Egy szülő hogy dolgozza fel ha a gyereke meghal vagy öngyilkos lenne?
Szerintem ezt sehogy. Több ismerősöm van, akinek meghalt a gyereke, sőt, olyat is ismertem (exem családjában) ahol a 90-es években a testvérpárt egy részeg sofőr ütötte el a járdán és mindkét fiuk meghalt. Ők pl. teljesen bekattantak, a nő alkoholista lett, a férfi kényszeresen vigyorgott, már egyikőjük sem él. Ha valaki erőt tud venni magán, hogy valamennyire tovább tudja élni az életét, akkor sem lesz már semmi olyan, mint előtte. Többektől hallottam, hogy onnantól már csak túlélés van, nincs igazi boldogság.
A szomszédunk fia autóbalesetben halt meg, ha a fiáról beszél, mindig könnybe lábad a szeme és a tekintetéből árad a szomorúság. Szinte nekem fáj, el sem tudom képzelni, mit él át.
Nehezen. Egyrészt magukat fogják hibáztatni egész életükbe, legrosszabb esetben tönkre is mehet az egész család.
Egyik legrosszabb dolog elveszíteni valakit, nemhogy a gyereked.
Nehezen, teljesen meg sehogy se.
Attól is függ, hogy miképp történt és mi vezetett el odáig és sok mindenen.
Például más egy öngyilkosság sok problémáktól, vagy egy apuci odaadja frissjogsisnak kocsiját, amivel kinyír néhányakat, mint mondjuk egy betegség.
Nem lehet, az ilyen szerencsére ritka de ismertem olyan embert akivel megtörtént, és pár év múlva bele is bolondult.
:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!