Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Jogos, vagy túl sokat várok el?

Jogos, vagy túl sokat várok el?

Figyelt kérdés

A párommal 3 éve vagyunk együtt, van egy 16 éves fia. Vidéken élünk mióta összeházasodtunk. A gyerek velünk van, az anyjával nem tartja a kapcsolatot. Városban ahol addig éltek vannak, de itt vidéken nincsenek barátai. Az ottani barátaival minden nap találkozik, mert városban tanul. Ellenben ha itthon van, mindenhova jön velem. Ha megyek az apjának enni vinni munkába, oda is. Meg velem orvoshoz is. Ami nem is olyan nagy dolog. De ha elmegyünk nélküle az apjával valahova, megsértődik, bocsánatot kell kérni. Mielőtt megyünk valahova, szinte engedélyt kell kérni, de inkább mást kell mondani, valami unalmasabb programot, ha kettesben akarunk lenni, hogy ne akarjon jönni. Már kértem a párom, hogy magyarázza el a gyereknek, hogy néha kettesben is kell lenni, felnőtt emberek vagyunk. Már szinte bűntudatom van, ha elmegyünk valahova ketten, mert hazudni kell, hogy hol voltunk. Úgy érzem magam mintha én lennék a kamasz. Jogos, vagy én gondolom túl ezt az egészet? Ti mit csinálnátok?

Nem rossz egyébként a kapcsolatunk a gyerekkel, csak szinte már megfojt.

2023. szept. 18. 20:59
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
8%
Kérdező, ha ilyen nehezedre esik vele foglalkozni, miért jöttél össze gyerekes pasival? Hiszen neked a randika fontosabb mint a gyerek jólléte.
2023. szept. 19. 07:06
 12/20 A kérdező kommentje:
Szerintem az, hogy valakinek gyereke van, nem azt jelenti, hogy disznóság a gyerekkel szemben ha néha elmennénk kettesben nélküle. Szülők a vérszerinti, kicsi gyerekeiket is rábízzák néha a nagyszülőkre, hogy kettesben legyenek. Nem hiszem, hogy egy kamasznál ekkora problémának kellene ennek lennie, hogy a jólléte múlik rajta…
2023. szept. 19. 07:35
 13/20 anonim ***** válasza:
10%
De igen ebben az esetben a kamasz jólléte múlik rajta, hiszen igényelne titeket. De persze értem én a kolbi fontosabb, nincs is ezzel baj. De remélem sajátot azért nem szülsz.
2023. szept. 19. 07:38
 14/20 A kérdező kommentje:
Neked mi tette tönkre ennyire szegény lelkedet?😂
2023. szept. 19. 07:40
 15/20 anonim ***** válasza:
94%

És te ilyen emberrel vagy együtt? Hogy bírod, úgy őszintén? Én ezt nem.

Nekem tök felejtős lenne, hogy a 16 éves gyerek előtt kb bujkálni kell, ha el akarunk menni kettesben, meg a 16 éves kisfiú dirigál. WHAT?

Nemhogy a férjem nem lenne a te férjed, de eljegyzésig sem jutottunk volna.

A férjednek kellene sürgősen beszélnie a gyerekkel, de ogndolom eddig full össze voltak nőve, és a kamasz most rhadtul féltékeny rád, amiért "elvetted" az apját.

2023. szept. 19. 08:28
 16/20 anonim ***** válasza:
94%

15-ös vagyok.

De a férjed nem fog beszélni a gyerekével, helyette a fiúcska még 20 évesen is 0-24 a nyakatokban lóg majd. Te vagy elfogadod vagy inkább elválsz - de vszeg beletörődsz, ha már eddig is eltűrted.

Még ha hat volna az a gyerek, megérteném, de 16!

2023. szept. 19. 08:30
 17/20 anonim ***** válasza:
87%

9-es jól írta, a gyereknek anyahiánya van, ezt próbálja most bepótolni.

A megoldás: pszichológus, de mihamarabb!

2023. szept. 19. 09:36
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

Én is csatlakozom azokhoz, akik szerint az anyahiányt kompenzálja. A koránál vagy 10 évvel fiatalabban viselkedik ilyenkor. Ezen szakember tud segíteni.

Addig is hagyjatok fel azzal, hogy hazudtok neki meg bocsánatot kértek tőle, amiért kettesben voltatok. Kezeljétek a korának megfelelően, akkor is, ha ezen megbántódik. Nem ez fogja traumatizálni.

2023. szept. 19. 09:52
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

16 éves? Nem féltékeny?

Nálunk a kicsi még jönne velünk, de a 15 éves már nem. Ciki és nem is érdekli a mi programunk. Ülne egész nap otthon a gép előtt. De nem hagyjuk 😃

2023. szept. 19. 17:29
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

Az nem opció, hogy a lakhelyeteken barátokat szerezzen? Nincs sportolási vagy bármilyen közösségi lehetőség?

A városi barátait nem lehetne néha meghívni pl.bográcsozni vagy ilyesmi?

Legyetek őszinték! Biztosítsátok róla, hogy szeretitek, de ettől függetlenül igényetek van kettesben eltöltött időre.

2023. szept. 21. 11:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!