Mit tennél, ha anyád minden adandó alkalommal, amikor hazalátogatsz beszólna a testsúlyodra?
#21.Szóval igazából a szüleid mondanak meg mindent neked és nekik akarsz megfelelni, nem magadnak.
Felnőtt emberként pedig igen is kell önálló döntéseket hozni.
Ha valaki felesleggel, vagy soványan érzi jó magát szíve-joga.
Írd már meg, hogy anorexiás vagy-e? Az esetben jogos, hogy győzköd, mert életveszélyes. Ha normál vagy mérsékelten túlsúlyos, akkor nem, akkor ne látogasd. Extrém elhízottnál jogos lenne, csak nem célravezető, mert arról tud a benne szenvedő, csak a lelki okokon nem tud változtatni.
17-es, a más életébe, döntéseibe kérés nélkül nem szólunk bele. Ha te épp ott vagy, mikor esznek, azzal még nem asszisztálsz. Lehet, hogy egy egymondatos pikírt megjegyzést tennék, hátha véletlenül tényleg nem tudják, mit csinálnak, de a mai világban nehéz elhinni, hogy valaki nincs tisztában a veszélyekkel. Csak nem törődik velük.
És hányszor akarsz szólni? 2-szer? 100-szor? Vagy minden egyes alkalommal, amikor találkoztok? Az már nem törődés, hanem terrorizálás, és pont az ellenkezőjét éred el. Beszélgess vele a témáról egyszer, ajánld fel a segítségedet, biztosítsd afelől, hogy ott vagy, ha szükség van rád, és ne hozd fel többet a témát.
Én évente max 2-szer találkozom anyámmal, mert külföldön élek. Az első amit mond, amikor találkozunk (még a köszönés előtt): “Hű, mennyit híztál!” Na most, durva túlsúlyom nincs, de való igaz, hogy már nem vagyok olyan nádszál, mint 25 évesen. Amikor 6 éve először jött elő a téma, valamennyire még igazat is adtam neki. Kicsit jobban odafigyeltem az étkezésemre, ami 20 kilométeres körzeten belül van, oda általában biciklivel megyek, igyekszem úgy alakítani hetemet, hogy minden héten el tudjak menni legalább 2-szer úszni. Ennél többet nem tudok, és nem is akarok tenni, márcsak azért sem, mert az utóbbi 3 évben egy grammot nem híztam, sőt minimálisan fogytam is. Ehhez képest anyám továbbra is minden egyes alkalommal megjegyzi, hogy én egyre kövérebb vagyok. Az észérvek, sőt még a mérleg, ami aztán tényleg az objektív valóságot mutatja, mind nem érdekli, letudja annyival, hogy az lehetetlen. K.rva idegesítő hosszútávon.
Attól függ,hogy van-e alapja a beszólogatásának. Nem mindegy,hogy csak heccből szólogat be,vagy mert aggódik az egészségedért. Az anorexia is és az elhízás is járhat plusz betegségekkel. Ha megsértődsz,és nem mész haza,mert anyád nem véletlenül cseszeget,azzal csak magadnak ártassz. Biztos jobban esik a de jól nézel ki bókok,mert azok simogatják a lelkedet,aminek a mélyén talán te is érzed,hogy anyádnak igaza lehet.
Én a helyedben számolnék egy bmi-t,és elgondolkodnék azon,vajon miért emlegeti anyám állandóan a súlyomat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!