Kérjek bérleti dijat felnött, családos gyermekemtöl?
Kérdező, minimális információ nélkül legfeljebb csak találgatni lehet a helyzetetekről, körülményeitekről.
Te tudnál valakinek valóban hasznos, gyakorlatias, az adott helyzetre nézve releváns tanácsot adni minden háttér információ nélkül?
Ez a kérdés háttér információk nélkül értelmeten.
Nézzünk két példát:
1. Stabil anyagi hátterem van, saját ingatlanban élek, de örököltem egy plusz ingatlant, amit akár ki is adhatnék, de a gyerekem olyan helyzetbe került a családjával (pl elvesztette az állását, megbetegedett, stb), hogy rászorul az anyagi segítségemre. Nem kérdés, hogy nem kérek bérleti díjat a lakhatásért.
2. Minimálbérre bejelentett vállalkozóként összegyűjtöttem egy plusz lakásra valót olyank céllal, hogy a bérleti díj lesz a nyugdíjkiegészítésem. Ebben az esetben erősen gondolkodóba esnék és mérlegelném a körülményeket.Pl ha a gyerekem nem tesz meg mindent azért, hogy anyagilag stabilizája magát, nem biztos, hogy átengedném a lakást. Bérleti díjat nem kérnék tőle, de csak azért, mert ki se adnám neki a lakásomat.
Egy esetben kérnék bérleti díjat. Ha az adott lakrész kiadásából jelentős jövedelmem, megélhetésem származott, ami emiatt kiesik, illetve ha 1-2 hónapnál hosszabb időre költöztek be.
DE! Ha a lakhatási költséget teljes egészében a szülő állja (rezsi, kaja stb) akkor igen bele kellene adnia az ott lakó családos gyereknek (aki már önálló felnőtt házastárssal, gyerekkel, akik szintén ingyen laknak ott)! Nem albérleti díjat hanem a közös költségben való osztozást kérnék.
Dehogy kérnék.
A gyerekemtől nem fogadnék el semmit, amit keres költse magára tegye félre amit nekem adna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!