Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Kérjek bérleti dijat felnött,...

Kérjek bérleti dijat felnött, családos gyermekemtöl?

Figyelt kérdés

#bérleti díj #Felnött gyermek
2023. szept. 17. 00:04
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
92%

Nem értem. Hol lakik a gyerek a családdal? Mert ha nálatok, akkor fizesse a rezsit, ha külön házban, ami a tiéd, akkor nem kérnék.

Mi pl. kis lakásban lakunk, ha bírnám anyagilag, nem kérnék tőle, de tetetnék vele félre havonta kisebb összeget, legyen megtakarítása.

2023. szept. 17. 06:35
 12/34 anonim ***** válasza:
86%
Aki szerint a semmire vállalt gyereket, hát szerintem nem kell a gyereket eltartani nyugdíjas koráig. Ezer dolog változhat, pl. nyugdíj kevesebb, mint a fizu, szülő egyedül maradhat, lakást kell újítani.
2023. szept. 17. 06:37
 13/34 anonim ***** válasza:
94%
Akár egyedül él nálam, akár a három gyerekével és a feleségével laknak nálunk, mindenképpen elvárom, hogy beleszálljanak a költségekbe. Bérleti dijat nem kérnék, de ösztönözném, hogy pár év takarékoskodás után költözzenek külön.
2023. szept. 17. 06:56
 14/34 anonim ***** válasza:
33%
11: nem kevésbé elrugaszkodott, mint hogy saját ingatlan nélkül valaki a semmire vállalt gyereket. A mai világban egyre inkább luxus lesz a saját ingatlan. Ha a családban több ingatlan van, nem hagynám hogy a gyerekem más zsebét tömje pénzzel. Ahogy nálunk a családban működik is.
2023. szept. 17. 07:00
 15/34 anonim ***** válasza:
100%

Egyszer szorult helyzetbe kerültem (szakítás miatt, egyetem alatt), és anyámhoz költöztem a házába. Anyagilag megtehette volna, hogy nem kér, vagy kevesebbet kér, mivel jól állt. Annyit kért tőlem, amennyit egy vadidegen kérne, ha kiadná a lakását.

Nem esett jól. Utólag visszagondolva hülye voltam, hogy nem költöztem inkább teljesen külön, mert azóta is azt hallgatom, hogy "ö eltartotta a felnőtt gyerekét". Fél éves kaland volt. Jó munkám van, nem lettem "semmirekellő", egyszerűen mindenki életében lehetnek hullámvölgyek. Voltak még hasonló anyagi húzásai, ellenem, ezek után is, nem fogom elfelejteni neki soha, hiába akarom.

Szóval szerintem ha nem szorulsz rá, ne kérj, mert valószínű, hogy ö sem szívesen van ebben a helyzetben, nem szükséges még megalázni is.

2023. szept. 17. 07:11
 16/34 anonim ***** válasza:
97%

15!

A saját ingatlan a te mániád, te írtad, hogy azzal kellene útra engedni a gyereket. Létezik albérlet is a világon.

2023. szept. 17. 07:13
 17/34 anonim ***** válasza:
20%

17: te kezdted, hogy szerinted ahol a gyerek hazaköltözne (szülői ingatlanba), az a semmire vállalt gyereket. Erre jött a reflektálás részemről, hogy ma a saját lakás annyira luxus, hogy amikor felelősségteljesen gyereket vállalok, már kalkulálok azzal, hogy hogyan fogom saját ingatlanhoz juttatni. Tehát a kérdező valószínűleg szintén nem minden reszletre kiterjedően átgondolva vállalt gyereket. Te erre irtad, hogy ez elrugaszkodott. Szerintem meg a mai világban nem elrugaszkodottabb, mint azt mondani hogy aki hazaköltözne bármilyen okból, az a semmire vállalt gyereket.

És mielőtt, régen is kalákában jutottak ingatlanhoz a fiatalok, és nem a szülők ültek több ingatlanon, miközben a gyerekeik albiban csoveznek. Vagy akkor ne engedje haza őket, de ebben az esetben nincs telefonálás, hogy mikor kéne hazajönni segíteni, és szép komótosan válassza ki az otthont magának, ahol a pénzéért kap pár kedves szót. Ennyi.

2023. szept. 17. 07:31
 18/34 anonim ***** válasza:
55%

18!

Gyereket akkor vállalok, ha van biztos lakhatasom. A kérdező gyerekének nyilván nincs, ha az anyjához, vagy annak másik lakásába költözött a családjával.

2023. szept. 17. 07:33
 19/34 anonim ***** válasza:
88%

Ennyi erővel senki ne vállaljon gyereket mert jaaj nem fogja tudni eltartani a családot???

Azért elég sok hullámvölgy van az életbe amikor könnyebb-nehezebb boldogulni.

Kérdező;

Ha külön lakás, akkor is csak jelképes összeget kérnék.

Ha hozzám költöznének, akkor csak rezsipénzt.

Ha nagyon rá lennék szorulva a bérleti díjjra, akkor megbeszélném velük hogy sajnos ez van, szívesen kiadom nektek, de ha másnak adom, akkor is erre az xy fix összegre szükségem van a megélhetésem érdekében. Aztán a fiatalok eldöntik hogy hol bérelnek lakást.

2023. szept. 17. 07:55
 20/34 anonim ***** válasza:
77%
Nem menne a gyerekem olyan ingatlanba, amit ki akarok adni másnak. Ennyi. Le lehet pontozni, de azt bevételi célra szánom, jó okkal.
2023. szept. 17. 08:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!