Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Fiatal, viszonylag tehetõs...

Fiatal, viszonylag tehetõs nyugdíjasként a szüleidhez járnál ki segíteni, vagy hobbiból dolgoznál?

Figyelt kérdés
2023. nov. 3. 09:11
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
80%

Hát az attól függ. Apám világéletemben tojt a fejembe, felőlem akár fetrenghet napi szinten a saját sz.rában, fizessen magának ápolót ha szüksége van rá. Ezt érdemli egy alkoholista aki veri a gyerekeit 🤷🏻

Mire nyugdíjas leszek nem valószínű, hogy anyám fizikai segítségre szorulna, max anyagira. De ha ápolásra szorulna biztos nem vállalnám el én, nem értek hozzá, így lehet, hogy több kárt csinálnék. Olyan karriert választottam magamnak, amiben (ha bírom) nyugdíj után is szívesen dolgozok, úgyhogy valószínűleg maradna az továbbra is, esetleg kevesebb óraszámban.

2023. nov. 3. 12:31
 12/20 anonim ***** válasza:
84%

Hogy mi van?

Tehetős nyugdíjasként 65-70 évesen nyírnám-e a fűvet a 90-100 éves szüleimnél?

Nem, fizetnék egy kertészt!

2023. nov. 3. 12:54
 13/20 anonim ***** válasza:
88%

Szerintem sokan azért értik félre a kérdezőt, mert a

"Fiatal, viszonylag tehetõs nyugdíjas" "hobbiból dolgozna"

hatványozott oximoron. :D

2023. nov. 3. 12:54
 14/20 anonim ***** válasza:
88%
Segíteném őket de meleltte azért szórakoznék is.
2023. nov. 3. 17:55
 15/20 anonim ***** válasza:
40%

12.54, miért lenne ebben a kérdésben ellentmondás?

Vannak olyan munkahelyek - pl tűzoltóság, rendőrség, katonaság- ahol sokkal korábban lehet nyugdíjba vonulni, mint 65 év és pl. itt van lehetőségként a nőknél is a 40 év munkaviszony utáni nyugdíjba vonulás.

Miért ne lehetne pl. a kérdező egy jó erőben lévő 60 év alatti férfi, vagy nő, akinek magas a nyugdíja, de tovább dolgozhat egy raklap pénzért a munkahelyén? Én pl ismerek ilyen nőt, a nyugdíjával együtt millió feletti a havi bevétele és még igencsak fiatalos.

2023. nov. 3. 18:14
 16/20 anonim ***** válasza:
60%

15.

Az általad felsoroltak egyáltalan nem fitt és fiatalos nyugdíjasok.

2023. nov. 3. 19:10
 17/20 anonim ***** válasza:
55%
16, amennyire Te el vagy tévedve! Nem csak közkatonák léteznek, meg sarki rendőrök, hanem pl. magas rangú tisztek, akik ugyanúgy korán mennek nyugdíjba és cseppet sincsenek lestrapálva és a 40 éve dolgozó nők között is vannak bőven cégvezetők, magas beosztású szellemi munkát végzők, nem csak a gyárban szalag mellet, 3 műszakban kizsigerelt minimálbéresek léteznek. Félreértés ne essék, nagyon is tisztelem azokat, akik rengeteget dolgoztak, mire nyugdíjasok lettek és alig várják, hogy pihenessenek, de nagyon sok kényelmes munkahely is van, ahol egyáltalán nincsenek lestrapálva az emberek.
2023. nov. 3. 19:58
 18/20 anonim ***** válasza:
75%

1es vagyok... a kérdést, de totál elkerülte a figyelmem, hogy a kérdező a frissnyugdíjas :D

4-es, nem, nem szégyen, mindenki félreolvashat valamit, nem kell ezért rögtön beszólni, szerintem, de muszáj rögtön leugatni mást ismeretlenül :D Jobb a lelkednek.

2023. nov. 4. 10:17
 19/20 anonim ***** válasza:
78%

Azt olvastam, fiatal friss nyugdíjas szüleidhez - de persze, rögtön jött egy nagyokos, aki szerint szégyen, hogy az anyanyelvemen reggel félrenézek egy ragot :D

Kérdező: nem, nem mennék 65 évesen a 90 éves szülőmhöz kertészkedni, hanem ha telne rá, akkor fizetnék egy kertészt. Alap. Nem bunkóságból, hanem mert eleve sem szeretem az ilyesmit.

Plusz attól, mert valaki 65-66 éves nem feltétlen örvend jó egészségnek - sajnos.

2023. nov. 4. 10:20
 20/20 anonim ***** válasza:
56%

Amúgy, ha nem telne kertészre, akkor sem járnék ki.

Az idős embereknek ezért találták ki a panelt, ha már nem bírja ellátni az udvart, és pénze sincs, akit megfizessen.

Azt, hogy a gyereke csinálja meg, önzőség elvárni, pláne, ha már a gyerek sem fiatal.

2023. nov. 4. 10:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!