Kinél mit jelent az hogy anyuci pici fia? Hol kezdődik nálatok ez a kifejezés? pl amikor még anyja főz a fiára?
Kérdező, nézzünk egy pédát:
Anyukának van ugyan saját lakása, de nem képes megélni a jövedelméből, viszont vele lakik a fia (lánya), aki a lakhatásért cserébe fizeti a rezsit és esetleg még be is segít anyukának a megélhetésbe. Anyuka bár életképtelen, de arra azért képes, hogy megfőzzön. Ilyen esetben én azt gondolom, hogy a gyerek minden, csak nem "anyuci pici fia", pedig főznek rá.
Ilyen esetben
Szerintem az amikor mindegy hány évesen kiszolgáltatja magát, kényelemből van csak otthon. Az önálló életet meg sem próbálta, eszébe sem jut elmenni " vilagot látni", külön élni, mert megszokta hogy otthon ki van nyalva a feneke, és sokszor még pénzébe sem kerül mert anyuka vesz mindent. A főzés önmagában amúgy nem jelent semmit, ha amúgy önálló csak nincs kedv vagy ido 2 fele főzni, a másik meg szivesen főz. Nem kényszerből meg mártírságból mert szegeny fia éhen halna. Ha semmit nem szokott vagy tud megcsinálni a háztartásban az viszont mama pici fia eset.
A masik problema ha mindent anyukaval beszel meg. Alapbol nem baj, ha jo a viszony és meg tudnak beszélni dolgokat, mondjuk minden nem tartozik a szulokre szerintem. De ha valaki szerint igen az akkor mukodhet normalisan ha aszulo csak velemenyt mond, de nem okoskodik allandoan be, valamint a gyerek kepes kritikusan gondolkodni es nem szentirasnak tekinti. Mert ha mindenre bologat az mama pici fia tenyleg.
Ha van csaladja akkor meg az az elso , nem anyuka óhaja. Persze egy rendes anyukával törődjenek, nem arról van szó hogy le kell szrni innentol kezdve. Csak ne okoskodjon es ne haborogjon ha nem neki segit a pici fia mindenbe egy csettintesre hanem a sajat csaladja van eloterbe helyezve.
Az anyja veszi neki a ruhait. Az anyjaek fizeti a rezsit helyette.
Nem meri megmondani,h hetvegen programja van es aludna a csaoadi ebed helyett.
Nekem a húgom pasija anyuci pici fia a szememben. Otthon él 29 évesen a szüleivel, dolgozik, DE ami számomra azzá teszi, az az, hogy:
- anyja főz, mos, vasal rá, takarítja a szobáját is, megágyaz reggel… ilyesmik.
Húgomnak ezzel (még) nincs baja, 21 éves, de lehet később lesz.
Mert a hugod még gyerek(nem bántásból).
De egy érettebb nő 28-30 éves már lehet elvárná hogy egy 30 körüli férfi külön éljen...Aki esetleg lehet már lassan a család alapításon is gondolkodik.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!