Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Miért képzeli az emberek 90...

Miért képzeli az emberek 90 százaléka hogy bármelyik pártra szavaz az majd jobb lessz? Senki nem mondta nekik amikor baj volt, hogy felnőtt vagy old meg? Parazitáktól várnak segítséget?

Figyelt kérdés

2023. máj. 6. 23:55
 1/8 anonim ***** válasza:
86%

Szocializmusban ehhez szoktak.

Magas adók, cserében megélnek.

Az a baj, hogy egyre rosszabb minden, egészségügy, oktatás, és semmi változás, jó ez, ami van.

A lényeg, hogy a propagandából azt hallják milyen jól élnek.

2023. máj. 7. 01:13
 2/8 anonim ***** válasza:
92%

Szerinted tényleg mindegy, hogy a Mi hazánk kormányoz vagy az MKKP? Természetesen nem, a politikának hatása van mindennapi életünkre, azaz igen, ha adott pártra szavazok, akkor rosszabb vagy jobb lesz, mint egy másik párt kormányzása esetén.

A másik tévedés az állításodban, hogy egyénileg megoldhatóak lennének problémák. Az egyéni problémák megoldhatóak egyéni szinten, ám a rendszerszintűek nem. Nem tudod egyedül kifizetni egy kórház orvosi eszközét, nem tudsz eltartani egyedül szaktanárokat, nem tudsz egyedül autópályát építeni... stb.

2023. máj. 7. 05:37
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Akkor van esély néhány évtized múlva egy normális, viszonylag jól és tisztességesen működő országot építeni, ha a mai fiatalok tanulnak a jelenlegi helyzetből és nem korrupcióra, lopásra alapozzák a működést.

A jelenlegi parlamenti pártok már "bizonyítottak".

2023. máj. 7. 06:21
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Igazából én csak annyit várok, hogy ami ezekre a parazitákra van bízva, az legyen rendben.

Pl a közbiztonság, én is megtudnám magam és a szeretteim, vahyonom védeni hathatósan, illetve tudnék olyan helyzetet teremteni, higy maximálisan biztonságban érezzük magunkat, de akkor börtönbe megyek. Ez az állam feladata és privilégiuma , amit véleményem szerint nem jól lát el.

A másik példa, az egészségügy, nagy összeget fizetek én is az államkasszába, mégis több hónapos a várólista egy 20 perces rutin vizsgálatra. Ha gyorsan szeretnék eredményt, magánba kell menni, amiért külön fizetni kell. Ez is az állam feladata, hiszen megfizetünk érte.

Lehetne még sorolni a végtelenségig.

Senki nem azt várja el, hogy Orbán melót intézzen nekem, vagy kiharcolja a béremelésemet, vagy klímás szakembert keressen nekem, ez könnyen belátható😃

2023. máj. 7. 09:03
 5/8 anonim ***** válasza:
0%

Igazad van. Jól írod: bármelyik pártra is szavaznak, attól garantáltan nem lesz változás.

Az utóbbi száz évben itt változást CSAK a "sztálinisták" hoztak, a többi párt között nincs érdemi különbség.

Idővel a kommunista diplomások antisztalinista "reformerek" lettek, majd szocdemek, aztán liberálisok aki pedig még mindig nem harácsolt magának össze eleget, az náci is. Az egyik kutya, a másik eb.

Szerintem az emberkék tudják ezt, de nincs olyan értelmiség, aki melléjük állna. A "sztálinista" értelmiség kihalt, ahol mégis működik, mint Nepál, India, Peru, stb., ott pedig üldözik őket.

Amióta felvonultak az egyetemisták 56-ban, az értelmiség csak egy dologgal van elfoglalva: Hogy lehet még többet kizsarolni a tömegnyomorból saját magának.

2023. máj. 7. 19:30
 6/8 anonim ***** válasza:
50%
#1 Volnál olyan szíves leírni nekem, hogy mennyi volt az SZJA és az SZJA mértéke 1949 és 1987 július 01 között?
2023. máj. 7. 19:37
 7/8 anonim ***** válasza:
Sajnos korrupció mindig volt, van és lesz.Eddig még a világon a föld összes országát beleértve, nem volt olyan kormány, ahol többé kevésbé ne lett volna valamilyen szintű korrupció.A legfontosabb az, hogy egy kormányzó erő mennyire hazafi és mennyire helyezi előtérbe az ország érdekeit a globális érdekekkel.
2023. okt. 20. 12:20
 8/8 anonim ***** válasza:

Rajtunk múlik, megoldjuk-e.

Egyre többen értik, hogy a parazitákat mellőzve lehet változást elérni, ezért jött létre a PHSZ politikai hontalanok szövetsége

[link]

2023. okt. 20. 12:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!