Mit tegyek ha csak molylepkés étel van otthon és a szüleim nem vesznek újat amig el nem fogy?
Figyelt kérdés
Gondolok itt pl liszt, rizs, mindenféle tészta, tulajdonképpen mindenbe belement a molylepke tele van petékkel meg hálókkal, meg egyszer meg úgy ettem a kekszet hogy nem vettem észre, és tele volt pici kukaccal. Mondtam anyának hogy dobjunk ki mindent, de többezer Ft mindent újra megvenni, ami most nem fér bele. De én így meg nem vagyok hajlandó megenni semmit amit főz, 2 hete csak gyümölcsöt eszek. Pedig mondta anya hogy kiszedi a molyt meg leszűri a lisztet, magmossa a tésztát rizst, stb de olyan undorító2023. nov. 6. 20:03
11/12 anonim válasza:
Off: jaj már megint a kamuzók, lisztre nincs de gyümölcsre van. Képzeld el, hogy mi is mélyszegénységben éltünk, sokszor nem tudtunk mit zabálni, anyám a lejárt joghurtokat hordta fillérekért haza, de gyümölcs volt mindig, mert volt alma, körte és barackfánk. Nem mindenki városi, tudod vidéken vannak gyümölcsfák is.
On: Muszáj kidobni és csak azután újravenni, hogy gondoskodtatok a megfelelő takaritásról és tárolásról. Én vettem amazonon műanyag zárható tetejű tárolókat és minden azokban van, lisztek, tészták, só, cukor, kakó, müzli, fűszerek(ezeket üvegekbe tárolom parafa dugóval lezárva). Úgy őszintén én se ennék semmit ezekből, max a tésztát, annak elvileg nem kéne, hogy baja legyen.
12/12 anonim válasza:
Sajnos nem elég, ha mindenből újat vesztek. Rengeteg vete van egyéb rejtett helyeken is ilyenkor. A megoldás az, hogy mindenből újat vesztek, ÉS(!!) mindent hermetikusan, légmentesen elzártok olyan módon, hogy a moly ne férjen hozzá. Tároló dobozok, üvegek, vagy zacskócsipesz is megteheti. Ez több hónapos játék lesz mire kipusztulnak, és legjobb ha soha nem is tértek vissza a nyitott zacskókhoz, mert ezek a gcik mindig előjönnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!