Szülőként mennyire esne rosszul, ha az egyetemista gyereked nem tőled kérne tanácsot valamiben, hanem a nagynénjétől?
A nagynéni a te nővéred, akivel annyira nem jó a kapcsolatod, ebből adódóan a gyerekeddel sem túl szoros a kapcsolata, mert annyira sűrűn nem jártatok össze. A gyereked ennek ellenére mégis tőle akar valamiben tanácsot kérni egy adott dologban. Te úgy gondolod, hogy te is tudsz használható tanácsot adni a témában, el is mondod. De a gyereked úgy van vele, hogy hát ő azért megkérdezné a nővéredet, ő sokkal kompetensebb és tapasztaltabb az adott témában.
Ez hogy esne neked?
A nem jó kapcsolat nem csak abból adódhat, hogy valaki egy köcsög. Attól, hogy valakivel ugyanabból a vaginából jöttünk ki, lehet nincs semmi közös bennünk. Nem rossz arc, csak nincs miről beszélnem vele.
Itt az van a kérdésbe, hogy a gyerek sincs szoros kapcsolatban a nagynénivel. Tehát gondolom nem ilyen párkapcsolati, vagy valami érzelmi tanácsot akar kérni, amit bárki adhat. Szóval ez lehet valami szakmai kérdés lesz, nem véletlen volt az kiemelve, hogy egyetemista, nem pedig az, hogy fiatal felnőtt.
Én ezen nem sértődnék meg, én is azt a logikát követem, hogy attól kérek tanácsot, aki alkalmas rá. Nem anyámat kérdezem arról, hogy hogy csináljam azt a sütit, amit a nagyi olyan faxán tud sütni, hanem a nagyit, nem apámat kérdezem a szabásmintákról, hanem anyámat, aki varrónő és még sorolhatnám.
Anyám valószínűleg megsértődne, mert ő mindig mindent is jobban tud, akkor is, ha soha nem csinálta és soha egy büdös szót nem olvasott a témában.
Szakmai téma?
Akkor ez teljesen okés.
Ha nem, akkor fura lenne, hogy egy tesó akivel nem vagyunk jóban, mint igazi tesók, tanácsokat osztogat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!