Mit csinálnátok, ha az egyetemista gyereketek nem akarna hétköznap üzenetben beszélni veled?
Kb havi egyszer jár haza, feleslegesnek tartja, hogy minden nap, minden másnap chateljetek, egyszerűen nincs mit mondani, neki bőven elég, ha hétvégén videohívásoztok egyet, meg ha van valami, akkor írtok egymásnak. Csak ez a minden napi szia - szia - mizu? - semmi, veled? - semmi üzenetváltás be legyen már kb kötelező jelleggel, mert semmi értelme.
Ez bántana titeket? Mit tennének, ha ezt mondaná nektek?
Elképedtem az olyan szülői válaszoktól, hogy megvonnák az anyagi támogatást az egyetemista gyereküktől, ha Ők nem szeretnék a napi kapcsolattartást és nem szeretnének naponta felszínes beszélgetéseket folytatni. Ez szín tiszta zsarolás, birtoklás és semmi köze a szeretethez. Egy egyetemistának az az egyik életfeladata, hogy megtanuljon leválni a szüleiről, önállósodjon és nem az, hogy naponta anyukával kötelező jelleggel csevegjenek. Természetesen ha van mondanivaló akár egyik, akár másik oldalon, akkor azt osszák meg, vagy ha segítség kell, akkor mindenki támogassa a másikat, mert így működik egy normális család, de ehhez nem szükséges naponta megkérdezni, hogy "mizu semmi"?
Sose jutna eszembe megzsarolni ilyenekkel a felnőtt gyerekeimet, ezzel tuti, hogy világgá üldözném őket.
23as, miért, annak sok köze van a szeretethez, ha a gyerek nem akar az anyjával beszélni, de ha kell neki valami akkor érdekes módon nem törnek le az ujjai ha ír?
Szerintem az a gáz, hogy arra lusta hogy naponta legalább megkérdezze hogy "élsz-e e még vénasszony?" de ha pénz kell akkor rögtön elérhető. Menjen akkor dolgozni, az is a leválási folyamat része, hogy nem kell eltartani.
26-os, két nagykorú gyerekem van, de sose jutna ilyen elvárás az eszembe, hogy NAPONTA érdeklődjenek a hogylétem felől. Az nem szeretet, ha ilyen elvárásokkal zsarolnám őket. Számomra az a fontos, hogy számíthassunk egymásra oda-vissza és mindenképpen beszéljünk olyan dolgokról, ami lényeges.
Biztosan tudom, zavarná őket a kötelező érvényű napi telefonos pofavizit és csak felesleges konfliktusforrás lenne.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!