Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Másoknak is irigyek a szülei?

Másoknak is irigyek a szülei?

Figyelt kérdés
Más is tapasztalta már hogy a szülei irigyek rá? Anyagi helyzete, javai, szakmai sikere vagy magánélete miatt? Jelenleg úgy adódott hogy anyukám segíthetne egy munkaügyi dologban (igaz protekció mindez de a tulajdonos régen volt szomszédja) és át tudnék menni egy másik pozícióba a cégen belül nagyobb fizetésért. De nem segít, nehogy már nekem 30 évesen magasabb legyen a beosztásom és a fizetésem, mint neki közel a 60-hoz (máshol dolgozik ő). A napokban egy hasonló beszélgetést hallottam “fél füllel” a buszmegállóban. Két 80 körüli idős hölgy beszélhetett és az egyik megjegyezte “a 35 éves unokám kétszer annyit keres mint az èn nyugdíjam és ez hogy lehet”. Ezek után nem csodálkozom már semmin.
2023. szept. 4. 13:44
 1/9 anonim ***** válasza:
74%
Hogyne. Narcisztikus szulok egyik attitudje, hogy irigyek a gyerekukre. IS.
2023. szept. 4. 13:50
 2/9 A kérdező kommentje:
Akkor jól sejtettem hogy ő is nárcisztikus, sok más is jellemző rá a nárcisztikus leírásból.
2023. szept. 4. 13:52
 3/9 anonim ***** válasza:
78%
Igen, sajnos jo sejtetted. A narcisz sprektuma is szeles, a jelek dontik el, melyik tartomanyaban helyezkedik el az illeto. Kora gyerekkori serules, valtozni nem tudnak.
2023. szept. 4. 13:55
 4/9 A kérdező kommentje:
Neki mindenből a legjobb és legdrágább kell és ha nekem van valamim akkor elkezd irigykedni vagy elkéri. Konkrétan lenéz a diplomám miatt (szerinte az büfé szak) miközben csak egy érettségije van. Olyan megjegyzéseket tesz hogy egy 30 évesnek a havi 300.000 fizetés bőven elég és mit akar többet. Ő többet keres mint havi 300.000 forint. Régebben azt vágta a fejemhez hogy ott kellett volna hagyni apámnak amikor 4 éves voltam és elmenni élni az életét.
2023. szept. 4. 14:05
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a barom apám volt ilyen gyerekkoromban, valamit akartam egyből mondta hogy milliomosok vagyunk, szórjuk a pénzt, sose mentünk sehova se strandra, se kirándulni, mert mindig csak a pénz, akkor mi f***nak lett gyerekek!?!?!?! Osztálykiránduláson kaptam 500 Ft-ot, de nem mertem belőle venni semmit, mert azt mondja hogy hülyeségekre költöm a pénzt, csak nem tudom a mi f***omat kellett volna 500 Ft-ból venni talán házat 12 évesen?!
2023. szept. 4. 15:04
 6/9 anonim ***** válasza:
69%
Biztos van ilyen is, de alapvetően szerintem nem ez a jellemző. A szülők többsége inkább büszke rá, hogy a saját befektetett energiáját a gyereke nevelésébe, taníttatásába látjatja "megtérülni" abban, hogy jó állása van, boldogul az életben vagy jól él. Az más kérdés, hogy én a gyerekemnek sem, magamnak sem kilincselnék senkinél az ilyen típusú jobb lehetőségért, mégha nagyon jó is a viszony azzal a szomszéddal.
2023. szept. 4. 16:17
 7/9 anonim ***** válasza:
53%
Nem
2023. szept. 4. 16:28
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos előfordul.
2023. szept. 4. 17:37
 9/9 anonim ***** válasza:
7%

"...a 35 éves unokám kétszer annyit keres mint az èn nyugdíjam és ez hogy lehet”

Ez inkább az ország szegyene, mint irigység. Baxus, egy életet ledolgoztak.

Anyad lehet hogy irigy, de te meg ahelyett, hogy a saját erődből és tudásodból akarnál előre lépni, protekciora pályázól. Egy fokkal nem vagy különb.

2023. szept. 4. 18:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!