Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyukám miért beszél úgy...

Anyukám miért beszél úgy mintha egyértelmű lenne, hogy nekem soha nem lesz senkim?

Figyelt kérdés
Folyton olyanokat mond, és olyan utalásokat tesz, hogy nekem nem lesz senkim. Pl a nővérem kezét 3 hete megkérte a barátja, és a családi ebéden anyukámnak volt egy olyan megszólalása hogy “úgy örülök hogy legalább az egyik lányom megházasodik”. Meg a szomszédban nem olyan rég született baba, és anyukám mondta hogy “Képzeljétek, a Marika nagymama lett, (odafordult a nővéremhez), te olyan szép unokákat fogsz nekem szülni” és megölelte. Meg most gondolkozom az elköltözésen ( egy pici lukban élek jelenleg), és mutattam egy tök szép, 52 nm-es lakást anyuéknak, tényleg gyönyörű, és egészen megfizethető a lakbér, erre anyám kérdezni hogy “minek ekkora neked? Egyedül felesleges egy ilyen nagy lakást fizetni”. Már nagyon zavarnak a beszólásai... 20N

2021. ápr. 21. 18:15
 1/8 anonim ***** válasza:
75%
És mit szeretnél? Mi beszéljünk anyáddal? Vagy verjük meg?
2021. ápr. 21. 18:17
 2/8 anonim ***** válasza:
78%
Tanuld meg ignorálni, bármilyen nehéz is.
2021. ápr. 21. 18:24
 3/8 anonim ***** válasza:
74%

Mert nem kedvel téged. Ennyi az egész. Talán szeret, mert a lánya vagy, de nem kedvel, mint embert.

Az én anyám is ilyen, az ő anyja is ilyen volt.

"Sose lesz senkid."

"Sose lesz semmid."

"Soha nem lesz munkahelyed."

"Belőled nem lehet jó anya."

Ez már csak így marad. Ha kevesebbet beszélsz vele, nem mész annyit, jobban fogod magad érezni, de ők sosem változnak meg.

2021. ápr. 21. 18:24
 4/8 anonim ***** válasza:
38%

Szerintem, ebben semmi olyan utalás nincs, amire azt lehetne lekövetkeztetni, hogy "neked nem lesz senkid".

"Képzeljétek, a Marika nagymama lett, (odafordult a nővéremhez), te olyan szép unokákat fogsz nekem szülni” és megölelte." - Ebben, főleg nincs semmilyen rossz utalás feléd. Egyszerűen örül neki, hogy a nővéredet eljegyezték, és szeretne majd unokákat tőle, stb. Boldog. Valószínűleg neked is ezt mondaná, ha el lennél jegyezve. Ebben az ég adta világon semmi rossz nincs.

“úgy örülök hogy legalább az egyik lányom megházasodik” - Szerintem, ezt sem rossz szándékból mondhatta, én inkább egy enyhe utalásnak venném, hogy várja, hogy megkérje a kezem valaki, vagy legyen valakim. Inkább, arra célozgat, hogy ideje bepasiznod. Ezekben, az utalásokban semmi olyan közölni való nincs, hogy "soha nem lesz senkid" stb. Külső szemlélőként, úgy tűnik, mintha ezt a negatív soha nem lesz senkim mondatot beképzelnéd vagy minimálisan kezdesz féltékeny lenni a nővéredre, hogy perpillanat körülötte forog minden.

2021. ápr. 21. 18:39
 5/8 1112 ***** válasza:
76%
Mert esetleg lehet,hogy kicsike anyukádnak az érzelmi intelligenciája, és lehet, hogy a tesód jobban hasonlít őrá személyiségben, te meg túl eltérő vagy; ezért így a tesód, aki jobban hasonlít rá, ő a "kedvenc". Énnekem ez jutott eszembe.
2021. ápr. 21. 18:43
 6/8 anonim ***** válasza:
88%
Mert a nővéred a kedvenc.
2021. ápr. 21. 18:49
 7/8 anonim ***** válasza:
82%
Anyukád gonosz ember, szeret bántani mást. Anyámat ugyanígy gyötörte a saját anyja. Vannak rossz emberek. Sokat írtak az ilyenekről Susan Forward Mérgező szülők c. könyvében. És nem, nem szeret, aki így viselkedik. Sajnos nem automatikus, hogy a szülők szeretik is a gyereküket. Az meg, hogy az egyiket kényeztetik, a másikat gyötrik, a narcisztikusoknál szokás. A szakirodalom a kényeztetett gyereket aranygyermeknek hívja.
2021. ápr. 21. 18:54
 8/8 anonim válasza:
100%
Attól függ milyen hangsúllyal mondja mindezt. Nem én élem át, én nem látok ebből semmit, neked kell tudnod mizu anyuddal.
2021. ápr. 26. 18:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!