Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Az miért nem elég egyértelmű...

Az miért nem elég egyértelmű anyámnak, ha kedden és csütörtökön is megírom, hogy pénteken hazamegyek? Nektek se lenne egyértelmű?

Figyelt kérdés

Kolos vagyok, úgy volt eredetileg, hogy pénteken nem megyek haza, mert olyan kötelező programom lett volna, ami miatt nem érem el az utolsó olyan vonatot, amihez a csatlakozással nem este 11-re vagyok otthon, de kedden megtudtam, hogy mégsem lesz dolgom. Szóval megírtam anyámnak, hogy hát, akkor mégis hazamegyek,majd csütörtökön is írtam. Pénteken már nem, későn keltem, aztán órám volt, aztán meg se a vonaton, se semelyik vasúton nem volt wifi. Sms-t nem tudtam írni, feltöltő kártyás vagyok, nem volt pénz a telómon.

Hazaérek, szállok le a vonatról, anya kijött elém szokásosan, erre jól lecseszett, hogy ő legközelebb nem baxsza el arra az idejét, hogy kijöjjön elém, ha azt se tudja, hogy jövök-e, meg mikor jövök, merthogy én nem írtam neki.

Holott de, írtam, kétszer. Ő meg azon izélt, hogy de pénteken nem írtam, és mi van, ha mégse jövök. Szerintem azért elég egyértelmű, hogy akkor feltétlenül indokolt írni, ha az elmondottak ellenére mégse megyek. Plusz azt már az év elején megbeszéltük, hogy korábbi vonattal nem tudok jönni, későbbi meg nincs (a későestin kívül, amivel még biztos nem jövök), szóval szerintem elég egyértelmű volt a "mikor" is. Ráadásul felhívhatott volna délután, ha már ennyire nem biztos a teljesen egyértelműben. Ehelyett nem, kijön elém, hogy köszönés helyett lebaxással kezdje.

Egyébként haza tudnék menni egyedül is, még mielőtt az életképtelenség felmerülne, de falun lakom, a környékünkön sok az önsétáltató, akár kaukázusi juhász és méretben hasonló kutya, esetenként falkákba verődve, és azért biztonságosabb, ha anyám hazavisz kocsival, nem pedig egyedül sétálok az elhagyatott sötét utcán.

2023. okt. 7. 09:29
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
82%

Édesanyád csak a joghurtban látott kultúrát, és annyi esze van, mint egy marék szárított lepkének. Vagy egyszerűen csak nem figyel rád, vagy lusta gondolkodni.

Csak neki nem volt egyértelmű a helyzet. Te viszont megtetted, amit lehetett. Nem volt jogos a szidás.

2023. okt. 7. 15:03
 12/16 anonim ***** válasza:
11%

"Eredetileg az volt megbeszélve, hogy nem tudom mikor megyek."

Így szerintem érhető. Ha nem tudja, hogy mikor mész nagyjából egész nap várhat, hogy mikor kell mennie.

2023. okt. 7. 15:21
 13/16 A kérdező kommentje:
#12 Nem órára pontosan értettem a mikort, hanem, hogy melyik penteken. Amikor elmentem otthonról, akkor úgy volt, hogy ezen a pénteken nem megyek haza, hanem majd valamikor később, egy teljesen más pénteki napon. Az, hogy hánykor, az egyértelmű, mert van órám, csak egy olyan vonat van, amit elérek csatlakozáskor, és nem a későesti, amivel sose megyek.
2023. okt. 7. 15:25
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
12, igen, de írta hogy már kedden és csütörtökön is írta neki hogy pénteken megy. Tehát nem nem tudta.
2023. okt. 7. 15:25
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Anyám is ilyen hogy mindenen felbacca magát, túlvariál. Pedig nem kéne, és nincs is rá oka. Családommal külön élünk, úgy volt hogy jönnek hozzánk busszal. Előtte nap elkezdi hogy jönnek ha lesz ülőhely a buszon( távolsági járat, nem is szokták engedni állni az utasokat). Mondom oke nyilván ne álljatok végig a 80 éves mamámmal majdnem 3 órát..de honnan veszed hogy nem lesz helx? Szóval előre idegelte magát olyanon ami meg sem történt ( sem akkor sem azelőtt soha).

Másik eset: mentünk nyaralni, más városba lakunk, külön vonattal mentünk. A mienk késett, eleve késéssel indultunk. Ja és nem szamoltam ki, direkt még eggyel korábbi vonattal mentünk hogy kb velük egyidoben érjünk oda. Erre útközbe hívogat meg bacca fel a saját agyát..hiába mondom hogy és mi a kisfaxomat csináljak, toljam meg a vonatot? Hív még egyszer hogy ő nem tudja mikor érünk oda..momdom nemsokára mivel mindjart leszállunk, aztan megyünk villamossal tovább..ott leszünk időbe, de nem rajtam múlik..a pályaudvaron mint a pulykakakas, hogy ő wc re sem ment mert nem tudta mikor megyunk. Baszarás mondom, nehogy már az én hibám legyen.

Ha megyunk szintén eljássza ő is hogy akkor mikor megyunk..mondom amikor megbeszéltük..azóta nem valtozott a terv. Nem értem és leszoktatni sem tudom róla.

2023. okt. 7. 20:06
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy marha fárasztó az ilyen ember. Mindent túlgondol, ráparázik, értetlenkedik, másodpercre pontosan le kell fixálni vagy teljesen felbxa magát...

Nevelőanyám dettó - na, nem is járok haza, nekem nincs szükségem a tök feleslegesen generált hisztijére, mert pl késik a vonat, és akkor már tönkrement a napja, pusztán mert nem 2-re érkezem, hanem 3-ra vagy később.

Tragédia, de tényleg.

Ezek az emberek amúgy sohasem lazulnak, egy merő görcs az életük, amit persze a környezetre tolnak át, rajtuk csattan, a másikkal vitáznak a semmin... Nevetséges.

2023. okt. 8. 09:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!