Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Stresszeljuk egymást a lányommal?

Stresszeljuk egymást a lányommal?

Figyelt kérdés

15 éves. Kamasz. Gimnazista. Ma kijelentette hogy utal tanulni és utálja a sulit ahova jár, mert a lányok fele egy beképzelt majom. Nagyon nem szeret ide járni, de nem akar váltani se, mert közben lett pár barátnője.

Ugyanakkor mióta ide jár, egyfolytában azt látom, hogy ideges, ingerült és feszült. Tanulni is nehezen tud, ami nyilvánvalóan nyolcadikban nem így volt, tehát nagy változásokon megy keresztül, érzem.

Ugyanakkor én is feszült vagyok, mert munkahelyvaltas közben vagyok, muszáj volt lépjek, mert már nem jöttem ki a fizumból, évek óta nem kaptunk béremelést.

Engem meg ez nyomaszt pár hónapja. Imádtam a régi helyemet és most fejest ugrok az ismeretlenbe.

Szóval én sem vagyok vele túl türelmes, hamar össze tudunk csattanni. Főleg mikor látom, hogy nem tanul, csak zenét hallgat, fején a fejhallgató, tehát "nincs itt".

Mit tegyek, hogy nyugodtabb és békésebb legyen a kettőnk kapcsolata? Néha úgy érzem, hogy egy öregasszony lett belőlem, annyit veszekszunk, és közben meg rettenetesen sajnálom, mert látom, hogy szenved és nincs jól.

Nagyon szeretem, ő is mindent elmond nekem.

Nálatok milyen a kapcsolat a gyerekkel? (apuka van, velünk él, tehát ezen a területen nincs semmi gond).

2023. okt. 8. 22:11
1 2
 1/15 A kérdező kommentje:

A vita általában abból keletkezik, hogy ujabban önállóan nem képes tanulni, mellé kell ülni, mint egy 7 éves mellé. Magyarul én keressem meg neki az infót és állítsam össze.

Ilyet általában azért nem csináltunk.

2023. okt. 8. 22:15
 2/15 anonim ***** válasza:
91%

A tanulásba visszarazodik, ha igényli a segítséget akkor kicsit szoríts erre is időt.

Közös sport a feszültség levezetésére?

2023. okt. 8. 22:23
 3/15 anonim ***** válasza:
20%

Terápiára járjatok.

Nagyon nagyon kell az országnak, hogy a fejekben és a lelkekben rend legyen.

2023. okt. 8. 22:39
 4/15 A kérdező kommentje:
Sportol rendszeresen. Közösen nem szeretne. Arra megvannak a sporttarsai. Meg hát idő sincs rá.
2023. okt. 8. 22:51
 5/15 anonim ***** válasza:
88%
ilyen korban kinek nincsenek fura dolgai? kamasz.. ennyi.
2023. okt. 8. 23:25
 6/15 anonim ***** válasza:
20%

Nem tanul mert ezt látja a többiektől.

Ahogy én észre vettem a mai tiniknek “ciki” tanulni és így húzzák egymást a rossz irányba , nagy tisztelet a kivételnek..

2023. okt. 8. 23:27
 7/15 anonim ***** válasza:
10%
Anyja lánya, lánya anyja.
2023. okt. 9. 00:03
 8/15 anonim ***** válasza:
91%
Üljetek le amikor nem vagytok annyira feszültek a lányoddal és beszélgessetek őszintén egymással.Legyél vele megértő.És segíts neki a tanulásba ha kéri.
2023. okt. 9. 01:46
 9/15 anonim ***** válasza:
31%
Most nem azért de apuka is tanulhat vele, főleg ha ő nem olyan stresszes mostanában.
2023. okt. 9. 03:54
 10/15 anonim ***** válasza:
91%

Mindketten stresszhelyzetben vagyok; mi lenne, ha ezen a vonalon közelednél hozzá?

Elmondhatnád neki ezeket, amiket leírtál, hogy te is tartasz az újtól, bizonyára lesznek nehézségeid, ahogy neki is vannak és ezt te megérted. Meséld el neki, hogy a későbbiekben is lesznek körülötte olyanok, akiket majd nem kedvel, de az élet ilyen.

Merd megmutatni a sebezhető oldaladat, közben fordulj a lányod felé türelemmel.

Mondd el neki, hogy a stressz miatt te is hamarabb robbansz, de igyekszel fékezni magad.

Tök jó lehetőség ez a helyzet arra, hogy mélyüljön a kapcsolatotok, felesleges balhézni és idegbajoskodni, kapaszkodjatok össze inkább!

2023. okt. 9. 06:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!