Hány olyan szülő van aki 18 éves korávan elküldi a gyerejét otthonról, az anyagi helyzetétől függetlenül?
#1. Szerinted egy gyerek, 18 év alatt, míg felnő mivel tud erre rászolgálni?
#2. Miért ne küldhetné 18. felett? Sőt akár az alatt is lemondhat róla, nem?
Amúgy köszi a válaszokat...
Igazából főleg arra vagyok kiváncsi, hogy hány szülő az, aki nem csak fenyegetőzik, hanem tényleg meg is lépi, hogy kiteszi a gserekét amint lehet...
Hány százalék kb.
De vélemények is érdekelnek ezzel kapcsolatban, hogy szerintetek ez mennyire normális, stb.
Amerikában ez már mindennapos. Annyira el vannak idegenedve az emberek, hogy fogalmuk sincs a család fogalmáról. A gyereket csak egy nyűgnek tekintik, ami zavarja őket az önfeledt szórakozásban, ezért amint legálisan megtehetik, elhajtják a háztól. Tele is van minden hajléktalan 18-19 évesekkel, mert szerencsétleneknek esélyük sincs elhelyezkedni.
Nem, nem azért csinálják, mert a gyerek "megérdemli", hanem mert a szülők szar emberek. Sajnálják tőlük az egyik hálószobát a nyolc-kilencből. Nem mindenki drogos meg semmirekellő ott sem. Csak a boldog és világban eltévedt, jóléttől elszédült amerikai hülyék azt hiszik, az élet egyszerű és csak szorgalom kell a boldoguláshoz. Mondjuk ezt a magyar hülyék is sokszor hiszik.
#5. Én azt gondolom, hogy azért a gyerek jelleméhez elég sokat kéne adnia a nevelésnek és az otthoni szociális ingereknek...
Vagyis ha a gyerek kiálhatatlan lesz, ha nem is 100%-ig, illetve bizonyos szésőséges, speciális esetektől eltekíntve, az a szülők felelőssége.
Speciális esetek alatt az olyan pszichés problémákat értem pl. mint az antiszociális és/vagy nárcisztikus személyiségzavar.
Mondjuk az is egy álláspont, hogy még ezeket a kockázatokat is a szülők vállalják és ezekkel is kalkulániuk kellene, gyerek vállalás előtt.
#6-7
Ahol így beszél a gyerek, ott a szülővel is vannak bajok bőven
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!