Anyum kiakadt azon, hogy a barátommal aludtam. Többi lent(?)
Figyelt kérdés
Már kiírtam egy olyan kérdést hogy szerintetek jogos e anyum hisztériája azután hogy lefeküdtem a barátommal 3 hónappal azután hogy összejöttünk. 18 évesen. Na most megint nekikezdett anyum, mert tegnap szülinapi buli volt nálunk rokonokkal és ismerősökkel. Nekik nagyrésze pedig itt lakik velünk egy lépcsőházban. A barátom pedig fél órára innen. Szóval hogy ő is tudjon inni egy kicsit, ezért itt aludt nálunk. És anyum most azon akadt ki, hogy miután húgomat elaltattam, befeküdtem a barátom mellé és ketten aludtunk a nappaliba. Nem pedig külön külön hogy én a szobámban, ő pedig a nappaliban. Ez normális? Már kezd nagyon idegesíteni. Kezdem azt hinni hogy tényleg egy kva vagyok, annyit utalgat rá.2023. nov. 12. 14:43
2/9 anonim válasza:
Nem vagy az. Aludtatok a nappaliban, az ég szerelmére, nem pedig szexeltetek. Viszont ha édesanyádnak nem tetszik, hogy egy helyen alszol a barátoddal az ő lakásában, azt jogosan megtilthatja. Ha a te lakásodban tennéd, abba nem lenne beleszólása, lévén elmúltál 18, jogilag felnőtt vagy. De amíg nála laksz, lehet szava ilyenekben. Az viszont túlzás, hogy elmondjon mindennek egy ilyen miatt. A te helyedben most lenyelném a békát, és elnézést kérnék tőle, hangsúlyoznám, hogy csak aludtatok, de hogy többet nem fogsz ilyet csinálni a beleegyezése nélkül a ti lakásotokban. Hátha ez lenyugtatja, és abbahagyja az utalgatást.
Arra nem gondoltál még, hogy külön költözöl? Megoldaná részben a gondot.
3/9 anonim válasza:
Nem az. De ha ennyire zavar miért nem költöztök össze?
4/9 anonim válasza:
3 hónap után hova/mire költözzön össze a barátjával? Fel kellett volna kelni korán, hogy már a konyhában üldögélve találjon titeket, vagy hajnalban visszamenni a szobádba, de most már mindegy. Hosszú távon viszont ez így nem fog működni, édesanyád láthatóan az a típus, aki a féltését, nemtetszését szülőhöz méltatlan módon (hogy finoman fejezzem ki magam) hozza a tudomásodra, és ez rohadt rosszul esik az embernek, hiába tudja/érzi 17-18 évesen, hogy semmi rosszat nem tesz azzal, ha ennyi idős korban szexel, együtt alszik azzal, akit szeret, pláne nem qrva. Elnézést én nem kérnék, megmondhatod, hogy semmi rosszat nem csináltatok, és a jövőben - mivel láthatóan nem normálisan reagál ezekre a dolgokra - ne avasd be ilyen részletekbe. Barátod nyilván nem aludhat majd nálatok, szóval arra készüljetek, hogy neked kell majd mindig nála aludnod. Tanulsz még? Hosszú távon én készülnék a mielőbbi önállósodásra, elköltözésre tudatosan, ami nyilván ma sem könnyebb, mint 20-30 éve volt (nem feltétlenül a barátoddal összeköltözni, de ha együtt maradtok hosszú távon, az is szóba jöhet).
5/9 A kérdező kommentje:
Én tanulok még 3 évig az a baj. Keresetem nincs, mivel a továbbtanulás mellett nem tudok dolgozni.
2023. nov. 12. 15:48
6/9 anonim válasza:
Nappalin tanulsz? Nem tudsz átmenni levelezőre? Valamit pedig kéne mellette diákmunkázni, és gyűjtögetni, mert (tapasztalat sajnos), az ilyen típusú szülőt nem érdekli, hogy 18 éves elmúltál már, az "amíg az én házamban laksz" kártyát használja értelmes kommunikáció helyett. :(
7/9 anonim válasza:
Vannak begyöpösödött emberek, akik félnek, hogy mit szól a környezet, ha kiderül, hogy házasság/eljegyzés előtt együtt aludtak a fiatalok. Édesanyád is ez a kategória. Mivel otthon laksz, szükséged van a jóváhagyására. Ezt idővel vagy megkapod, vagy nem. Ha jobban megismeri a barátodat, talán megenyhül.
8/9 anonim válasza:
Még ha 14 lennél akkor lehet érthető lenne de így már bőven túlás amit csinál.
9/9 anonim válasza:
Amikor nevelsz valakit, ne vállald a felelőséget az ő elméjért. Oké, hogy anyudat neveled arra, hogy kevésbé legyen abnormális, de ezeket normálisnak kéne lásd, nem idegeskedni rajta, meg kérdést kiírni. Lesz még ezer ilyen, mire észre veszi magát. Kezeld a helyzetet helyén. Ha kiakad a semmin, attól még nem lesz valami.., kezeld annak, ami. Semminek. És ő is meglátja majd, amit most te látsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!