Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Kérjek bérleti dijat felnött,...

Kérjek bérleti dijat felnött, családos gyermekemtöl?

Figyelt kérdés

#bérleti díj #Felnött gyermek
2023. szept. 17. 00:04
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
85%

Kérdező, minimális információ nélkül legfeljebb csak találgatni lehet a helyzetetekről, körülményeitekről.

Te tudnál valakinek valóban hasznos, gyakorlatias, az adott helyzetre nézve releváns tanácsot adni minden háttér információ nélkül?

2023. szept. 17. 08:44
 22/34 anonim ***** válasza:
79%
Ha nem vagyok rászorulva, még a rezsibe sem kérném a besegítést. Ha rá vagyok szorulva, akkor a rezsit kérném.
2023. szept. 17. 08:58
 23/34 anonim ***** válasza:
89%
Jó kérdés.a rezsit mindenképp fizesse.csak ha ki tudnád albérletbe is adni, akkor ez mind bukta.
2023. szept. 17. 09:38
 24/34 anonim ***** válasza:
100%
Mivel nem lehet tudni, hogy lakás céljára szolgáló ingatlanról, lakrészről, tárolóról, garázsról vagy mi a fenéről van szó, ezért csak azt lehet tanácsolni, hogy kérj annyit, hogy te ne fizess rá a bérletre.
2023. szept. 17. 10:00
 25/34 anonim ***** válasza:
100%

Ez a kérdés háttér információk nélkül értelmeten.

Nézzünk két példát:

1. Stabil anyagi hátterem van, saját ingatlanban élek, de örököltem egy plusz ingatlant, amit akár ki is adhatnék, de a gyerekem olyan helyzetbe került a családjával (pl elvesztette az állását, megbetegedett, stb), hogy rászorul az anyagi segítségemre. Nem kérdés, hogy nem kérek bérleti díjat a lakhatásért.

2. Minimálbérre bejelentett vállalkozóként összegyűjtöttem egy plusz lakásra valót olyank céllal, hogy a bérleti díj lesz a nyugdíjkiegészítésem. Ebben az esetben erősen gondolkodóba esnék és mérlegelném a körülményeket.Pl ha a gyerekem nem tesz meg mindent azért, hogy anyagilag stabilizája magát, nem biztos, hogy átengedném a lakást. Bérleti díjat nem kérnék tőle, de csak azért, mert ki se adnám neki a lakásomat.

2023. szept. 17. 10:00
 26/34 anonim ***** válasza:
100%
Bérleti díjat nem kérnék a rezsibe belefizetni viszont igen.
2023. szept. 17. 10:01
 27/34 anonim ***** válasza:
100%

Egy esetben kérnék bérleti díjat. Ha az adott lakrész kiadásából jelentős jövedelmem, megélhetésem származott, ami emiatt kiesik, illetve ha 1-2 hónapnál hosszabb időre költöztek be.

DE! Ha a lakhatási költséget teljes egészében a szülő állja (rezsi, kaja stb) akkor igen bele kellene adnia az ott lakó családos gyereknek (aki már önálló felnőtt házastárssal, gyerekkel, akik szintén ingyen laknak ott)! Nem albérleti díjat hanem a közös költségben való osztozást kérnék.

2023. szept. 17. 10:04
 28/34 anonim ***** válasza:
47%

Dehogy kérnék.

A gyerekemtől nem fogadnék el semmit, amit keres költse magára tegye félre amit nekem adna.

2023. szept. 17. 10:11
 29/34 anonim ***** válasza:
100%
Az is kérdés hogy mennyi időre költöznének oda és miért családostól? Nyilván szar a helyzet náluk ha hazakell költözniük hozzád.Fix bérleti díjat nem de ha tudnak belesegiteni a rezsibe meg a bevásárlásba étel céljából.
2023. szept. 17. 10:26
 30/34 anonim ***** válasza:
37%
5ös, miért anyád tehet róla hogy felnőtt emberként se voltál képes külön költözni?:-D
2023. szept. 17. 10:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!