Hogyan tudnám "kibékíteni" a szüleimet?
Nos az van, hogy nincs nap, hogy Apukám ne piszkálná valamiért Anyukámat.
És nem mindig csak piszkálgatásról van szó, Apukám hirtelen haragú, Anyukámnak meg ha elpattant a végső idegszála is, na akkor mintha két oroszlán üvöltene egymással. Hát ne tudjátok meg milyen. :'D
Na de, ne ilyen ütésváltásokra gondoljatok, Apukám csak szavakkal bántja Anyukámat. Régebben volt már egy komolyabb konfliktus, amiből majdnem verés lett, de Hálisten kellő pillanatban leállt Apukám.
Tehát a legkisebb dologért is egyből megtalálja (például ha nem vasalt ki egy ruhadarabot), és olyan trágár módon szidja egyből, hogy már én érzem rosszul magam.
És ezt így napi szinten 2-szer, 3-szor minimum. Aztán határ a csillagos ég...
Még akkor is ezt csinálja, amikor hétvége van, végre mindenki szusszan egyet, jókat beszélgetünk, és valahogyan mindig elrontja Apukám a hangulatot. Nagyon hiányos a család minőségi ideje. Sajnos.
Anyukám már teljesen depressziós, folyton sír, retteg már attól, ha Apukám jön hazafelé.
Mert azért a szavak sokszor jobban tudnak fájni.
És igazából Apukám folyton nekem panaszkodik, hogy mennyi mindent elcseszett Anya az életükben, és Anyukám is nekem panaszkodik, hogy mennyire utál hazajönni, mert folyton ez várja.
Apukám egyébként azért neheztel ennyire Anyukámra, mert Anya elég "introvertált", ha jön hozzánk egy vagy több vendég, akkor elég rosszul találja fel magát.
Van egy bátyám, Ő egyre inkább Anyukám ellen fordul, csak úgy, mint Apukám. Sokszor mintha már Ő is direkt cseszegetné.
Én viszont már kezdek ebbe beleőrűlni, nagyon érzékeny vagyok/empatikus vagyok, emiatt teljesen átérzem Anya érzéseit, amikor Apukám hozzávágja azokat a szavakat. Mintha a kutyája lenne. De nem is, egy kutyussal sem szabad így beszélni. Inkább olyan, mintha az alattvalója lenne, akit a legkisebb hibákért is meg kell szidni.
Csak olyan rossz, a barátnőmnek a szülei szeretik egymást, bennük meg van az, amilyennek egy szülőnek lennie kell.
Még régebben írtam egy verset és rajzoltam a Szüleimnek, hogy beküljenek ki örökre, de semmit sem ért. Bár akkor még elég kicsi voltam.
Szerintetek lehet valamit kezdeni ezzel a helyzettel?
Én már nem bírom ezt hallgatni, nincs senki akire támaszkodhatnék, Apukám velem nagyon jófej, és Őt sem szeretném emiatt cserbenhagyni, hogy aztán Anyukámnak kibeszéljem Őt. Viszont Anyukámról sem szeretnék semmi rosszat mondani a háta mögött.
Van bármi "megoldás" erre? Vagy engedjem el a témát?
Mit jelent az, hogy "elég rosszul találja fel magát", ha vendégek jönnek?
Igazából ha hozzájuk se tud szólni, csak bevonul a szobába, apád akkor is nyugodtan tudna vendégezni. Rak eléjük valami kaját és beszélget velük, nyilván úgyis az ő vendégei. Nem tudom, hogy miért pont ez lenne alapvető katasztrófa, meg miért ezzel van "elrontva az élet". Piti ügynek hangzik.
Inkább arra tudok gondolni, hogy anyukád depressziós, és ennek megfelelően is viselkedik (aminek a vendégekkel való bánás csak morzsányi része), és egyszerűen irritálja apádat (amit egyébként akár meg is lehet érteni). Nekem is vannak a családban mentálisan megroggyant emberek, ketten. Olyan életképtelenek tudnak lenni, meg annyira elborult hülye "okokból" tudnak szenvedni, meg olyan semmiségekbe látnak bele katasztrófát, hogy sokszor én is legszívesebben csak annyit mondanék, hogy "ki nem szarja le, szedd már össze magad, baszki!". De általában inkább nem mondok semmit. Ha velük kéne élnem, akkor viszont idegösszeroppanást kapnék.
Amúgy "válás", háziállatok le vannak szarva. Tyúkokat megenni, vagy odaadni másnak megenni (de kitalálom: úristen, azt nem lehet, mert szörnyű, inkább áldozzuk fel az egész család normális életét), paapgájt elajándékozni, kutyát-macskát etetitek tesóddal, ha apád sem képes ennyi áldozatot hozni azért, hogy nyugalma legyen.
Kérdező az introvertaltság meg bem egyenlő azzal hogy valaki nem találja fel magát amikor vendégek jönnek, bármit is jelentsen ez. Mondjuk erre én is kíváncsi lennék mit jelent. Nem tud jól főzni, nem kínálja a vendégeket, nem tud velük csacsogni? Lehet hogy nem kedveli őket, ezért nem szívesen beszelget velük.
Azért azon gondolkozz el hogy mennyire normális apukád lelki terrorban tartja anyukádat. Az hogy alpári szavakkal illeti anyádat és állandóan kotekszik vele, te irtad hogy hirtelen haragú ezért gondolom ordítozik is vele. Ez neked elfogadható? Remélem nem. Támogasd anyukádat a koltozesben. A tyúkok itt lényegtelenek, meg kell enni. Kutya marad a házban, macskát el lehet koltoztetni lakásba ha kibírja. Ez a legkevesebb.
Semmit nem kell tenned - anyádnak kellett volna már RÉG elválnia egy ekkora bunkótól, aki meg is ütné, ha tehetné.
Undorító férfi az, aki kezet emelne egy nőre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!