Mi történhetett velem?
Felnőtt nő vagyok, a szüleim rég elvàltak. Valami miatt nagyon félek és nagyon szégyenlős vagyok. Van kapcsolatom, de a szexben nem tudom magam elengedni teljesen. Anyu bevallotta, hogy apu és közte soha nem volt semmilyen intimitás, sőt közölte is vele, hogy ő egyàltalàn nem igényli a szexet. A testvérem jóval idősebb nàlam, megkérdeztem, de ő sem emlékszik, hogy bàrmikor is megölelték volna egymàst, vagy bàrmi. Én nem tudom, hogy jöttem össze. Apu soha nem beszélt nekem semmilyen formàban arról, hogy mi van a fiúkkal vagy a lànyokkal, mintha ez nem létezne.
Kérlek, komoly vàlaszokat vàrok. Mit gondoltok, lehet, hogy az apàm miatt van ez, hogy nem tudom elengedni magam? Létezik ilyen betegség esetleg?
Nagyon sok dolgot az alapján viszünk tovább amit korábban láttunk. Könnyen lehet, hogy az okozza a gondot, hogy gyerekkorodban nem láttál köztük meghittséget. Előny, hogyha tudod, hogy mi okozza a gondot tudatosan tudsz rajta dolgozni.
Nem a szüleid kapcsolatában élsz, attól, hogy ők olyanok voltak neked nem kell tudat alatt követni őket stb.
Az első 7 év egy ember életében az az ún. bevésődés, amikor a személyiségünk alapvető aspektusai felépülnek, nagyjából kialakulunk. Pont ezért nagyon érzékeny dolog egy 7-8 év alatti gyermek jelenlétében bármit is tenni vagy nem tenni. Ha azt láttad, hogy a szüleid között semmiféle érintés, ölelés, szájrapuszi, kedves összekacsintás és stb stb nincs, akkor honnan is alakulhatott volna ki Benned a tudatalattidban egy, az intimitáshoz való egészséges viszonyulás?
A jó hír viszont az, hogy neked lehet másképp, ezeket a "kvázi rontásokat" ki lehet szépen vezetni és helyre lehet utólag is hozni. Nem állítom, hogy nem munkás dolog, mert nagyon az, de megéri. De ez sosem megy autodidatka módon, autonóm önerőből. Ehhez bizony segítség kell.
Jó leheta pszichológus is, de nagyon jó alternatív megoldások is vannak. Én is hosszú önismereti utat jártam be, részben hasonló problémák, részben más dolgok miatt.
Megismerkedtem egy nagyon jó team-mel, akik csinálnak egy úgynevezett "ÚJRATERVEZŐ" programot. Pillangóeffektus-nak hívják magukat és Zuglóban tevékenykednek. Náluk az a menetrend, hogy kineziológiai módszerrel kitesztelik a felvetett problémákra, hogy milyen terápia vagy foglalkozás szükségeltetik. Ebben van Hellinger-féle családállítás, amiben megintcsak az a jó, hogy segítői szerepben is sokat ad, megoldásokban is, önismeretben is. Vannak náluk ún metamorf lélekmasszázs is, ez egy félhipnózisos, inkább relaxált állapotban lévő "kezelés", hatalmas jótéteménnyel.
Kimutathatóen, felmutatható eredményekkel.
Természetesen. És közben csókoltatom azokat, akik szerint majdnem fele részben haszontalan volt a válaszom. :O
Mégis mi a faszt kellett volna írnom, hogy hasznos legyek? Leoltani a kérdezőt, mégnagyobbat belerúgni, abba, aki már így is szenved? Vagy mi?
Érdekesek az emberek. Na kezeket a pirosra! Primitívek.
Kérdező: az intimitás megélésével kapcsolatosan nincsenek viselkedési sémáid, vagy ezzel kapcsolatos félelmek vannak benned, ezek okozhatják hogy nem tudod elengedni magad.
Pszichológus tudhat segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!