Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Másoknak is ilyenek a szülei?...

Másoknak is ilyenek a szülei? "Minden mindegy, de ha így csinálom, akkor nem jó"?

Figyelt kérdés

Szóval ez egy ilyen ismétlődő viselkedési-minta.

Pl szobám festése volt, visszarendezzük.

Apu: úgy rendezzük vissza, ahogy te szeretnéd, ahogy volt

Anyu: nekem mindegy

Ok, elkezdjük visszarakni, anyu:

Ezt most miért így, hát ez már akkor is szar volt! Mindegy, leszarom, csináljátok...

(Aztán dehogy szarja le, 5 perc után jön vissza)

Ok, másik bútort rakjuk ide. Áttuszakoljuk, majd apu: jó és akkor ez most hogy néz így ki??

Ez csak egy példa volt, de gyakorlatilag ez a minta ismétlődik mindenhol, bevásárláskor, utazáskor... apu anyutól "hogy legyen?" Anyu "nekem mindegy, én csak egy utas vagyok" majd amikor megérkezünk "jó akkor most ez a legszarabb hely"

2023. jún. 17. 14:18
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

"Másoknak is ilyenek a szülei?"

Szerencsére az én szüleim nem szenvednek mentális retardációtól, szóval nem ilyenek.

2023. jún. 17. 14:23
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Apád papucs, mindent anyádtól kérdez és tesz függővé, nincs egy önálló gondolata sem.

Anyád meg mindent csak kifogásolni és kritizálni tud, mert nyilván tele a puttonya a tutyimutyi apáddal és ezért semmi nem jó neki.

...

Megnyugtatlak, millió ilyen lehervadt, kihűlt házasság van, nem vagytok egyedi eset!

2023. jún. 17. 14:54
 3/8 anonim ***** válasza:
71%
És gondolom ti ilyenkor csendben tűritek. Micsoda tökös legények!
2023. jún. 17. 14:56
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

#3 mégis mit csinálna szerencsétlen?? Ha szóba hozná, jönne a "ne pofázz vissza!!" és társai

Egyébként nálunk is szokott ilyen lenni😕

2023. jún. 17. 15:14
 5/8 A kérdező kommentje:

Én gyerekként hiába is pofázok vissza. Akkor mindketten telkes egyetértésben rámrontanak.

Mint amikor egy fideszes és ellenzéki nem ért egyet, de ha egy jobbikos próbálna.közös.nevetőz keresni, kézen fogva rátaposnak

2023. jún. 17. 15:33
 6/8 anonim ***** válasza:
50%
Nem, nálunk mindent leszarnak, sokkal rosszabb. Megfőznek vmi kaját és kinn hagyják a tűzhelyen ahol a döglegyek szállják, aztán utána azt eszik. Legalább a te szüleid foglalkoznak problémákkal, még ha vitatkozóan is.
2023. jún. 17. 16:24
 7/8 anonim ***** válasza:
Álljatok ki magatokért.
2023. jún. 17. 23:48
 8/8 anonim ***** válasza:
Az én anyám a mai napig ilyen, 33 vagyok… én már nyilván tudok védekezni ellene azzal, h nem nagyon avatom be kb. semmi fontosba az életemmel kapcsolatban. “Vicces” kis idegesítô példa, h pl. minden karácsonykor kiborul azon, h miért teszek kukoricát a krumplisalátába (holott direkt viszek csak neki anélkül), szal ennél a típusnál ez megmarad, nincs mit tenni. De tény, h ezzel csak azt fogja elérni, amit az enyém is…
2023. aug. 5. 20:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!