Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért ne tehetne egy szakmunká...

Miért ne tehetne egy szakmunkás nyelvvizsgát?

Figyelt kérdés
Most végeztem el az első évemet a szakmunkás képzőben, mint karosszéria lakatos. Általános iskolában nagyon jól ment a német (igazából az az egy ami ment) ezért elhatároztam, hogy megpróbálom letenni a középfokú nyelvvizsgát. Február óta járok is szorgalmasan felkészítőre, ezt az ösztöndíjamból és a gyakorlati pénzemből állom (bár tegyem hozzá nem egy magas a tandíj). De a szüleimnek ez nem nagyon tetszik, szerintük teljesen felesleges pénzkidobás amit csinálok. Azt mondják, hogy semmit nem fogok elérni egy sima nyelvvizsgával.

2015. jún. 24. 21:44
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

De igen, fogsz! Van suli, ahonnan akár nyári gyakorlatra is elmehetsz, ha tudsz rendesen németül. És a cégeknél se hátrány, még ha itthon jelentkezel is. A legtöbben még a hirdetéseikbe is bele teszik, hogy német nyelvtudás előny.

Nagyon okos, és előrelátó vagy! Sok sikert!

2015. jún. 24. 21:50
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Miért ne érnél el? Főleg a szakmunkásnak érdemes nyelvvizsgát tennie és főleg németből. Ausztria és Németország tárt karokkal várja a szakembereket, ráadásul - Magyarországgal ellentétben - emberi fizetéssel. Ez pont hogy nem pénzkidobás. Komolyan nem értem az ilyen szülőket. Az enyémek örülnek, ha minél több mindent tanulok. Szerintem a tieidnek inkább az a bajuk, hogy félnek a külföldre vándorlásodtól.
2015. jún. 24. 21:51
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon jól teszed, ha ráfekszel a nyelvtanulásra, a helyedben én nem állnék meg a középfoknál, hanem tovább fejleszteném legalább a beszédértést, társalgást, ill. elmennék szakmai irányba is. Jó szakmával, nyelvtudással külföldön vidáman megélsz, jobban, mint az itthoni diplomások nagy része. Magyarázd ezt el a szüleidnek, ha nem értik meg, az se fogjon vissza.
2015. jún. 24. 21:52
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Semmiféle tudás nem felesleges és nem lesz hátrányod belőle! Aki valaha az életben azt mondja neked, ezt vagy azt hülyeség megtanulni, arra ne hallgass!

Nagyon jól teszed, ha nyelvvizsgázol, és utána is gyakorlod a nyelvet ha van lehetőséged. Egyrészt szakmunkás után mehetsz technikumba ha úgy alakul, esetleg dolgozhatsz külföldön, vagy egyszerűen csak nem árt a magyaron kívül más nyelvet is érteni...

2015. jún. 24. 21:54
 5/11 anonim ***** válasza:
80%

Nos, ha jól megy, nem kell tanár. Én 0-ról indulva, tanár nélkül tettem komplex középfokút angolból, 96%-al 2 év alatt. (még a Rigó utcait, ami az egyik legnehezebb.)

Némi adalék, én még oroszt tanultam, és 18 éves koromban álltam neki az angolnak, egyedül.

2015. jún. 24. 22:04
 6/11 anonim ***** válasza:
35%
NEM kell felkészítő. Tanulni kell. Internet, rengeteg lehetőség van ma már.
2015. jún. 24. 22:06
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Már ne is haragudj, de hülyeséget mond édesanyád. Én német iskolába járok Magyarországon, felsőfokot kapok, itt van szakközép is, megkapják a nyelvvizsgát és irány külföld.

Nagyon sokra mész egy nyelvvizsgával, főleg ha külföldön szeretnél dolgozni.

2015. jún. 24. 22:06
 8/11 anonim ***** válasza:
45%

Anyádért :)

Napi kamu kérdés:)

2015. jún. 24. 22:27
 9/11 A kérdező kommentje:
Azért járok, mert az írás nem megy annyira. Szóban jobban tudok kommunikálni.
2015. jún. 25. 09:18
 10/11 Bence_ ***** válasza:
100%
Ügyes vagy, hogy jársz. Jó döntés!
2015. jún. 25. 10:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!