Milyen okai lehetnek a túlzott aggódásnak? (Konkrét példa)
A barátom anyját szeretném most kielemezni. Nagyon idegesítő és szerintem nem normális a viselkedése.
21 éves a barátom, otthon lakik, egyetemre jár. Az anyja nagyon durván aggódik érte, és nagyon rajong is érte. Tudni kell róla, hogy még szülés előtt dolgozott utoljára, azóta háztartásbeli, barátom az egyetlen fia. Férjével együtt vannak. De nem vagyok biztos benne, hogy ez a munkanélküliség velejárója lenne, hogy így viselkedik.
Mindenben kiszolgálja a barátomat. Neki tényleg semmit nem kell csinálnia, annyit se, hogy legalább a mosogatóba rakja be a tányért, vagy szedjen magának és mikrózza meg egyedül. Az ételt úgy csinálja, hogy neki legyen jó, mindig megkóstoltatja vele és ő dönti el, hogy jó lesz-e, vagy kell-e bele só pl, az nem számít, hogy másnak ízlik-e. Kocsival viszi mindenhova, még gimibe is vitte, pedig Budapestről van szó, tehát van rendszeres tömegközlekedés. Egyetemre mondjuk már csak akkor viszi, ha pl esik az eső, de szerintem ez is túlzás. Ha elmegy(ünk) valahova másik városba, akkor mindig helyzetjelentést kell adnia. Kivitt egyszer a vonatállomásra, és 5 perc múlva telefonált, hogy sikerült-e felszállni. Szilveszterkor házibuliban voltunk és akkor is sms-t írt, hogy minden rendben van-e, amire nem válaszolt egy órán belül, mert buliztunk, akkor írt megint, hogy választ akar azonnal. Későn értünk haza, már kb világosodott, és ő addig fenn maradt, mert nem tudott aludni az aggódástól. Egyszer beteg volt a barátom, én pont ott aludtam, igazából csak egy 38 fokos láza volt, ami a lázcsillapító után elkezdett lemenni, de az anyja óránként felkelt ébresztőre és megnézte, hogy lázas-e még, persze emiatt én is óránként felkeltem a zajokra. Majd ilyet szól, aludjak délután. Ok. Engem amúgy szeret és mintha a lányának tartana, velem is próbál hasonlókat csinálni, csak nekem ez nem fekszik. Egyszer vett nekünk óvszert meg síkosítót, mert ugye ő takarítja a szobáját és látta, hogy van egy üres óvszeres dobozunk, úgyhogy pótolta, hiába mondta neki a barátom, hogy nem kell. Ez ciki mondjuk kicsit vicces is :D
Ilyeneket miért csinálhat egy ember és hogy nem érzi, hogy ez nagyon gáz?
"Mondtam is már, hogy figyu, legalább egy szendvicset csinálj már meg. Azt mondja, nem, ő lusta."
Menekülj ettől a nyomitól!
Vázolom, mi lesz, ha hozzámész:
Az egyik kezedben pudingért ordító gyerek, a másikkal kavargatsz valamit a tűzhelyen. A mosás már 20 perce lejárt. A nagyobbért mindjárt indulnod kell az oviba. 6 órája nem ettél, mert nem volt időd. Életed párja a szobában lustán görget valamit a gépen, közben kikiabál, hogy éhes. Visszakiabálsz, hogy húszmillió dolgod van, neki meg semmi, csinálja már meg magának a rohadt szendvicsét. Megsértődik, és közli, hogy neki nincs kedve - mintha ez érv lenne. Visszakérdezel, hogy tán neked van-e. Puffog, elmegy otthonról, vesz egy gyrost, csak a hűtőbe ne kelljen nyúlnia, és panaszkodik a haverjának, hogy milyen fsz sárkány vagy.
Itt a pasid legalább olyan sáros, mint anyuci. Ő engedte, hogy elkényeztessék, szóval nem kell sajnálni.
Egy francokat, és ha van egy kis eszed, akkor nagyon gyorsan elhagyod, főleg, mivel téged is csak csicskának akarna majd.
Nem is a rátelepedés a gond, hanem hogy a pasika lusta életképtelen, aki nem is hajlandó változtatni ezen.
Így van. Normális embert már tinédzserként idegesít, ha az anyja (vagy bárki) nyelve folyton a seggében van, meg ha odaszaladgáltatják a tűzhelyhez kóstolgatni, hogy mikor lesz neki finom a kaja. Én már tízévesen leállítottam a nagymamámat arról, hogy kinyomja nekem a fogkrémet a fogkefére, és úgy kínáljon meg harminc kajával, hogy mindet kihordozza elém az asztalra. Mert zavart, hogy így ugrál, mert nem vagyok nyomi. Ez a pasi viszont az.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!