Hogy deríthetném ki, mibe halt meg apu?
27éve, 3éves koromban halt meg apukám.
Akkor még nem fogtam fel.
4 éves koromban anya újra szerelmes lett. Nevelőapám rgyből hozzánk költözött. A mai napig együtt vannak.
Emiatt apai ágról mindenki kitagadott mikor megtudták, hogy anyánál ennyi volt a gyász.
Viszont nevelőapám miatt otthon is tabu lett apa. Nem beszélhettem róla. Ha nem volt otthon pl, akkor sem beszélt róla anya soha.
Amíg otthon laktam, elnyomtam magamban ezt a témát. Viszont amióta elköltöztem, foglalkoztat.
Az elmúlt 1 évem azzal telt, hogy próbáltam kideríteni.
Felkerestem rokonokat, ismerősöket, de sokkal előrébb nem lettem.
Apa rokonai a mai napig nen állnak szóba velem. Anya rokonai semmit nem tudnak.
Egyedül egy barát mondott annyit, hogy valami munkahelyi balesete volt, a kórházba halt meg.
Hogy tudnék többet megtudni? Merre induljak el?
Hát fura édesanyád hozzáállása. Mármint nem az, hogy ilyen "hamar" újraházasodott, hanem hogy ez ennyire tabuvá vált otthon édesapád személye. Lehet, hogy nagyon rossz volt a házasságuk, esetleg terrorizálta, verte? Nevelőapád akarta így vagy anyád gondolta úgy, hogy jobb ha nem beszéltek róla? Na de még kettesben sem... Próbáltad kérdezgetni, amikor elkezdett érdekelni? Édesanyáddal kell erről beszélned elsősorban. Illetve a helyi önkrományat anyakönyvi hivatalában megkérdezheted, hogy van-e mód arra, és ha igen mit kell tenned, hogy kapj egy másolatot a halotti anyakönyvi kivonatból, azon rajta van a halál oka is.
Apai rokonaid jó nagy bunkók amúgy. :(
A legrövidebb úton.
"Anya, évek óta foglalkoztat az a kérdés, hogy miben hunyt el az édesapám.
Segíts kérlek".
Mint írtam, anyámat lehetetlen erről kérdeznem. Hia a kérdeztem az évek alatt 2000x legalább, vagy tereli a témát, vagy otthagy.
Ennyire hülye nem vagyok, hogy ne nála próbaltam volna.
2!
Apával nagyon jó volt a házasságuk. Képeim vannak róla, anya csak úgy ragyogott. Nevelőapám az,aki egy narcisztikus személyiség. Verte (veri?!l anyámat. Miatta nem lehet róla beszélni.
Halotti anyakönyvi kivonatom van. De ezen nincs rajta a halál oka. Csak hogy melyik városban és mikor halt meg.
Képeim, és ez a papír is csak onnan van, hogy egyszer nevelőapám megtalálta, kb 10éves korom körül. És fel akarta gyújtani őket. Úgy loptam el lényegében, hogy ennyim legyen.
Értem kérdező. És anyád még mindig együtt él a nevelőapáddal? Te meg látogatod őket? Hm.
Maradnak apád rokonai, hátha megérti valamelyikőjük, hogy egy 3 éves gyereknek nem sok ráhatása van az anyja döntéseire. Valamelyik fiatalabbal nem lehet értlemesen beszélni, hogy miért keresed őket, aztán nem akarsz tőlük semmit, csak ezt mondják meg? Mondjuk én nem erőltetném sem anyámmal, sem nevelőapámmal a kapcsolatot. Ilyen tanácsot nem szoktam adni, de ha tényleg nagyon fontos neked a kérdés, akkor egy "Elcseszted az egész életem és még ennyit sem vagy hajlandó egyenesen megmondani, hogyan halt meg az apám? Ez esetben nem vagyok biztos benne, hogy akarok veled bármilyen kapcsolatot tartani." kérdés anyád felé? :-( 2-es voltam.
8-9!
Köszönöm, hogy kaptam legalább 2 normális választ! 🙏
Apai ágon 1 éve próbákozok. Ha eddig nem volt eredmény, mégis meddig zaklassam őket?!
Amúgy mamám 2008ban, papám 2013ban meghaltak.
Nagynéném él, ő látni sem akar. Hiába nem az én hibám, hogy anyám továbblépett.
2 unokatesóm van. Az idősebb kiköpött nagynéném. Semmi...
A kisebbik 1 évvel fiatalabb nálam. Vele beszéltem, ő nem zárkózik el előlem. Viszont annyit tud, amennyit én. Az anyjával, nagynénemmel meg 5 éve nem beszél, hogy bármit is megtudjon.
Akkor próbálkozom az anyakönyvvezetőnél, köszönöm a tippet.
Ha megvan, hogy melyik városban dolgozott apád, vagy hogy hol laktatok pontosan, akkor a környékbeliektől lehet próbálni érdeklődni, hátha valaki emlékszik rá. Szomszédok, utcabeliek és volt munkatársak főleg.
A saját környékünkből indulok ki, ez egy kisváros, és egyrészt némi túlzással mindenki ismer mindenkit, másrészt az elmúlt 40 évben az emberek legalább fele 2 jellemző cégnél dolgozott, így főleg sok az ismeretség. Ha megkérdeznék egy ház előtt kapirgáló nénit, hogy nem emlékszik-e Tóth Józsira, az utca végén lakott, a gyárban dolgozott, és olyan 25 éve halt meg, már mondaná is a sztorit, kik voltak a munkatársai, közös ismerősök, hogyan halt meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!