Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem hiszik bennem és...

Miért nem hiszik bennem és támogat a családom?

Figyelt kérdés
Eldöntöttem hogy egyetemre szeretnék járni pszichológiára ez az álmom. Azt mondják nekem ez túl nehéz hülye vagyok hozza. Elvették az önbizalmamat is már teljesen. Mindig a bátyám árnyékában éltem mert ő mindig jobban tanult nálam (orvostan hallgató most). Csak őt látják a tökéletest én meg csak a hülye. Most fogok érettségizni és épp megakartam kérni a tanáromat hogy készitsen fel az emeltre de igy már nem tudom. Szerintetek mit csináljak?
2023. okt. 6. 19:31
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
70%

Hiszik helyett hisz.

Megakartam kérni helyett: Meg akartam kérni (igekötő és ige között egy szó áll).

Szerintem tanulgasd a helyesírás szabályait egyetem helyett, én így érettségin sem engednélek át.

2023. okt. 6. 19:48
 2/24 anonim ***** válasza:
95%
Ha ez az álmod, akkor harcolj érte. A szüleidre meg ne hallgass, ez egy elég szép szakma szerintem. Úgyhogy ne add fel! Szard le hogy mit mondanak, lépj a saját utadra, amit te akarsz és nem pedig ők, mert csak így lehet valamit szeretni, ha valamit nem akarsz de erőltetik, abból úgy sem az lesz. Szoval vágjál bele nyugodtan, kérd azok segítségét akik segítenek és támogatnak. Sok sikert!
2023. okt. 6. 19:49
 3/24 anonim ***** válasza:
93%
Én a helyedben csakazértis megmutatnám, hogy képes vagyok rá. De akkor tedd oda magad rendesen! Sok sikert hozzá.
2023. okt. 6. 19:55
 4/24 anonim ***** válasza:
69%
Tényleg nem vagy rá alkalmas, ez 5 sorból lejött. Nem vagy elég okos, na. A helyesírás és szövegalkotás pontosan tükrözi az intelligenciát. Konkrétan 12 helyesírási hibád van az 5 sorodban (igénytelenség), a "hiszik"-ről nem beszélve, ami még tájnyelvként se létezik. Amúgy meg azt hogy képzelted, hogy a tanárod majd a szabadidejében téged készítget az emeltre ingyen? Szerinted az ő munkaereje és ideje ingyen van?
2023. okt. 6. 20:11
 5/24 anonim ***** válasza:
88%

Nyugodtan beszélj a tanároddal, aki segít felkészülni, nagyon helyes, ha komolyan veszed amit szeretnél. Ne add fel az álmaidat. A képességek fejleszthetők, gyakorolhatók, tanulhatók. Csak a te kitartásodtól függ minden! Ami az álmod az egy szép hivatás!

Én gyógypedagógus vagyok, SNI gyerekeket fejlesztek. Van olyan tanítványom, aki ADHD-s , alsóban többször meg akarták buktatni, de fejlődött, nyolcadikra kitűnő tanuló lett, jelenleg egyetemre jár, biológiát tanul, mert ez volt az álma. Egy másik példa: az illető szintén pszichológus akart lenni, de az apja lebeszélte, inkább a mezőgazdaság felé terelte, hogy majd neki dolgozzon a családi vállalkozásban. Pár év múlva a srác lelépett, 30 évesen mégiscsak elment pszichológiát tanulni.

Az álmok nem hazudnak, halgass rájuk és bízz magadban! Ami benned van, csak te tudod kihozni magadból!

Sok sikert!

2023. okt. 6. 20:19
 6/24 anonim ***** válasza:
14%

Nem tudom, miért vannak annyira rákattanva egyesek itt a helyesírásra. Nem sokat tükröz az. Én pl. a pszichológiát magát egyszerűbbnek tartom, mint a helyesírást. Sokan vannak, akik nem tudnak helyesen írni, mégis orvosok, ügyvédek, stb. A kérdező helyesírása is javulhat még.

Egy pszichológusnak egyébként főleg empatikus készséggel kell rendelkeznie, ami nem függ össze a helyesírással.

2023. okt. 6. 21:07
 7/24 anonim ***** válasza:
11%
A 6-osnak teljesen igaza van!
2023. okt. 6. 21:11
 8/24 anonim ***** válasza:
81%

Az empátia az az abszolút nulladik lépés! A pszichológia ennél nagyságrendekkel több, egy masszív tudomány! Empátiával még nem érünk el személyiségváltozást. 5 év kemény egyetem anatómiával és rengeteg egyéb magolással, és még utána jönnek a több éves ráképzések. Ha te 6-os egyszerűbbnek tartod a pszichológiát, mint a helyesírást (komolyan az egy probléma, hogy a kötőszók előtt, mikor levegőt veszünk, vesszőt teszünk ki?), akkor halvány fogalmad nincs róla, mi az a pszichológia. De a kérdező se olvasott el még egyetlen nem Kiskegyed szintű pszichológiai szakkönyvet se.

A gyógypedagógus hozzászóló ne jöjjön az ADHD-val, az ADHD nem áll összefüggésben az intelligenciával. Azzal se gyere, hogy valakit lebeszélt az apja, nagy valószínűséggel nem a képességhiány miatt beszélte le, hanem a családi vállalkozás miatt.

2023. okt. 6. 21:21
 9/24 anonim ***** válasza:
14%
4-es, hol írta a kérdező, hogy azt akarja, hogy ingyen készítse fel a tanára??
2023. okt. 6. 21:25
 10/24 anonim ***** válasza:
10%

Egyébként az intelligenciának 8 alapterülete van, a helyesírás és a szövegalkotás pont nem tükrözi a teljes intelligencia mértékét, inkább csak a jelenlegi műveltségi szintet. Az IQ teszteket általában szakemberek elemzik és kiértékelik, nem 5 sorból állapítják meg az illetőről, hogy nem elég okos. Mihez? A pszichológia egy tanulható tudomány, sőt eléggé tanulni is kell a sok elméletet, de nem egy reál tudomány.

Viszont egy jó pszichológus empatikus, és akinek nincs elég EQ az majd eldönti a többi emberről, hogy nem elég okos...

2023. okt. 6. 21:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!