Van egy YouTube csatornám, és ezt a csatornát azért csinálom hogy segítsek másoknak játékokat letölteni ez legális?
Valaki kifejtené bővebben, hogy miért gondolja úgy? E-mellett még van egy működő honlapom is amit szintén a játékok miatt csináltam. Gondolok ilyenre pl GTA V WatchDogs stb?
Értelmes válaszokat várok köszi
Nos. A GTA V egy fizetős játék. Ha a csatornád arról szól, hogy hogy tudják mondjuk megkeresni a játékot Steamen, hogy tudják kifizetni a játék árát, majd ezt követően telepíteni, akkor azzal nincs semmiféle probléma. Ha a csatornád arról szól, hogy megsértve a szerzői jogot hogyan tudják illegális forrásból, ellenszolgáltatás nélkül beszerezni és telepíteni a játékot, az már erősen problémás.
Tulajdonképpen a hatályos jogszabályok szerint törvénybe ütköző cselekedet megvalósításában nyújtasz segítséget. A szoftverek esetén a törvények kicsit le vannak maradva, nem minden van igazán egyértelműen meghatározva a törvényekben. De összességében egy-egy törvény ráhúzható arra, amit csinálsz, a törvény létrehozójának szándéka és etikai megfontolásból ezt ha lehet meg is fogják tenni, ha bírósági ügybe keveredsz emiatt.
Persze a bírósági ügynek elég kicsi az esélye. Az már valószínűbb, hogy jó néhány videódat, vagy az egész csatornádat törölni fogják.
A legalitására nehéz válaszolni ennyi adat alapján.
A szerzői jogot nem sértheted meg. Van egy általános, ami minden szellemi termékre érvényes, s ettől a jogtulajdonosok el is térhetnek.
Példa a lazításra:
A jogtulajdonos hivatalos oldalán közli, hogy ez és ez szabadon terjeszthető, s nem vár még hivatkozást sem arra, honnan szedted.
Ilyennel azt csinálsz amit akarsz.
De olyan korlátozás is lehet, ami messze szigorúbb az említett szerzői jognál, s azt mondja, hogy még csak nem is linkelheted. Tehát azt sem teheted meg, hogy Játszottam ezzel a játékkal, itt találtam: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!