból született? SOk siekrt hozzá! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!