Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Van egy YouTube csatornám, és...

Van egy YouTube csatornám, és ezt a csatornát azért csinálom hogy segítsek másoknak játékokat letölteni ez legális?

Figyelt kérdés

Valaki kifejtené bővebben, hogy miért gondolja úgy? E-mellett még van egy működő honlapom is amit szintén a játékok miatt csináltam. Gondolok ilyenre pl GTA V WatchDogs stb?

Értelmes válaszokat várok köszi

2017. okt. 25. 16:18
 1/4 anonim ***** válasza:
41%
Bűncselekményre tanítod a népet. Maga a jogosulatlan letöltés is bűncselekmény. Nem éppen jogtiszta.
2017. okt. 25. 16:35
 2/4 2*Sü ***** válasza:
59%

Nos. A GTA V egy fizetős játék. Ha a csatornád arról szól, hogy hogy tudják mondjuk megkeresni a játékot Steamen, hogy tudják kifizetni a játék árát, majd ezt követően telepíteni, akkor azzal nincs semmiféle probléma. Ha a csatornád arról szól, hogy megsértve a szerzői jogot hogyan tudják illegális forrásból, ellenszolgáltatás nélkül beszerezni és telepíteni a játékot, az már erősen problémás.

Tulajdonképpen a hatályos jogszabályok szerint törvénybe ütköző cselekedet megvalósításában nyújtasz segítséget. A szoftverek esetén a törvények kicsit le vannak maradva, nem minden van igazán egyértelműen meghatározva a törvényekben. De összességében egy-egy törvény ráhúzható arra, amit csinálsz, a törvény létrehozójának szándéka és etikai megfontolásból ezt ha lehet meg is fogják tenni, ha bírósági ügybe keveredsz emiatt.

Persze a bírósági ügynek elég kicsi az esélye. Az már valószínűbb, hogy jó néhány videódat, vagy az egész csatornádat törölni fogják.

2017. okt. 25. 16:36
 3/4 anonim ***** válasza:

A legalitására nehéz válaszolni ennyi adat alapján.

A szerzői jogot nem sértheted meg. Van egy általános, ami minden szellemi termékre érvényes, s ettől a jogtulajdonosok el is térhetnek.

Példa a lazításra:

A jogtulajdonos hivatalos oldalán közli, hogy ez és ez szabadon terjeszthető, s nem vár még hivatkozást sem arra, honnan szedted.

Ilyennel azt csinálsz amit akarsz.

De olyan korlátozás is lehet, ami messze szigorúbb az említett szerzői jognál, s azt mondja, hogy még csak nem is linkelheted. Tehát azt sem teheted meg, hogy Játszottam ezzel a játékkal, itt találtam: [link]

2017. okt. 25. 16:37
 4/4 LeonScottKennedy ***** válasza:
6%
Nekem ebből annyi jött le, hogy egy becstelen, gerinctelen alak vagy.
2017. okt. 25. 17:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!