Mit csinálnál, ha a te gyereked is lefogná 2 gyerek, és homokot és kavicsot tömnének a szájába úgy, hogy ezek után meg kell műteni?
Úgy mint ebben az esetben:
Valamiért nekem bem jutna eszembe nem erőszakos megoldás, annak ellenére, hogy az nem lenne megoldás.
Többen írják, hogy a per ezért vagy azért nem jó. Viszont ha "önbíráskodunk" és beletapossuk a férget a betonba, azt is megszívhatjuk (pedig szívesebben tenném azt, és meg is érdemelné a delikvens). Akkor mégis mi a jó?? Hagyjuk szépen annyiban? Bízzuk a tanárokra, akik szartak az egészbe, azért történhetett meg ez is? Majd megússza a hülyegyerek egy intővel esetleg és ugyan úgy bomlaszt, bántalmaz tovább.
Rendszer szinten is nagyok ám a bajok és akiknek kéne, azok nem igyekeznek rendet tenni, ők megtehetik hogy üldögélnek a bársony fotelben és csak felveszik a vaskos fizetést.
Az ilyen kölykök veszélyesek és nem valók normális gyermekek közé, azonnal el kellene távolítani őket,arra megfelelő intézetbe, börtönbe.
Amúgy nem gondolom, hogy a per különösebben traumatizálná a gyermeket, ha elmagyarázzák neki, miért van. Engem az traumatizált (persze utólag, már felnőttként) , hogy nem volt per és anyám nem verte ki a szart is bottal a kis tetű kölyökből valahol egy csendes sarokban, aki miatt kórházba kerültem. Pedig még csak nem is cigány volt. Ami egyébként sem mérvadó. Nálunk is megfordult néhány roma gyerek a suliba, sosem volt velük semmi baj, inkább amolyan osztály bohóca voltak de nálunk pont nem ezek voltak a bántalmazók, főkolomposok.
34: de mit gondolsz, mi fog történni? Bevágják őket két év javítóba, ahol kiokosodnak, ennyi. Max kap némi pénzbeli kártérítést, amit lehet költeni pszichológusra, meg rehabra. Kirúgnak pár tanárt, az amúgy is full tanárhiányos területről.
Csupa nyereség.
Ez egy rendszerszintű probléma, amit rendszer szintén kell kezelni. A per egy kicsit szofisztikáltabb bosszú és némi kátalanitas anyagi értelemben, ami sem megelőzni, sem pedig segíteni nem fog senkin. Nyilván ha itt vagyok abban a helyzetben, belőlem is kijön az állat, de tiszta fejjel a realitas talaján maradva pont semmit sem ér.
Sajnálom a veled történteket, de pont ennyire traumatizált maradtál volna, ha anyád perel vagy megpofozza a gyerekeket. UgNaolyna megkeseredett, lezárásra képtelen számtalan hozzátartozó, akinek rokonát megölték vagy súlyosan bántalmazták. Ez egy pillanatnyi elégtétel, ami után ugyanolyan üres az ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!