Mennyire gyakori, ha diplomás szülőknek a gyereke szakmunkás lesz a szülők kitagadják?
Szerintem az eleve ritka, hogy diplomás szülők gyereke szakmunkás lesz. Ha így is alakul, annak nagyjából két oka lehet:
1. olyan hivatást választott, amihez nem kell diploma és szereti csinálni pl. asztalos - szerintem ezzel semmi gond nincsen, egy szép szakma
2. részképességzavar vagy más probléma miatt nem tud diplomát szerezni - ebben az esetben nyilván teljesen rendben van, hogy olyan munkát végez, amit tud
Egyik esetben sem látom azt, hogy milyen ok lenne kitagadni a gyereket. Amúgy a szakmunkások nem keresnek keveset (pl egy kőműves havi nettó 500-at simán hazavisz).
Az nyilván egy másik sztori, ha a gyerek balhés, rossz társaságba keveredik, drogozik stb, főleg ha mondjuk agresszív a családtagoknak vagy lop tőlük, de akkor az a legkevesebb, hogy nem szerez diplomát.
Közgazdász vagyok, férjem szakmunkás, vállalkozó, kb 3x annyit keres mint én.
Fiam technikumba jár, neki is szakmája lesz, legalább is nagyon remélem. Kitagadni...? Ahhoz minimum gyerekgyilkosnak kéne lennie, hogy szülő kitagadja a saját gyerekét, nem pincérnek vagy ácsnak.
Remélem ez csak troll kérdés.
Egyik barátom apja orvos (szívsebész), az édesanyja ügyvéd. A gyerek velem kezdte az IT szakot, mert ez érdekelt bennünket (sokáig legjobb haverok voltunk). Én tovább mentem, ő elvesztette az érdeklődését a szakma iránt. Kőműves/burkoló lett. Saját vállalkozása van, ami elég sikeres és nagyon jól keres, éppen tavaly vett egy új E osztályt.
Én diplomásként alkalmazott vagyok és bár én sem keresek rosszul, ő nagyságrendekkel jobban keres, nekem csak egy 10 éves E osztályra futotta... :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!