Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha anyagilag támogatjátok a...

Ha anyagilag támogatjátok a gyereketeket az egyetemi tanulmányai alatt, akkor elvárjátok, hogy szóljon, ha egy állandó fix kiadása megváltozik?

Figyelt kérdés

Egy kérdést láttam, ami tartalmazta azt, hogy az adott kérdező másik koliba költözik, ami egyébként drágább, mint ahová eredetileg felvették (de nem ez volt a kérdés tárgya ott, az csak az én kérdésemnél irreleváns).

Néhány kommentben megkapta a kioktatást, hogy minek szólt a szüleinek erről a költözésről. Ez nekem fura. Alapból ha kapcsolattarttáskor, tök emberi téma a költözés megemlítése. De ha anyagilag függésben van valaki, akkor szerintem elvárható, hogy szóljon, hogy mit is fizet neki jelenesetben a szülő, nem? Hát egy állandó költség változik meg, akkor arról csak szóljon már annak, aki támogatja, nem?

2023. szept. 23. 16:02
A kérdező szavazást indított:
Igen, számoljon be, ez az elvárható
Nem elvárható, hogy beszámoljon, de jó, ha megteszi
Nem elvárható, hogy beszámoljon, ne is szóljon az adott rendszeres extra kiadásról
40 szavazat
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
84%

Ezen az oldalon, ha "gyerekként" kérdezed, akkor minek mondtad el, semmi közük hozzá, te vagy a gyökér.

Ha meg szülőként, hogy a gyerek nem mondta el, vagy gyerekként, de úgy, hogy megfordult a fejedben, hogy hallgatsz róla, akkor ha szülő vagy, akkor a gyereked a gyökér, ha te vagy a gyerek, akkor természetesen te vagy a gyökér.

Normáliséknál meg, bár szerintem elvárható is lenne, nem is kötelességből mondod el, hanem mert ez egy tök természetes téma.

2023. szept. 23. 16:17
 2/12 anonim ***** válasza:
88%

Az eredeti kérdésnél nem az volt a gond.

A lány egy másik, drágább koliba költözött, ami közelebb volt az egyetemhez - eddig oké. De azt is elmondta h a lakótársa egy fiú, de nem mondta el h a fiú meleg merthogy a szülei homofóbok. És akkor nem érti, miért hiszik azt h a fiú a barátja. Erre mondtuk, hogy ha nem tudja a teljes sztorit elmondani, akkor ne mondja el, bőven elég annyi h új koliba költözik mert közelebb van a sulihoz.

2023. szept. 23. 17:38
 3/12 anonim ***** válasza:
88%
Igen, én elvárnám, de nálunk alapból is elmondaná ezeket a gyerekem
2023. szept. 23. 17:45
 4/12 A kérdező kommentje:

#2 Pont ezért írtam, hogy nem tartozik az én kérdésemhez az, hogy kivel költözött. Lényegtelen.

De nekem ha valaki, akár egy barátom elmondja, hogy másik koliba költözik, akkor automatikusan megkérdezem, hogy ki lesz a szobatársa /tudvalevő, hogy egy egyszermélyesre cserélni mission impossible/ nem azért, mert számon kérem, hanem a beszélgetés alapeleme az érdeklődés. Nagyokat pislognék, ha a másik erre azt mondaná, hogy nem mondja meg. Főleg, ha a gyerekem lenne, akinek én fizetem a lakhatását.

Konkrétan nem tudod nem elmondani, hogy kivel költözöl, csak ha magát a költözést is elhallgatod.

2023. szept. 23. 17:49
 5/12 anonim ***** válasza:
82%
Biztosan volt valamilyen plusz adalék a történethez. Miért ne mondaná el ha átköltözik másik koliba? Van tapasztalatom, a férjem szülei annyira értetlenek voltak mindenben, hogy kénytelen volt letagadni előttük a költözést, ennek szerintem mindig oka van, normális szülőnek mindenki elmondja.
2023. szept. 23. 17:50
 6/12 anonim ***** válasza:
83%

Igen, #5, a kérdésben az volt a helyzet, hogy a szülők értetlenkedtek, hogy a lány miért költözik egy szobába egy fiúval, mert az nem illik, meg h ha van valakije, akkor mutassa be otthon. Amit nem mondott el, hogy a fiú

meleg, mert a szülei homofóbok és jaj mit szólnak. Erre mondtuk sokan h a szobatársról nem kellett volna beszélni ha ezt az ebben az esetben igen lényeges infót már nem meri elmondani. Vagy oké, ne mondja el, csak ne értetlenkedjen, ha azt hiszik h valami van közte és a fiú között

2023. szept. 23. 19:05
 7/12 anonim ***** válasza:
70%
Az új helyre költözés, főleg ha annak anyagi vonzata is van, akkor el kellene mondani. Azt viszont, hogy kivel lakik együtt, azt már nem feltétlenül, az már tekinthető magánügynek.
2023. szept. 23. 19:24
 8/12 anonim ***** válasza:
69%

De oké, hogy nem kellett volna a szobatársról beszélni, ez egy dolog, de aki ezzel jön az ezt, hogy képzeli el? Ha azt mondja neked a gyereked, hogy másik koliba költözik, akkor nem érdekel, hogy ismeri-e a leendő szobatársát? Meg a költözés egyéb részleteit?

Most erre rá kéne vágni, hogy magánügy, aztán, ha anyu-apu jön kiköltözésben segíteni nyáron, akkor meglepi, és addig egy büdös szót nem említ a szobatársairól? Vagy mire gondoltok?

Én ezt komolyan nem értem. Én a saját barátaimmal is beszélek a kis kolis életünkről, és nekem még soha senki nem mondta azt a képembe, hogy semmi közöm hozzá, hogy ki a szobatársa. Gondolom a saját szüleinek se mondja ezt az ember, akik ráadásul anyagilag támogatást nyújtanak.

2023. szept. 23. 20:50
 9/12 anonim ***** válasza:
0%
Illik, hogy beszámoljon róla.
2023. szept. 24. 00:19
 10/12 anonim ***** válasza:
32%
Gondolom, hogy anyu-apu nem jár fel a koleszba ellenőrizni, hogy ki a szobatársa, szóval mondjuk ha szóba kerül, mondhatja azt, hogy “egy szaktársam”, vagy ha kiderül h fiú és firtatják, akkor meg mondja el h meleg, akár homofóbok, akár nem. Változtatni úgysem tudnak rajta, majd puffognak egy sort és kész. De ha nem mondja el, ne csodálkozzon, hogy azt hiszik, hogy járnak. Azért lássuk be, nem túl gyakori és életszerű, hogy egy heteró fiú és egy heteró lány egy szobában laknak és nincs köztük semmi.
2023. szept. 24. 09:45
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!