Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Milyen esetekben lehet a...

Milyen esetekben lehet a szülő hibája, ha a gyereke nem mond el neki mindent, esetleg hazudik?

Figyelt kérdés
2023. szept. 30. 19:04
 1/10 anonim ***** válasza:
81%
Minden esetben. Nem sikerült bizalmi kapcsolatot kiépítenk
2023. szept. 30. 19:17
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Abbban az esetben, ha a múltban bármi problémát mondott el, nem talált támogatásra, hanem pl. büntetés vagy üvöltözés volt.
2023. szept. 30. 19:35
 3/10 anonim ***** válasza:
57%
Rosszul nevelte.
2023. szept. 30. 21:12
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Abban az esetben mindenképp, ha a gyereke sohase lehetett vele őszinte, mert az anyja/apja nem hallgatta meg vagy elítélte valamiért. Ilyen pl. a munkatársam fia... Folyamatosan hiányzik az iskolából, tavaly osztályzó vizsgát kellett tennie, mindezt azért, mert szekálta pár gyerek. És az anyja mit tett, amikor ezt elmondta neki? Nem azt, hogy mellé állt volna, megpróbált volna megoldást találni, hanem még ő jajongott, hogy a fia egy lúzer, nem erre nevelte és hogy mennyire szégyelli a történteket...
2023. szept. 30. 22:05
 5/10 anonim ***** válasza:
25%

szerintem nincs ilyen eset egy bizonyos kor felett. Ha mar tudatosan hazudik vagy nem mondd el egy gyerek valamit a szuleinek, akkor az az ő sajat dontese. Es a donteseink a mieink, miert kennem ra a sajat hazugsagomat anyamra vagy apamra?

Persze lehet azon vitatkozni, hogy miert hazudok nekik, mert felek a reakciojuktol? Ok, de az is az en felelmem.

Vagy elozo x alkalommal nem hallgattak meg? Ok. De mi van ha pont most x+1 alkalomnal meghallgatnanak, tehat en eldontom elore, hogy most se FOGNAK meghallgatni. Akkor az miert a szulo hibaja?

Egyedul akkor tudom a szulo hibajanak attetelesen betudni, ha egy akkesz/drogos/mentalisan beteg valaki, akinek mindegy mit mond a gyerek utana uti, veri, lehordja utolso sz.ragonak minden egyes alkalommal es emiatt nem mond el dolgokatvagy hazudik a gyerek. De ilyenkor se a hazugsagot okozza, hanem azt hogy a gyerek kerul vele minden kommunikaciot vagy informacio kozlest...de ez egy nagyon beteg eset. Mert azert az alkesz szulo is neha jozan

Es hat az se mindegy hany eves gyerekrol.van szo.

2023. okt. 1. 00:27
 6/10 anonim ***** válasza:
38%

Nem értek egyet a válaszolókkal. Ha notórius hazudozó a gyerek vagy általában nem mond el semmit(!) az lehet a szülő hibája, de ha van 1-2 dolog, amit nem mond el, az nem az. Mert lesz ilyen akkor is, ha a szülő a feje tetejére áll, pl azért mert maga a gyerek is tudja hogy tilosban jár.

Anyámék notóriusan hazudtak otthon, mert mindenért is balhé volt. Több órás üvöltözés, fejmosás. A saját zsebpénzükből sem vehettek semmit. Itt igen, a szülő nem teremtett megfelelő otthoni környezetet. Anyja és a két testvére emiatt a mai napig van, hogy a házastársuknak vagy gyerekeiknek is reflexesen hazudnak, pusztán gyerekkori megszokás miatt, holott semmi okuk nincs rá. Ez nem normális dolog.

De én nem mondtam el 12 évesen hogy vettem egy doboz cigit és rágyújtottam. Tudtam hogy nem vernek érte, de azt is hogy anyám nem engedné. Mégis mit kellene anyámnak tennie? Megsimogatnia a buksimat hogy de okos vagy lányom, csináld csak, vedd meg ötszáz forintért a koporsószeget? Hasonlóan volt hogy eltitkoltam hogy összetört az asztali lámpám. Nem lett volna következménye, de mégis szégyelltem, hát nem mondtam el csak évek múlva derült ki...

Felnőttként nagyon jó a kapcsolatunk, mégis vannak olyan dolgok, amik az én ügyeim és nem mondom el a szüleimnek.

2023. okt. 1. 04:14
 7/10 anonim ***** válasza:
81%

Nálunk pl mert mindenen ment a passzív-agresszív hiszti anyám részéről. Ha sapka volt rajtam, az volt a baja, ha nem, akkor az.

Ha problémám volt, mert pl a suliban abuzáltak, őt ez nem érdekli, amúgy is csak kitalálom.

Ha el akartam menni barátnőmmel moziba 15 éves koromban, miért, miért vele, mit nézünk meg, miért azt, miért délután 2-kor és nem később, mert így nem ebédelek otthon, stb. stb.

Ebből állt a gyerekkorom. Ja, meg ha négyest vittem haza, az már tragédia, buta vagyok, tudatlan, sehová nem vesznek fel.

Az éneklés szar, az írás hülyéknek való, be kéne záratni a pszichiátriára, amilyen novellát írok (nem volt benne erőszak, csak a főhős meghal a végén egy balesetben).

Szóval 16 évesen már semmit nem tudott rólam. 30 múltam, azóta sem.

2023. okt. 1. 08:50
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Minden esetben a gyerek személyisége a döntő. Én például teljesen az ellenkezője lettem, jócskán felnőttként is folyamatosan magyarázkodok, hazudni sosem mertem. Ja, és felnőttként is a veréstől tartok mint válasz arra, ha valami nem tetszik a másiknak. Az eszemmel régóta tudom, hogy hülyeség, a testem mégis a mai napig összerándul bármilyen nézeteltéréskor. Még meglepi titkot tartani is elég nehezemre esik, azonnal tájékoztatni akarnám a másikat minden apró részletről. Mert azt "úgy kell". Nem így teszek, de maga az érzés ott van.
2023. okt. 1. 13:37
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
A kérdés túl általános. A gyerekek hamar megtanulják, hogy vannak dolgok, amik csak őrájuk tartoznak és nem kell mindenről beszámolni a "felettesüknek". Nem is érthető, hogy egy szülő miért várja el, hogy a gyereke "rabszolgaként" beszámoljon mindenről, ami vele történik.
2023. okt. 1. 16:08
 10/10 anonim ***** válasza:
Az én szüleim megértőek voltak. Pontosan tudták a fő szabályt: Ne kérdezz, akkor a gyereknek nem kell hazudnia. Apámnak az volt a véleménye, hogy a jó gyerek gyanús, "meg is verném, ha nem követne el semmi rosszaságot". Gyakorlatilag azt csináltam, amit akartam. Megbíztak bennem, de hozzáteszem, jó tanuló voltam, amivel kiérdemeltem a bizalmukat.
2023. okt. 7. 22:01

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!