Elvált szülők gyermekei: mennyiben éreztetek hátrány vagy előnyt abból, hogy a szüleitek elváltak és az ebből adódó életmód változatossága miatt?
Előnyt: Semmit. Nem szívesen emlékezem vissza a gyerekkoromra. De ha nagyon mondani kell valamit kettő dolog jut eszembe:
1) Mindent magamnak kellett megoldanom, így hamar önálló lettem. Mindezt abban a világban, ahol sok huszon meg harminc éves még mindig egy nagy gyerek.
2) Születésnapkor és karácsonykor kétszer kaptam ajándékot.
Hátrányt: Ha egy pszichológus alaposan kikérdezne, biztos vagyok benne, hogy hosszasan tudná ecsetelni, hogy mekkora érzelmi roncs lettem. Mondok egy példát, ami garantáltan nem egészséges dolog: Mai napig meglepődök, ha másoknak nem teljesen érdektelen a létezésem. Például amikor kiderült, hogy a munkahelyemen nem vagyok csak úgy helyettesíthető, ha elmegyek onnan. Vagy emberi kapcsolataimban ha valaki megfogadja a tanácsomat, valakit véletlenül megbántok, vagy örömet okozok valakinek. Ilyenkor mindig kínosan érzem magam, és nem akarom, hogy "fontos" legyek. Mint amikor színpadon lámpalázas valaki, mert őt figyelik.
9. Szuper történet. Nálam a "van remény" típusú sztori fiókba kerül.
Egy ilyenhez volt szerencsém, amikor a nőnek teljesen normális volt elvált férjjel a kapcsolata és azt is mondta hogy ha szerette és becsülte értékeit 10+x éven keresztül, akkor azért mert elváltak még lehet normális baráti a kapcsolata: összejárnak és nem kell utálnia és ellene nevelnie a gyerekeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!