Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Támogatnatok a 14-17 éves...

Támogatnatok a 14-17 éves gyereketeknek hogy kismozor jogsit szerezzen?

Figyelt kérdés
És utána vennétek neki motort vagy sem?
2023. aug. 20. 13:51
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
42%

Nem.

Lassan már a kerékpárt is tiltanám nekik, annyira nem képesek közlekedni.

2023. aug. 20. 14:02
 2/14 anonim ***** válasza:
93%

Te tudod milyen a gyerek, mennyire bízol benne.

Én 13 évesen már mindenhova öregapám Babettájával mentem. 14 évesen megvolt a jogsim, utána megkaptam a Simsont. Viszont ehhez hozzá tartozik, hogy előtte már évekig bringáztam. Annyit bicikliztünk a haverokkal hogy a világból kitekertünk. Volt már egy közlekedési kultúrám. Tudtam mit jelent a forgalom részesének lenni. Mit jelent egyedül közlekedni. A mai gyerekek alig közlekednek. Mindenhova vinni kell őket. Alig bringáznak. Fiam 14,5 de nem lennék túl boldog ha motorozni akarna. Mert látom hogy bringázik. Vérig van sértve ha valahova nem viszem el és ne adj isten bringával vagy tömegközlekedéssel kell mennie.

Más kérdés hogy mikor én kezdtem motorozni sokkal kevesebb jármű volt és közlekedési kultúra is más volt. Napi szinten vezetek autót, évente meg van egy 30.000km. De ez a mai közlekedés nem motorosnak (kerékpárosnak) való. Viszont az is igaz csak akkor tanulja meg ha csinálja.

2023. aug. 20. 14:12
 3/14 anonim ***** válasza:
37%
Persze. Egy ember jogsi nélkül csak félember.
2023. aug. 20. 14:14
 4/14 anonim ***** válasza:
89%

Igen, támogatnám a jogsi megszerzésében mindenképpen.

Ha minden rendben és megbízható a gyerekem, biztos lennék hogy tud magára vigyázni, megvenném neki.

Van gyerekem, nem nevelem túl engedékenyen, de ez egy értelmes, hasznos cél. Bár ha 17 éves lenne, már a B kat jogsi felé terelgetném.

2023. aug. 20. 14:15
 5/14 anonim ***** válasza:
67%
Persze.
2023. aug. 20. 14:38
 6/14 anonim ***** válasza:
98%
Az enyém 14 es fél éves, de még elég szeleburdi, így még nem. 16-17 évesen már szerintem erettebb lesz hozzá.
2023. aug. 20. 14:51
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Nem. Havi egyszer ül kerékpárra, ne akarjon motorozni. Ha amúgy le se lehetne lőni róla, akkor elgondolkodnék azon, hogy lépjen-e szintet, de így feleslegesnek érzem. Bár a kresz tanfolyamnak lenne értelme, de nem is tudom, hogy lehet-e csak azt külön megcsinálni.

Majd 17 éves korában választhat, hogy rögtön neki akar-e ugrani a B jogsinak, vagy vár vele pár hónapot, ő tudja, hogy mennyire stresszes épp az iskola.

Mindenképp kifizetném azt a jogsit neki, még akkor is, ha belátható időn belül nem kell vezetnie. Én is érettségi előtt csináltam meg, aztán 10 évig nem vezettem, gondoltam is utána, hogy ezért kár volt. De aztán hirtelen szükségem lett a tudásra, és pár gyakorló óra után magabiztosan vezettem. Elég volt két hét rá, akkoriban dolgozó emberként kisgyerekkel megterhelő lett volna az egész procedúra.

2023. aug. 20. 15:00
 8/14 anonim válasza:
87%
nem
2023. aug. 20. 15:06
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Ha amúgy érdekli, szereti és látom hogy normálisan közlekedik akkor persze. Motort nem vennék neki, arra gyűjtse össze ő a pénzt és vegyen olyat, ami neki megfelel.

Ha amúgy életében csak 10 percet ült biciklin nem erőltetném.

2023. aug. 20. 17:08
 10/14 anonim ***** válasza:
88%
UInkább minthogy jogsi nélkül próbálgassa valami haverjával.
2023. aug. 20. 17:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!