Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Gyereketek segítséget kérne...

Gyereketek segítséget kérne ilyen körülmények között. Támogatnátok őt?

Figyelt kérdés

Havonta adunk lányunknak 15ezer forint zsebpénzt. Ebből ezt arra költi ami neki kell, szüksege van(ruha, smink, parfüm). El akar menni egy bálra lesz a következő hónapban és viszonylag egy drága ruhát szeretne viselni majd. kerekítve 23 ezer forintja maradt, de hiányzik még 5ezer. Azt kívánná, hogy ezt a zsebpénzt most hamarabb adjuk neki emiatt, majd következő hónapban a 10ezret adjunk neki.

Ti támogatnátok, segítenétek ebben?

2023. nov. 1. 09:17
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

Azt elfelejtettem, hogy Bipoláris 2. Aki nem ismert ezzel a betegséggel, az, hogy van olyan időszaka amikor nagyon hektikus a viselkedése. Amikor hipomániája van valamikor sokat eszik. Valamikor állandóan dumál vagy magában vagy nem hagy mást békén és hát ilyen összefüggéstelen dolgokról beszél gyorsan, kapkodik.

Ha meg a kezébe engednénk bizonyos nagyobb összeget (ha megtehetnénk) akkor már volt rá példa, szétköltötte olyanokra amiket amikor kijött a hipomániából akkor ő is el volt borzadva és bocsánatot kért, persze mondtam neki semmi gond és átölelkeztünk. Van betegség tudata, amikor nincs ilyen állapotban, sírni kezd és pont az ellentéte, inaktív és bezárkózik.

Persze visszük kontrolra orvoshoz, ráadásul magánorvoshoz. Amit természetesen mi állunk, és az sem olcsó. Recept felírás külön díj, maga a kontroll, konzultáció is kb. 40ezer forint. Ebből tőle semmit nem vonunk le, ahogy pl. egy fogorvost sem meg bármi hasonlót.

2023. nov. 1. 10:11
 12/21 anonim ***** válasza:
18%
Nem tudom, nekem alap, hogy a gyerekemnek alapból is veszek dolgokat, például ruhát különleges alkalomra és nem arra hajazok, hogy majd a zsebpénzéből finanszírozza magának. 15 ezer amúgyis vicc egy hónapra.
2023. nov. 1. 10:27
 13/21 anonim ***** válasza:
89%
12-es, okoskodás helyett olvass. A kérdező írta, hogy NINCS felesleges 25000-ük CSAK egy ruhára.
2023. nov. 1. 10:56
 14/21 anonim ***** válasza:
19%
Vegyen hasznalt ruhat inkabb olcson.
2023. nov. 1. 10:57
 15/21 anonim ***** válasza:
61%
Igen, olvastam, hogy nem tud egy gyereket eltartani, mert évente egyszer egy 25 ezres ruha luxus. De havi 15-öt tud adni gond nélkül? :D Kicsit fura ez. Én havi 20-at adtam a gyerekeknek középiskolában, de ha jött az évvégi karácsonyi vacsora, mindig kipótoltam a ruhájukat. Sőt, a karácsonyi ajándékot is, ha nagyon drága lett volna, úgy fizettük, hogy amennyit ő félrerakott beleadott, de a többit mi fizettük.
2023. nov. 1. 13:38
 16/21 anonim ***** válasza:
74%
Ennyi beleférne
2023. nov. 1. 16:38
 17/21 anonim ***** válasza:
92%

Ez bem támogatás. Semmit sem csinálsz, csak előre adod, amit amúgy is adnál.

Én nem erre adnám a zsebpénzt. A ruhát neked illene venni egy olyan gyereknek, akinek zsebpénznek nevezed az anyagi támogatását, és nincs egy napi kereset havonta, amit adsz neki.

Smink és parfűmre senkinek sincs szűksége. Tanuld meg, mit jelentenek a szavak, amiket használsz. Amúgy ez is olyan, amit a szülő vesz, nem a gyermek, vagy ha ő is, akkor azt visszaadod neki, mert a zsebpénz egyáltalán nem erre van.

Ha a lányomnak kéne egy szaros 23 ezres ruha, egy konkrét alkalomra, természetesen megvenném neki. Ez nem is támogatás, ez csak alap.

2023. nov. 3. 03:27
 18/21 NTBS ***** válasza:
82%
Igen segítenek neki.
2023. nov. 4. 12:01
 19/21 anonim ***** válasza:
83%
Igen, odaadnám a hiányzó pénzt. Ha megtehetném nem csökkenteném a következő zsebpénzt, sőt ha megtehetném megvenném én a ruhát neki.
2023. nov. 4. 21:47
 20/21 anonim ***** válasza:
53%
Valami extrara szamitottam. Persze. Felevi zsebpenzt nem, de otezret elore adnek. Viszont nyomatekositanam, es szerintem ez fontos, hogy akkor a kovetkezo honapban tenyleg levonjuk.
2023. nov. 5. 01:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!