Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha gyereked szeretne kérni...

Ha gyereked szeretne kérni kétszáz ezer Forintot megadnád neki?

Figyelt kérdés

Új laptopot játékra akarok venni, a szüleimet akartam lehúzni nem több százezer forintos nagysággal célom meghúzni, van nyári melóm

A napokban egy gép ami nagyon tetszik, kedvezményesen megvásárolható. Jelenleg kijönnék ha a komplett ideig nyári fizumat rákölteném, azonban nincs még nyár vége teljesen ugye, de ez már a nagyon közel vége. De ezt a ledolgozott munkapénzt úgy novemberben utalják.

Akiknek van egyetemista gyereke, ezt a szívességet teljesítenétek neki, november eleje fele visszaadná?

2023. szept. 16. 09:03
1 2 3 4 5 6
 11/53 anonim ***** válasza:
89%

Ha azt látom, hogy tényleg megdolgozott érte, gyűjtött rá, akkor adnék. Azt pedig, hogy mennyit kell visszaadnia (kell-e visszaadnia egyáltalán) és mikor, megbeszélnénk.

Egyébként valószínűleg novemberben kérnék vissza pénzt tőle, csak hogy érezze az értékét és ne vegye természetesnek, hogy mindent ingyen megkap, de amit ad, félretenném neki és később megkapná, valamilyen formában.

2023. szept. 16. 09:29
 12/53 anonim ***** válasza:
93%

Új laptopot játékra akarok venni, a szüleimet akartam lehúzni nem több százezer forintos nagysággal célom meghúzni :D - ezt te érted is?

Amúgy a gamerlaptopot nem fogod te hurcolászni ide-oda, ugyanis kibebszott nehéz ;). Nem 1,5 kilós laza kis gép.

2023. szept. 16. 09:31
 13/53 anonim ***** válasza:
92%
Tudom, nem leszek népszerű a válaszommal, de pl ha a gyerekem tanulmányaihoz szüksége lenne egy jobb laptopra, még megvenném neki akár ennek a többszöröséért is és nem kölcsönbe kapná a pénzt, de mivel az értékrendemmel nem összeegyeztethető, hogy valaki százezreket költsön azért egy laptopra, hogy online játszani tudjon, azt nem támogatnám. Épp elég játéfüggőt látok magam körül ahhoz, hogy erre ne akarjak pénzt adni akkor se, ha telik rá, de nyilván ha saját maga összegyűjti rá a pénzt, megakadályozni nem tudom.
2023. szept. 16. 09:32
 14/53 anonim ***** válasza:
66%
Az olyan laptop, amin rendesen tudsz játszani, az nem 200.
2023. szept. 16. 09:34
 15/53 anonim ***** válasza:
95%
Ha az egyetemista gyerekem így tudna fogalmazni, hogy egy szavát se értem, egy fillért sem adnék neki játékra szánt laptopra. Tanuljon!
2023. szept. 16. 09:42
 16/53 A kérdező kommentje:

450 körül van a laptop amit kinéztem, kedvezményes ki tudja meddig. Ez kb. pont a 4 havi fizetésem lesz. De ugye még nem kapnám meg ezt a pénzt. Ezért kérnék. Most van olcsóbb laptopom, szegény már nem sok mindenre jó. Hosszútávra akarok gépet, ami sokáig jó lesz. Nekem megéri.

Aki szerint értelmetlen, aszerint mi a túróra kéne költeném? Olvasni is szeretek, könyveket is szoktam venni de nem háromszáz ezer ft értékben... Ruhák nem hoznak lázba, van elég. Majd cipőt is veszek. Utazásra költeném még el szívesen.

De jelenleg fontosabb a gép.

2023. szept. 16. 09:46
 17/53 anonim ***** válasza:
69%
Nem.
2023. szept. 16. 09:49
 18/53 anonim ***** válasza:
89%

Adnék ha megérdemli és meg tudom engedni magamnak. Ha követeli akkor nem adnék, da ha tudom hogy megdolgozott a pénzért csak mondjuk még nem fizették ki neki, akkor kipótolnám, sőt lehet vissza se kérném.

30 voltam mikor teljesen saját pénzemen gamer laptopot vettem, 1100 eurónyi cuccal sétáltam ki a boltból, nagyon jó érzés volt 😀 érdemes megdolgozni érte, jobb mintha csak úgy adják szerintem.

2023. szept. 16. 09:50
 19/53 anonim ***** válasza:
85%
Hallod rendesen írni nem tudsz, előbb koncentrálj kicsit jobban tanulásra inkább.
2023. szept. 16. 10:09
 20/53 anonim ***** válasza:
81%

Adtam neki természetesen.

Egyetemista volt kellett a laptop miért ne tettem volna meg?

Vissza sem kellett adnia a pénzt hiszen a gyerekem, örömmel segítettem és bármikor szüksége lenne segítségre nyugodtan szólhatna és segítenénk neki.

2023. szept. 16. 10:12
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!