Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Az én szüleimnek miért nem...

Az én szüleimnek miért nem jut ez eszükbe?

Figyelt kérdés

Több esetben hallottam már, hogy az idősebb szülők leköltöztek a haz kisebb lakrészébe és átadták a gyereküknek illetve annak családjának az ő lakrészüket, hogy több gyerekkel kényelmesebben elférjenek.

Mindig irigyeltem az ilyen önzetlen szülőt...

2023. szept. 29. 05:47
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
86%

HM..

Lássuk csak. Szóval felneveltel a szüleid , képességeik és lehetőségeik szerint.

Te még mindig a nyakukon laksz, ne adj isten még a nyakunkra is vállaltál családot, és elvárod, hogy a saját lakásukban átadják neked/nektek a nagyobb részt..

Hát ecsém van ám pofa rendesen..

Gondolom az eszedbe sem jut, hogy nem a szülők nyakára/kontójára kellene felnőtteset játszani..

Részemről undorító, ahogyan a mai sok fiatal viselkedik és az utolsó bőrt is lehúzná a szüleiről. Az eszedbe se jut, hogy ha felnőttél, akkor hagyd a szüleidet is élni..

2023. szept. 29. 05:56
 2/19 anonim ***** válasza:
94%
Nem. Az időseknek nem kell feladni a saját maguk által megteremtett kényelmüket csak azért, mert te nem voltál képes elköltözni.
2023. szept. 29. 06:30
 3/19 anonim ***** válasza:
88%
Én nem is maradnék ott úgyse...
2023. szept. 29. 06:33
 4/19 anonim ***** válasza:
96%
Ilyet olyan családokban látok, ahol az idősebb szülő(k) már nem tudják fenntartani a nagy házat, mert pl. nincs, vagy kevés a nyugdíjuk, ezért hoznak közösen egy döntést. Átengedik a fiataloknak a ház nagyobb részét, cserébe a fiatalok gondoskodnak a szülőkről minden szempontból és állják a teljes ház rezsiért. Valamit valamiért, ez így korrekt megoldás, de úgy nem, hogy a fiatal csak elvárja a segítséget, de semmit nem kívánnak cserébe nyújtani
2023. szept. 29. 06:33
 5/19 anonim ***** válasza:
93%

Én olyat látok, hogy anyuka is ezt akarja, csak nincs az a nő, aki odaköltözne a fiához meg hozzá.

Szerintem ez elég nagy kompromisszum, mindkét fél részéről, nem mindenkinek való.

Szüleid mit mondtak, akarják ezt? Mert lehet, nem akarnak nonstop unokát hallgatni.

2023. szept. 29. 06:47
 6/19 anonim ***** válasza:
92%

A szüleid megdolgoztak a házukért és az azzal járó kényelemért. Idősebb korukban szeretnék élvezni az életet és a munkájuk gyümölcsét.

Te felnőtt vagy. A szüleid felneveletek és eltartottak téged.

Most Te az várod, hogy a szüleid feladják a kényelműket, hogy neked meg legyen oldva a lakhatásod. A következő gondolatod az lesz hogy a szüleid vonuljanak otthonba hogy neked legyen hol laknod?

2023. szept. 29. 06:49
 7/19 anonim ***** válasza:
89%
Gondolom, az ilyen családoknál van ellentételezés rendesen, meg a szülőknek is kényelmesebb, hogy nem kell nekik már lépcsőzni, kisebb tereületet kell karban tartaniuk, takarítaniuk, és szükség esetén ellátják őket, stb. Nem hinném, hogy a teljes önzetlenség az, ami az ilyen szimbiózist mozgatja, hanem a parktikum, ráadásul csak akkor működőképes, ha egyébként vitára okot adó dolog nicns, és teljesne el van a két szint minden tekintetben szeparálva, hogy önálló életvitelt folytasson minkét szint. Egyéb esetben semmi irigylésreméltó nincs benne...
2023. szept. 29. 06:58
 8/19 anonim ***** válasza:
83%

Hm. Irigyelted az ilyen önzetlen szülőt? Akkor legyél te is önzetlen, és játssz vadlibásat. Húzz el a szüleid házából!

Amúgy a szüleid megérdemelnék, hogy valaki elküldje nekik ennek a kérdésnek a linkjét, akkor láthatnák, hogy eddig kígyót melengettek...

2023. szept. 29. 07:56
 9/19 anonim ***** válasza:
17%
Azért amit a válaszolók írnak. Mert az övék és inkább beledoglenek meg megfagynak benne, mert a lopikula nyugdíjból nem tudják fenntartani, de akkor is 150 négyzetméteren bújócskáznak.
2023. szept. 29. 08:05
 10/19 anonim ***** válasza:
80%

Mondok jobbat: én lakást is kaptam a szüleimtől, hogy ne egymás hegyén-hátán éljünk, mint a putriban.

Miért?

Mert volt rá lehetőségük, hogy segítsenek.

Gyanítom, a te szüleid is megtennék, ha tudnák.

2023. szept. 29. 08:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!