Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Egy felnőtt "gyerek" mennyi...

Egy felnőtt "gyerek" mennyi segítséget várhat el a szüleitől?

Figyelt kérdés

A szüleim azt mondták, hogy mivel elmúltam 18, innentől kezdve nincs felém kötelességük. És családban nincs én, tehát, ha én nem nyújtok semmit, ők se nyújtanak semmit... mint egy idegennek.

Namármost, én 1200 km-re költöztem otthonról, azt mondták, ha bajba kerülök, én mászok ki belőle, mert senkit sem vettem figyelembe, amikor elmentem.

2023. okt. 20. 08:37
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
65%
Egy szülőnek mindig a gyereke marad, még akkor is ha már elmúlt 50.Egy 18 éves, meg szinte még gyerek, ott még egyáltalán nem kéne a szülőnek így viselkednie.Jogilag ugyan már felnőtt egy 18éves, mert a középiskola befejezése utánra tették ennek az időpontját, de ők még csak gyerekek, majd 25, de inkább 30után lesz valaki igazán felnőtt,persze életút is válogatja...
2023. okt. 20. 10:23
 12/26 A kérdező kommentje:
Amúgy 25 vagyok.
2023. okt. 20. 10:25
 13/26 anonim ***** válasza:
76%

Azért addig támogatni szokás a gyereket, amig tanul.

Olyat pedig nem mond egy korrekt szülő, hogy baj esetén nem számíthatsz rá (még ha nem is értett egyet azzal, hogy olyan messzire költözz)

2023. okt. 20. 10:41
 14/26 anonim ***** válasza:
87%
Elvárni nem lehet. De normális, szerető családban mindig segítik a szülők a gyereket lehetőségükhöz mérten.
2023. okt. 20. 11:06
 15/26 A kérdező kommentje:
Nyilván nem pénzt kérek. De éreztették, hogy hozzájuk már nem mehetek haza, ha bebukom.
2023. okt. 20. 11:15
 16/26 anonim ***** válasza:
67%

Amíg csak a címet olvastam, azt vágtam rá: "amennyit ő is ad (nyilván nem anyagilag összegszerűen értettem)"

Te elhúztál kb. a világ végére, amint lehetett, mégis, mire fel várnál támogatást? TŐLED mekkora támogatásra számíthatnának, ha bajba kerülnének? Felemelnéd a kezed, hogy "messze lakom"???

2023. okt. 20. 11:46
 17/26 anonim ***** válasza:
73%

"tehát, ha én nem nyújtok semmit, ők se nyújtanak semmit"

Családon belül segíteni szokás egymást, de felnőtt korban ez bizony már oda-vissza működik! Ha te se segítenél adott esetben a szüleidnek, akkor rohadt nagy pofátlanság, hogy tőlük ezt elvárnád.

2023. okt. 20. 11:49
 18/26 anonim ***** válasza:
94%

15: Úgy tűnik, hogy nagyon nem tetszik nekik, hogy elmentél.

Mivel semmi konkrétat nem írtál, így nehéz véleményt formálni.

Lehet, hogy csak féltenek. Lehet, hogy iszonyatosan hiányzol nekik. Lehet, hogy úgy érzik, hogy elveszítettek. Mert ilyen távolságból teljesen más a kapcsolat, hiába van videóhívás meg akármi.

Van olyan ismerősöm, akinek a gyereke a világ másik felére költözött. Jóban vannak, szeretik egymást, de így is csak 2-3 évente találkoznak személyesen. Nehéz.

Nem tudni, te milyen gyakran tudsz hazautazni. Ők tudnak-e, akarnak-e hozzád utazni. Stb.

2023. okt. 20. 11:50
 19/26 A kérdező kommentje:
Ugyanmár. A mai világban, amikor közvetlen járatok vannak a fapadoson, 1200 km nem a "világ vége". Az Ausztrália.
2023. okt. 20. 11:56
 20/26 anonim ***** válasza:
26%
Mondjuk a nyugati liberális fertőtől én is félteném a gyerekem.Mondjuk Ausztráliában épp nincsenek migráns robbangatások és gyilkolászások mint nyugat-európában.Viszont egy szülő nem azért neveli a gyerekét, kinlodva, rengeteg anyagi és szellemi áldozattal, hogy utána később már mikor felnő ne legyen mellette és mikor már neki kell segítség, ne számíthasson a gyerekére.
2023. okt. 20. 12:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!