Mikor mondjam el a gyermekemnek hogy nem a párom az apukája?
Bárhogyan is ,legyen az egy vidám hangvételű beszélgetés,vagy esemény,
pozitív dologgal kapcsolja össze mindenképp.
Amúgy meg ha ti is természetesnek veszitek,úgy mondjátok el,
akkor ő sem fog ezen kiakadni.Később majd ez elő fog jönni sajnos,
de minél előbb tudja meg,annál kisebb lesz a törés még.
Gyakorlatilag amúgy a párod az apja hisz csecsemő kora óta veletek van
apaként.A biológia meg jelen esetben nem számít,senki nem attól lesz jó apa.
Keresztfiaim 2 és 4 évesek hasonló helyzetben vannak. Mind a ketten tudják, hogy lánybarátom párja nem az apjuk. A 4 éves nyilván jobban felfogja és nagyjából érti is apja halálát, közben ő már azóta korához viszonyítva sokkal érettebb. De a 2 éves sem nevezi apának az illetőt. Tehát az elejétől lehetett volna. Bár abban különbözik a szitu, hogy a keresztfiaim esetében nem azonnali váltás volt.
35/F
Bár nem konkrétan a kérdésedre válaszolok, de annyit hozzáfűznék, hogy bármikor is mondanád el neki, a lényeg az, hogy tedd meg, mert joga van az igazsághoz.
Másabb történet ugyan, de a párom 43 évesen sem tudja, hogy ki az apja, mert anyósom nem mondja meg neki, annyit volt hajlandó mondani 15 évvel ezelőtt, hogy egy ismert zenész, de nem akarja megmondani, hogy ki. Látom a páromon (bár nem szokta mondani, mert nagyon szeretjük anyósomat és nem akar emiatt rossz érzéseket kelteni benne) hogy zavarja és valahol a lelke mélyén szeretné tudni az igazságot. Megérdemelné ő is és mindenki, aki ilyen helyzetben van, mert így egy örök űr van az életében, még ha nem is panaszkodik emiatt.
26!
Konkrétan arra gondolok, az átlag 16 éves igen xarul viselné, hogy 16 évig kb naponta a szemébe hazudtak
Ovis koromtól a nevelő apám nevelt őt tartottam apunak,és ő volt a gyerekeim nagypapája.
Az igazi apámat is ismertem találkoztam is vele párszor de nem nagyon érdekeltem.
És nem emlékszem hogy külön elmondták volna nekem hogy ő nem az igazi apám.
Én nem bonyolitanám a gyerek életétt most ilyen bejelentésel
A párod baba koraotta vele van ő az apja és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!