Milyen szülő az aki 18 éves korában kirakja otthonról a gyermekét?
Szembekerült velem egy Facebook poszt amit egy ismerősöm osztott meg. Egy lány keresett sürgősen munkát mert ahogy betöltötte a 18. életévét kirakták otthonról.
Milyen szülő az ilyen? Hogy tud tükörbe nézni hogy utcára küldi a saját gyerekét? Én is kétgyerekes anya vagyok. Sose kényeztettem el a gyerekeimet. Amikor nagykorúak lettek megmondtam nekik. Vagy elmennek egyetemre tanulni, szakmát kitanulni vagy dolgozni. De itthon nem lógathatják a lábukat. Mindketten az egyetemet választották. De soha nem fordult meg a fejemben hogy bármelyik fiamat az utcára küldjem. Tisztában vagyok azzal,hogy sokan magukat is alig alig tudják eltartani. De ha a gyerek elmegy dolgozni akkor miért nem lakhat otthon? Nálunk is ugyan ez van. A nagyobbik már a barátnőjével él, a kicsi még itthon van de ő is tervez menni tavasszal. De mivel dolgozik már mindent magának vesz meg. De mint anya soha meg se fordult a fejemben hogy egyik napról a másikra kirakjam őket. Úgy se hogy a kisebbik fiam is már 22 éves.
Van normális valsz, csak nem sikerül felfognod. A gyerek nem mindig tökéletes, ergo van olyan, hogy ki kell tenni. Te ezt nem tudod elfogadni, mert a te szemedben csak és kizárólag a szülő lehet hibás.
Egy történetben mindig több szereplő van és csak az ismeri a valóságot, aki benne van.
Vagy a szülő volt valóban a szmét, vagy jó okkal vágták ki.
Nekem is volt olyan barátnőm, ahol alkesz apuka kics.szte 19 éves korában, meg olyan is, ahol a lány 17 évesen felcsináltatta magát, meglopta a szülőket, hazudozott, lógott az iskolából, stb.
6-os: azt az egyet elfelejted, hogy ha a problémás gyerek nem hajlandó elmenni szakemberhez, a szülö nem tud semmit sem tenni.
Ugyanis egy pszichológus CSAK akkor tud bármit is kideríteni, ha egyrészt OTT VAN a páciens, másrészt meg hajlandó együttmüködni.
"Amikor nagykorúak lettek megmondtam nekik. Vagy elmennek egyetemre tanulni, szakmát kitanulni vagy dolgozni. De itthon nem lógathatják a lábukat. Mindketten az egyetemet választották."
Ez meg mi?
Az egyetem vs. munka, nem 18 évesen dől el.
Az egyetemhez már gimit választ a felelős szülő, a gyerekkel.
Azután fakt választás, emelt érettségire, nyelvvizsgára készülés. Ez egy évekig tartó folyamat eredménye.
Nem 18 év 1 naposan elé állsz a gyereknek, hogy indulj befele egy egyetemre, vagy egy gyárba innen. :D
(Nekem pl. a fiam 18 évesen még 10.-be járt, mert késett 1 évet és 5 éves volt a gimije, mert NYEK-es volt. Több osztálytársa detto.)
A részletek ismerete nélkül elég nehéz megalapozott, korrekt véleményt alkotni, de alapvetően nem tudom elképzelni, hogy mi lehet egy szülő fejében, aki csak azért, mert nagykorú a gyereke, kiteszi otthonról.
Jogilag pedig azért is aggályos, mert annak a "gyereknek" van egy állandó lakcíme. Onnan kitenni az jogi kategória.
Bírom az ilyen okos embereket,hogy a gyereket meg kell nevelni.
Persze, hogy meg kell.
De felteszem a kérdést a világon az összes szülő rosszul nevelt akinek a gyereke a börtönben kötött ki?
A pszichológusról meg annyit,hogy nem kell semmiért felelősséget vâllalniuk ,mondhatnak hülyeségeket meg diagnosztizàlhatnak következmények nélkül, segíteni szerintem nem igen tudnak maximum problèmàt megállapítani ,kb úgy mint egy olyan autószerelő aki hallja a problémàt de megoldani már nem tudja.
Nem kell felelősséget vállalniuk mint egy sebèsznek például egy műtétèrt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!