Roma lányokat kitagadják?
#2 de van.Olyan is,aki szégyenli ,hogy cigány!
Amugy milyen hülye kérdés ez?
Az unokahúgom cigánylány, de 2 két diplomás tanárnő.
Kérdező:
Nálunk nincs ilyen.
Mikor kamasz voltam, apám pincérnek-szakácsnak akart adni, mert azzal jól lehet keresni, ráadásul, mivel ő zenész ember, és otthon van a vendéglátásban, így könnyen el is tudott volna helyezni.
Engem azonban az informatika érdekelt, így nem a vendéglátást választottam, hanem informatika szakra jelentkeztem, és fel is vettek.
(az más kérdés, hogy azt végül nem végeztem el, máshogy alakult az egész. De a tanulást jelenleg sem hagyom abba.)
Amúgy nem vagyok teljesen cigány, csak vannak olyan felmenőim is.
Miért tagadnák ki?
Nekem van roma ügyvédnő kollégám.... mindeki büszke rá (nem volt könnyű dolga már a jogi egyetemen sem.......a szülei még irni- olvasni sem tudnak...)
Ha kitagadnák, ők veszítenének többet....
A nők helyzete, és megítélése eleve más a cigányoknál.
Jobban élnek még ma is a hierarchikus férfi - női szerepek...
A férfi dolgozik, a nő otthon van, vezeti a háztartást, és gondoskodik a gyerekekről, és a férjéről is! A nők szerepe másodlagos, bár sokat dolgoznal a családért, a saját életük, vágyaik (tanulás, karrier) háttérbe szorulnak. Egy nőnek követni kell a férjét. Szerintem vannak olyan csoportok, ahol válás sincs.
"A férfi dolgozik.........."
Na ne szórakozz!
Azt se tudják mi a munka....
Lopni tudnak csak. Meg többen rátámadni egyre!
Meg elvenni a másét!
Régen el kellett volna törölni a tetves fajtájukat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!