Mit tennél, ha anyád minden adandó alkalommal, amikor hazalátogatsz beszólna a testsúlyodra?
Lefogynék (nyilván nem a soványság miatt csesztet).
Majd ha elégedett elszel a tömegeddel és a kinézeteddel, nem érdekel, mit mond anyád.
"Ha normál testalkatú"
Olyan nem létezik.
Amúgy nekem is szokott ilyen lenni, általában vissza szoktam vágni, de abban nincs köszönet.
"Ha normál testalkatú"
Olyan nem létezik."
Dehogynem
Engem tényeg komolyan érdekel, mit kell tenni, meddig terjed a felelőssége pl. egy rokonnak/szülőnek/barátnak, ha azt látja, a rokona/gyereke/barátja túlsúlyos és egyértelműen az egészsége rovására megy az életformája?
Konkrétan van olyan rokonom, aki extrán túlsúlyos (kb 140 kg nő) és látom, ahogy a tizenéves lányát is rosszul neveli ezen a téren (A 25 éves lány kb. 90 kg). A gyerek is, mint az anyja, evéssel kompenzálja a lelki problémáit.
Mi a helyes megoldás? Ne szólaljak meg, azat simán asszisztáljak ahhoz, amikor 3x szednek az eléjük tett ételből, stütiből, vagy négyszemközt próbáljak beszélgetést kezdeményezni, mennyire problémásnak látom főleg azt, ahogy pl. a gyereke életét elrontja a túletetéssel az anya, a sajátját pedig a nyilvánvaló izületi problémákkal, magas vérnyomással, gerincs fájdalmakkal, stb?
Hallgatni, vagy közbelépni etikus?
Nekem ez lelkiismereti dilemma, mert sajnálom a kislányt, mivel azt gondolom, az anyja felelőssége ez az erős túlsúly, de az anyát is sajnálom, mert tudom, hogy neki is komoly lelki problémái vannak, ami elől evésbe menekül.
16!
Lehet az anyja mar minden más finomabb módszert megpróbált
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!