Mit csináljak, ha átjönnek hozzánk a szüleim haverjai, de én nem tudok velük beszélgetni?
10, szerintrm ha nem a szülők mondogatják neki hogy elvárás nem irna ki róla kérdést. Látszik hogy zavarja szerencsétlent.
Nalunk sem az volt hogy frlpofoztak ha nem voltam ott, csak ment a lelki manipuláció hogy illik, meg milyen rendes az xy miért nem beszelgetsz vrle? Mindenkinek rossz így.
"Elvárás" - nagyjából 13-14 évesen már nagy ívben szrtam a kötelező képvizitekre. Átjön a szomszéd? Oké, és nekem mi közöm hozzá? Semmi, nem én hívtam át.
Mielőbb kezd meghúzni a határokat és nemet mondani, vagy azon kapod magad, mint féltesóm, hogy még 28 évesen is ott ücsörög anyja mellett, amikor átjön a Józsi bácsi, mert "úgy illik".
Azért függ a szülőtől is, hogy mekkora zsarnok és meddig megy el, hogy az akaratát átverje a gyereken.
Mi oda jutottunk, hogy 18-22 éves korom között anyám többször is konkrétan kimondta, hogy üljek oda és csöndben mosolyogjak. Aztán, ahogy kezdett megszűnni tőle a függőségem ezt le tudtam építeni, de egy-egy látogatás után brutális b"szogatások mentek az irányomba.
Ő tényleg nagyon durván tud manipulálni, a rokon gyerekeknél lehet megfigyelni, hogy a saját anyjuk nem tud náluk x dolgot elérni, az anyámnak meg perceken belül sikerül...
Hát igen, valóban a szüleim erőltetik hogy ott legyek, de szerencsére nincs arról szó hogy odáig mennének el hogy emiatt bűntudatom lenne. Mondjuk azért valamennyire mégiscsak manipulálnak.
Mostanára már általában a 16-os megoldását javasolják, és így már ennek az "elvárásnak" is eleget tennék, bár én ezalatt az idő alatt sem érzem magam annyira jól, ezért jobban örülnék ha addig sem kéne ott lennem :D
Illetve az volt még az opció hogy csak kimenjek köszönni, aztán sarkon forduljak, de ezt teljesen gáznak tartom
Ezen meg mi a lótúró a gáz? Ez az abszolút normális! Nincs is más normális variáció!
Most akkor erőltetik vagy csak köszönni kell?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!