Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Fiatal, viszonylag tehetõs...

Fiatal, viszonylag tehetõs nyugdíjasként a szüleidhez járnál ki segíteni, vagy hobbiból dolgoznál?

Figyelt kérdés
2023. nov. 3. 09:11
A kérdező szavazást indított:
A szüleimhez járnék ki, ha szükségük van rám
Dolgoznék (szeretem a munkám, a pénz mindig jól jön, nem akarok elbutulni)
Ha a szüleim nem tudják ellátni magukat, ápoló/otthon
Egyik sem (utaznék, kirándulnék, hobbit keresnék)
32 szavazat
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
21%

Nem. Ha tehetősök, megoldják, nyilván, főleg, mivel fiatalok is, azt írtad.

Más, amikor idős, akkor pedig keresnék ápolót vagy otthont.

2023. nov. 3. 09:34
 2/20 A kérdező kommentje:
Nem. Te vagy a tehetõs frissnyugdíjas, akinek nincs szükséges munkára. Ha öreg, beteg szüleid vannak, inkább segítenél nekik heti 2-4 nap, dolgoznál, vagy magaddal törõdnél?
2023. nov. 3. 09:36
 3/20 anonim ***** válasza:
98%
Úgy értelmezem, hogy a kérdező friss nyugdíjas, van pénze és ideje. A kérdés pedig az, hogy az idős szüleire szánja vagy mással foglalja le magát. Én segítenék, amiben szükségük van rá, de olyat például nem vállalnék, hogy helyettük gondozok veteményest heti szinten, mert ők szerették, de már nem képesek rá.
2023. nov. 3. 09:37
 4/20 anonim ***** válasza:
79%
Juj, az egyesnek micsoda szövegértése van. Ráadásul a saját anyanyelvén. Na, ez a szégyen.
2023. nov. 3. 09:38
 5/20 anonim ***** válasza:
97%

Az attól függ, mit értünk a szülők segítése alatt?

Pl. ha hatalmas kertjük van, amit művelni kellene, meg állatokat tartanak, de én nem szeretem sem a kertészkedést, sem az állattartás, akkor inkább dolgoznék tovább, ha a munkámat szeretem és szükség esetén vinnék inkább saját költségemen pár alkalmi munkást a szüleimnek.

Szintén szívesebben fizetnék egy állandó segítséget nekik, ha gondozásról van szó, vagy rendszeres bevásárlásról, egyéb ügyintézésekről, főleg ha a hobbi munkám olyan, amivel könnyebben keresem a pénzt, így szabadabb maradhatok.

Természetesen ettől még rendszeresen látogatnám őket, de ha megtehetem, nem vállalnám az állandó kötöttséget, inkább megfizetném a rendszeres segítséget.

2023. nov. 3. 09:40
 6/20 anonim ***** válasza:
36%
Én hobbiból dolgoznék: önkéntes munkát végeznék. (Nem Magyarországon)
2023. nov. 3. 09:40
 7/20 anonim ***** válasza:
93%
Biztos nem állnék be állandó beteggondozónak, hanem keresnék szaksegítséget, aki képes megfelelően ellátni az időseket. Amikor végre szabad az ember, ne akkor temesse el magát ilyen feladatokkal. Dolgoznék, keresnék olyan elfoglaltságot, ami frissen tart szellemileg és fizikailag is, akár keresőképes is lehetnék vele. Na meg én készen állnék a gyerekeim támogatására, az unokák körüli teendőkre, mert manapság egyre kevesebb segítséget kapnak a kisgyerekes családok és nem akarom, hogy a gyerekeim ugyanúgy küszködjenek az unokáimmal, mint én most. Ha kell, elérhető leszek nekik.
2023. nov. 3. 09:46
 8/20 anonim ***** válasza:
80%

Én nem igazán segítenék a szüleimnek - egyrészt a távolság (majd 1000 km) miatt, másrészt meg inkább fizetnék valakinek, aki szivesen csinálja az ottani munkákat.

Doglozni garantáltan nem járnék sehová, a hobbiaim olyanok, hogy elvileg másoknak is használhatnak, de kötöttséges semmi esetre sem vállalnék.

Ha sikerült nyugdíjassá válni, akkor élni akarok azzal, hogy szabad vagyok, nem kötném le magam semmiképpen.

2023. nov. 3. 09:49
 9/20 anonim ***** válasza:
70%

1es!

Te melyik kérdésre válaszoltál? 🤣🤣🤣

2023. nov. 3. 10:02
 10/20 anonim ***** válasza:
85%
Az attól függ, hogy milyen szüleim voltak.
2023. nov. 3. 10:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!