Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi a véleményetek arról, hogy...

Mi a véleményetek arról, hogy a szülö a felnött gyerekének fött ételt hord ha kell ha nem?

Figyelt kérdés
Mi 8 év után költöztünk haza külföldröl, én mar kicsi koromtòl fözök. Ahogy haza költöztünk anyukam is anyòsom is fazekakba akarta hordani a kaját, ami aranyos egyrészt értem a segitö szandekot, tudom sokan örülnének is, de én szoltam, hogy a házamban én fözök. Ha akarnak kerti alapanyagot adni el fogadom, ha ebédre hívnak vasárnap pl szívesen megyünk ha nincs programunk, de az étel hozást nem szeretném. Anyukám meg értette anyòsom meg sértödött, most nem tudom hova tenni a dolgot.

2023. okt. 28. 08:02
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
71%
Szerintem ez valami tudat alatti szimbolum. Nem gondoskodas, hanem kontroll.
2023. okt. 28. 11:12
 12/25 anonim ***** válasza:
91%
Nem vitatkozom senkivel. Megmondom, ha nem kell valami, de ha csakazértis idehozza, akkor kidobom, amint kitette a lábát. Ha a férjem famíliája hoz valamit, akkor megvárom, hogy megrohadjon, csak utána dobom ki.
2023. okt. 28. 11:28
 13/25 anonim ***** válasza:
84%
Mi tudunk értelmesen kommunikálni.
2023. okt. 28. 12:05
 14/25 anonim ***** válasza:
34%

"Nem vitatkozom senkivel. Megmondom, ha nem kell valami"

De még mindig ott tartunk, hogy neked nem kell. Akkor a férjednek sem kellhet? Tipikus sz*rkeverő, kontrollmániás meny, aki nem tudja elfogadni, hogy a férje rajta kívül esetleg mást is szeret.

2023. okt. 28. 14:37
 15/25 anonim ***** válasza:
83%
14-es, a kérdés a saját szülőre vonatkozott, nekik mondom meg. Direkt leírtam külön, hogy ha a férjemnek hoznak valamit azt csak akkor dobom ki, amikor már megromlott, addig annyit eszik belőle, amennyit akar (semennyit). Egyébként meg anyósom egyáltalán nem törödik a fiával és az unokájával, soha nem főz nekik, nincs mit visszautasítani.
2023. okt. 28. 14:46
 16/25 A kérdező kommentje:
Nem vita tárgya, nekem ez furcsa. Valoszinü a miatt, hogy en mindig független tipus voltam es nagyon sokat eltünk külföldön ahol ugye senki nem adott semmit es nem is vagyunk ehhez szokva.
2023. okt. 28. 17:26
 17/25 anonim ***** válasza:
30%
Leszokni nem fog róla úgy se.
2023. okt. 28. 18:29
 18/25 anonim ***** válasza:
78%

11 ez a kérdezőnél is így van, a lényeg nem a főtt étel hanrm hogy ő föz.

16 én is független típus vagyok, de ha anyósom akar hoz kaját. Mondjuk ők megbeszélik a férjemmel szóval nem érint váratlanul. Én pl nem szeretem az ő töltött kaposztáját, megeszem de nem vagyok oda érte. Ettől függetlenül had hozza a ferjem szívesen eszi. Na meg szép lenne ha kitiltanam mivel az ő háza is. Meg gyerek mellett bevallom jól rsik ha néha hoz es nem kell főznünk. Persze ha állandóan feleslegesen hozna, vagy megjegyzést tenne, vagy hánytorgatná én is megmondanám hogy nem kell. De így nem látom miért kell ennyire egósnak lenni. Mert ez egó.

2023. okt. 28. 18:53
 19/25 anonim ***** válasza:
87%
Az én anyósom is szokott kéretlenül kaját hozni, amivel nem lenne gond, csak ne akkor hozná, amikor speciál diétát tartunk. Meg egyszerűen nem finomak amiket idehord, minden cukor és só nélkül készül, zsírszegényen, hús nélkül, tönköly- és rozslisztből. Ízetlen és ha újrafűszerezem se segít. Mi betesszük a hűtőbe hátha, de úgyis mindig ki van dobva.
2023. okt. 29. 02:32
 20/25 anonim ***** válasza:
100%

8 De mi van, ha a pasinak meg néhanapján jól esne az anyja főztje? A kérdező férje önálló ember, most azért, mert a feleségének nem kell a kaja, ő sem fogadhatja el néha? - menjen akkor az anyjához kajálni, de ne anyuci hozza KÉRETLENÜL a főtt ételt.

Nekem nem probléma, ha hiányzik neki a főztje, elmehet, ehet nála, nem tiltom meg, de anyós vagy anyám kéretlenül ne hozzon egy lábas pörköltet.

2023. okt. 29. 08:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!