Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Az állapotára, helyzetére...

Az állapotára, helyzetére hivatkozva nekem kellene őt keresnem és törnöm magam, hogy talpra álljon?

Figyelt kérdés

Anyám 15 éve nem dolgozik, összesen 20 év munkaviszonya van, a párja tartja el. Depressziós, szorongásos, nem tud dolgozni, nappal alszik, éjszaka van fent. Falun lakik egy romos házban, a párja is falusi, egyszerű emberek.

A szüleim elváltak kiskoromban, apámhoz kerültünk. Anyámhoz hétvégén 3 hetente mentünk amikor gyerek voltam. 3 éve nem láttam a COVID-ra hivatkozva, mert fél a vírustól. De előtte se volt nagy anya-gyerek kapcsolat, pár havonta beszéltünk telón, 1-2 évente találkoztunk az elmúlt kb. 10 évben.

Saját bevallása szerint ő nem az az anya típus, gyerekkorában nem fejlődött ki benne az anyai ösztön.

Gyerekkoromban is többször mondta, hogy neki nem kellett volna házasodnia és gyereket vállalnia. Az esküvői fotón is olyan az arca, mint akit halálra ítéltek.

Évek óta kérdezem tőle amikor beszélünk telón (évi pár alkalommal), hogy mi lesz vele, ha meghal a párja aki eltartja, mi lesz vele nyugdíjas korában, miből fog élni, stb. Szegények.

Ilyenkor rendszerint azt mondja ne idegesítsem ilyenekkel, őt ez a téma felzaklatja, stb. Homokba dugja a fejét teljesen.

Legutóbb megint belementem a témába és akkor azt mondta, hogy: "Rosszul esne, ha majd nem segítenél.."

Jól gondolom, hogy egy 53 éves felnőtt "anyának" nem ezt kellene mondania és nem így kéne viselkednie? Nagyon fel*aszott, mert sose kaptam meg tőle amit kellett volna, nem is láttam évek óta és akkor még mondd egy ilyet.

Utána egy későbbi telefonbeszélgetés során elnézést kért és azt mondta nem gondolta komolyan, ne foglalkozzak vele

Azóta eltelt kb 10 hónap, és csak egy Fb üzenet váltás volt, hogy boldog szulinapot.

Az állapotára, helyzetére hivatkozva nekem kellene őt keresnem és törnöm magam, hogy talpra álljon? Vannak testvérei akikkel nem tartja a kapcsolatot és van egy tesóm is, aki szintén nem tartaná el, nem lenne rá pénze.

Mit kellene tennem? 31 F

2023. nov. 2. 20:23
 1/10 anonim ***** válasza:
94%
Felnőtt ember, neki kéne akarnia a javulást elsősorban.
2023. nov. 2. 20:34
 2/10 anonim ***** válasza:
95%

Leírás alapján nem törődött veletek soha, így -gondolom én-nem igazán alakult ki semmilyen anya-gyermek kapcsolat. Akkor neked miért kellene a nyakadra venni, ha úgy adódik a dolog?

Elsősorban magán kellett volna segítenie már régen.

2023. nov. 2. 20:41
 3/10 anonim ***** válasza:
89%

Szerintem inkább el kéne engedned. Ha megszorulna később, akkor mondd azt, hogy ,"sajnálom, én nem vagyok az a gyerek típus, nem alakult ki bennem az anya iránti ösztön/ szeretet, szerintem nem kellett volna megszülnöd".

Én egy ilyen anyát biztos nem támogatnék, később már jó lennék? Felnőtt ember, el kéne tudnia dönteni, hogy milyen életet akar élni. 15 éve nem akar dolgozni se, mert "csak". Ezt később ne a gyereke igya már meg...

2023. nov. 2. 20:42
 4/10 anonim ***** válasza:
95%

Ő csak papíron az anyád sajnos.

Ne érdekeljen, hogy mi esne neki rosszul, őt sem érdekelte soha a te lelki világod (meg a fizikai sem).

El kell fogadnod, hogy nincs helyetek egymás életében, nem kell erőltetni. És kihasználni se hagyd magad.

(Nem akarom vádolni semmivel, de simán lehet, hogy ha meghal a párja, akkor összeáll a szomszéd özvegy Józsi bácsival, nem is hinnéd, faluhelyen ez mekkora "divat"...)

2023. nov. 2. 21:26
 5/10 anonim ***** válasza:
96%
Erődön felül semmiképp nem szabadna támogatni, az hogy nem ápolsz vele túl közeli kapcsolatot abszolút logikus és ne furdaljon emiatt a lelkiismeret.
2023. nov. 2. 22:28
 6/10 anonim ***** válasza:
96%
Sajnos az ilyen szülők szoktak bepróbálkozni később szülőtartással, de itt eléggé igazolható az érdemtelenség, hiszen a depresszió és a szorongás kezelhető lenne, ez nem indok arra, hogy 15 éve nem dolgozik. Kész csoda, hogy ilyen embernek akad élettárs, csak reménykedni lehet benne, hogy ez még sokáig így is marad. Ne legyen később sem lelkiismeret furdalásod, anyukád a felelős a saját sorsáért, ha bajba kerül, az is az ő hibája lesz.
2023. nov. 3. 05:45
 7/10 anonim ***** válasza:
87%

Ezt a kérdést már kiírtad egyszer ugyanígy, ugyanezekkel a részletekkel. Akkor is leírták neked vagy 100 kommentben, hogy nem kell segítened, nem a te dolgod, szakítsd meg a kapcsolatot, te meg azt kommentleted vissza mindenkinek, hogy sz*remberek, neked van lelkisimereted, "csak az anyád" és hogy a fizud 10%-át elkezded félterakni neki?

Ennyire nem bírod feldolgozni, hogy nem érdekled az anyád, vagy nem vagy elég kreatív új kérdést kitalálni?

2023. nov. 3. 06:07
 8/10 anonim ***** válasza:
73%
7: igen, nekem is ismeros regebbrol, raadasul mintha tobbszor fel lett volna mar teve.
2023. nov. 3. 06:43
 9/10 anonim ***** válasza:
80%

Miért kell újra megkérdezni azt, amire már jött vagy 5 oldalnyi válasz???

Nem, semmi közöd anyádhoz, mert szr ember, ezt leírtuk, de te olyan mulya vagy, hogy nem látod be, helyette pénzelnéd is őt.

Akkor csináld, én kevesebbért megszakítottam a családdal a kapcsolatot nemhogy fizetni nekik bármit. Nem is írok nekik...

2023. nov. 3. 08:02
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem értem a lepontozásokat, mikor minden válaszoló egy véleményen van. Kíváncsi lennék az "ellentábor" mit tenne, ha a kérdező helyében lenne.

Ha csak nem a kérdező a lepontozó 🤔🙂

2023. nov. 3. 08:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!