Anyukám miért beszél úgy mintha egyértelmű lenne, hogy nekem soha nem lesz senkim?
Mert nem kedvel téged. Ennyi az egész. Talán szeret, mert a lánya vagy, de nem kedvel, mint embert.
Az én anyám is ilyen, az ő anyja is ilyen volt.
"Sose lesz senkid."
"Sose lesz semmid."
"Soha nem lesz munkahelyed."
"Belőled nem lehet jó anya."
Ez már csak így marad. Ha kevesebbet beszélsz vele, nem mész annyit, jobban fogod magad érezni, de ők sosem változnak meg.
Szerintem, ebben semmi olyan utalás nincs, amire azt lehetne lekövetkeztetni, hogy "neked nem lesz senkid".
"Képzeljétek, a Marika nagymama lett, (odafordult a nővéremhez), te olyan szép unokákat fogsz nekem szülni” és megölelte." - Ebben, főleg nincs semmilyen rossz utalás feléd. Egyszerűen örül neki, hogy a nővéredet eljegyezték, és szeretne majd unokákat tőle, stb. Boldog. Valószínűleg neked is ezt mondaná, ha el lennél jegyezve. Ebben az ég adta világon semmi rossz nincs.
“úgy örülök hogy legalább az egyik lányom megházasodik” - Szerintem, ezt sem rossz szándékból mondhatta, én inkább egy enyhe utalásnak venném, hogy várja, hogy megkérje a kezem valaki, vagy legyen valakim. Inkább, arra célozgat, hogy ideje bepasiznod. Ezekben, az utalásokban semmi olyan közölni való nincs, hogy "soha nem lesz senkid" stb. Külső szemlélőként, úgy tűnik, mintha ezt a negatív soha nem lesz senkim mondatot beképzelnéd vagy minimálisan kezdesz féltékeny lenni a nővéredre, hogy perpillanat körülötte forog minden.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!